aluset

aluset

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Espanjan reissu

Editoin tekstiä ja lisäsin  muutamia kuvia tammikuussa 2014.

Vietimme mieheni kanssa neljä viikkoa CostaBlancalla Toukokuussa 2013. Poika tuli meidän seuraksemme viimeiseksi viikoksi .Vuokrasimme kerrostalokolmion Torreviejan keskustasta. Tykästyimme kaupunkiin ja teimme myös retkiä lähiseudulle. 

Plaza de la Constitución , Torrevieja, Aukion ympärillä on mm. kirkko ja kaupungintalo.


Playa De Curan uimaranta on  ihan  Torreviejan keskustassa..

Mahtava kokemus  oli päästä keskelle Torreviejan Toukokuun kansanjuhlia..


...kuin myös Eurooppapäivän juhliin.Koiriakin näkyi juhla-tamineissa.:)

"Flamencon Helmiä" esitys.. 


 ..Torreviejan kaupunginteatterissa oli hieno elämys.


Kahdessa lankakaupassa kävin, mutta minusta ne eivät olleet mitenkään erityisiä kauppoja. Vaikka Espanjassa on yleensä halpaa, niin lankojen hinnat ovat lähes samat kuin Suomessa ja muutenkin Suomen lankakaupat ovat todella tasokkaita verrattuna espanjalaisiin.  Hyvä toki tietää, että jos joskus mennään Torreviejaan pidemmäksi aikaa, niin lanka ei ainakaan lopu kesken.

Uimassa kävin  meressä , jonka vesi oli vielä toukokuussa tosi kylmää.


Lago Jardinin altailla ja..

.. kaupungin uimahalliinkin tein retken reissumme ainoana sadepäivänä.


Puolitoista kilometriä pitkä aallomurtajakävelytie Torreviejan satamassa oli kokemisen arvoinen. 


 Puistoista mukavin Kansojen puisto kukkineen,  lintuineen, lippuineen, lampineen ja suhkulähteineen. Puisto oli ihan lähellä "kotiamme".


Tabarcan saariretki oli oikein mukava. Opastetusta retkestä sain kuulla Torreviejan matkailutoimistosta.  Saarelle voi toki matkata myös omatoimisesti.

Saarella asuu nykyisin pysyvästi n. 50 henkeä, joista suurin osa on kalastajia .  Järjestystä valvoo yksi poliisi.  

Kesäaikaan saarella on lukuisia kalaravintoloita  ja  laivoja kulkee Tabarcaan päivittäin useista rannikon kaupungeista.Vesi on kirkasta ja ennen satamaan saapumista oli mahdollisuus katsella merenelämää laivan pohjakerroksen ikkunoista .


Oppaamme Josen kanssa teimme kävelykierroksen saarella ja saimme kuulla juttua etenkin saaren historiasta. Opastus oli englanninkielinen.  Kävelykierroksen lopuksi nautimme maittavan merellisen aterian. Pari tuntia jäi vapaatakin aikaa.

Tabarcan saaren majakka näkyy oikealla.


Tabarcan kirkko

 Uimaranta Tabarcassa. Rio-Safari-eläintarha oli meille hienoinen pettymys.
 Johtui varmaan siitä, että olemme vierailleet niin paljon tasokkaimmissa eläinpuistoissa Mannerespanjassa ja Kanariansaarilla. Kivaa sielläkin kumminkin oli ja nähtävääkin riitti.  Tämä elefantti osasi rokata.:)


Tämä kirahvi oli tosi mukava siis erittäin sosiaalinen tapaus.:) Täma kameli tykkäsi kovasti siitä, kun poikani  sitä  silitteli:) 

Retki Orihuelan pikkukaupunkiin oli mitä ihanin ja tunnelmallisin ja etekin pieni vanhakaupunki oli hieno.

Vaikka historia kiinnostaakin jonkun verran, niin tälläkertaa ei kauheasti haitannut vaikka museot olivatkin kiinni.Jäi enemmän aikaa nauttia idyllisen pikkukaupungin  aidosta espanjalaisesta tunnelmasta. Loman sykähdyttävimpiä hetkiä oli seurata  rippijuhlia Orihuelan kirkon edustalla.

Toinen hieno kaupunki on myös Elche, joka on kuuluisa etenkin palmuistaan ja kuulemma  jalkapallojoukkueesta. ;)

 Alicantessankin vietimme päivän. Kiertelimme siellä Hop on Hop off Turistibussilla.

Parasta tuossa päivässä oli  Santa Babaran linnoitukselle kiipeäminen. Tuo keskellä näkyvä pyöreä katsomo on "HärkienKidutusAreena", kuten mieheni aina asian ilmaisee.  Eipä kiinnosta minuakaan mennä katsomaan moista näytöstä. Härkää kiusataan, ärsytetään ja satutetaan ja lopuksi tapetaan ihmisten hurratessa Matadorille. 

Kataloniassa härkätaistelut ovat kielletty lailla juuri tuosta syystä vuoden 2012 alusta alkaen. Kanarialla on oltu vielä sivistyneempiä,  sillä siellä  kiellettiin härkätaistelut jo vuonna 1991. Muualla Espanjassa ja joissakin muissakin maissa noita peijaisia ikävä kyllä yhä edeleen pidetään. Toivottavasti se on pian katoavaa kansanperinnettä.


Vaikka Alicantessa on mm. hienot uimarannat niin se on vilkas suurkaupunki ja  en valitsisi kaupunkia ainakaan yli viikon kestävän lomani kohteeksi. Pikkukaupungit ovat leppoisampia.:)

Neljän viikon aikana vuokralla asuessa sai tuntumaa myös siitä miltä tuntuisi asua Espanjalaisessa kaupungissa.   Paljon mahdollista, että  eläkkeellä tullaan asumaankin jossain päin Espanjaa. Kivaa siis oli ja ikäväkin jäi ja tämä käyntimme Costa Blancalla tuskin oli viimeinen.

Kauniiksi lopuksi  kuva auringonlaskusta asuintalomme kattoterassilta kuvattuna. Kuvassa näkyy toinen Torreviejan suolajärvistä. .

Mukavia matkoja kaikille!

t. Seijasisko 

7 kommenttia:

 1. Kiitos palmuista :) Taitaa siinä olla muutama eucalyptuspuukin, joka myös on ihana etelän puu.
  Mahtava kuva auringonlaskusta ♥

  VastaaPoista
 2. Oli kiva katsella teidän lomakuvia.

  VastaaPoista
 3. Oih,kuinka huokaillen katson matkakuviasi. Ovat niin,niin ihania. Kyllä Kanarian saaret ja Espanja ovat vaan ihania paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intsu! Samaa mieltä Espanjasta ja Kanarian saarista.:)

   Poista
 4. Kiitos vielä matkakertomuksesta:)

  VastaaPoista
 5. Aaah miten kivoja kuvia. Arvaa tekeekö mieli lähteä jonnekin täältä Suomen kylmästä kesästä ??? No jospa tulis vielä lämpöisempää, tänään oli vain 11 ast. mittarissa melkein koko päivän. :( huoh !!!!

  VastaaPoista
 6. Matkakuvasi on niin mukaansa tempaavia! KIITOS nIISTÄ. Ja Onnea Sudella arvonnan voitosta!!

  VastaaPoista