aluset

aluset

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Sytomyssyasiaa

Lankapirtin Matleena kävi toissapäivänä hakemassa..

Oulun Lankamaailmasta 208 myssyä ja..


 ...eilen Kempeleen asukastuvalta 55 myssyä.

 On ilahduttavaa, kuinka paljon myssyjä tehdään Oulun seudulla siitäkin huolimatta ettemme ole Ystävänpäivän jälkeen sen suuremmin kampanjoineet. Sytomyssyilystä onkin tullut  täällä pohjoisessa pysyvä ilmiö. Jos tämä tahti  jatkuu, niin OYS:ssa riittää jatkuvasti myssyjä  ja muuallekin Pohjois-Suomeen niitä riittää jaettavaksi. Päätimme laittaa tästäkin satsista  osan Rovaniemen sairaalaan. 


Seuraavassa vielä lisäkuvia Lankamaailmasta haetuista myssyistä. Kajaanin neulekerholaisten myssyt


 NNKY:n käsityökerhon myssyt.


Näiden trikoomyssyjen tekijä oli kuulemma nuori nainen, jonka joku läheinen oli hiljattain sairastunut syöpään.

Suurin osa on sytomyssyiksi sopivia, mutta mukana n. 30  todella pientä myssyä, siis aivan lasten kokoja, pienimmät ehkä keskosten kokoa.  Tiedossahan on, että lasten sytomyssyjen tarve on aika vähäistä ja niitä on  kertynyt OYS:aan pitkäksi aikaa.  Yhtään myssyä emme kuitenkaan laita hukkaan vaan ne  lahjoitetaan johonkin hyvätekeväisyyteen esim. Oys:n keskolaan.  Jatkossa on kuitenkin toivottavaa, että keskityttäisiin mieluummin aikuisten myssyjen tekoon, koska niiden tarve on suuri. Erityisesti isoja kokoja on kaivattu, sellaisia n. 60-senttiseen ja suurempaankin päähän sopivia.


Oulussa myssyt voi toimittaa Lankakauppa Lankamaailmaan, joka löytyy osoitteesta  Saaristonkatu 27. Lankamaailmassa on edelleen jaossa lahjoituslankaa sytomyssyjen tekoa varten.
Mikä on Sytomyssy? -sivullani on lisätietoja sytomyssyilystä. 


  Päätin nyt kesän ajan kuljettaa käsilaukussa sytomyssyntekelettä ja kotioloissa keskityn muihin käsitöihin. Sainkin eilen yhden "matka"myssyn valmiiksi.


Helteiset säät saivat minut virkkaamaan pitkästä aikaa vähän reikäisemmän myssyn. Vaikka reikämyssyjä on moitittu niin niillä on myös suosijansa nimenomaan vilpoisuuden takia . Koska isokokoisia myssyjä on toivottu niin tämä on nyt kokoa 59. Lankana on 100% puuvillaa . Valkoinen on  Dropsin Paris lankaa ja sininen lanka on jotain tuntematonta puuvillaa. Kukan tein Rosee-tekniikalla ja napin olen ostanut Oulun Ompelutalosta.
 
Oulussa sataa parhaillaan ja asteita on vain 17C. Iltapäiväksi on ennustettu selkenevää ja lämpökin nousee 20C asteeseen. Tänään menen kyläilemään vanhempieni luokse ja uimareissun  Lämsänjärvelle aion tehdä illemmalla.

 Viikonloppusuunnitelmissa  on ainakin kesäteatteria Oulun Hupisaarilla, jossa yleisöä naurattaa Hyacinth Bucket. (lausutaan Bukèe) :)

Mukavaa viikonloppua!

t. Seijasisko
 

23 kommenttia:

 1. Hieno tuo myssykokkelma!!Vai on Oulussa niin viilentnyt...Eilen tulimme sieltä Eläkeläisten kesäpäiviltä ja oli niin lämintä...Matkalla tänne etelään saimme sadetta ja ukkosta..Seija Kaarinasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eilen oli viileää mutta illaksi kirkastu..tänään on mukavan lämmintä ja aurinkoista!

   Poista
 2. Paljon ahkeria käsiä on tehneet myssäjä. Ihanaa ♥

  VastaaPoista
 3. Komea kasa myssyjä. Hienoa että innostusta edelleen riittää.
  Varmasti ratkiriemukas kesäteatteri esitys. Minä olen TV:stä seuraillut Rva Bucketia ja välillä nauranut itseni kipeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jännä nähdä minkälaisen version ovat saaneet aikaseksi suositusta tv-sarjasta. Uskon kyllä, että hauska ilta tiedossa.:)

   Poista
 4. Paljon, paljon myssyjä! Hyvä, että tarvitaan isokokoisempia, koska niitä minulla tuppaa syntymään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikos vain olekkin ja vielä kauniita ovat. Mietin tekeeköhän moni pieniä siksi ,että yksi kerä riittäisi paremmin yhteen myssyyn. Jämäkerät ovat kuitenkin hyviä käyttää ohessa. Tähänkin meni yksi kerä Dropin Parisia plus 20 grammaa jämälankaa.

   Poista
 5. Ihana tuo tekemäsi sinivalkoinen myssy! Hauskaa teatteripäivää sinulle! :) Minäkin olen miettinyt, että kävisin tuon katsomassa, mutta muu perhe ei ole oikein lämmennyt ajatukselle. Ainakin se tv-sarja on ihan hulvaton! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä oon menossa vanhempieni kanssa huomenillan näytäntöön. Pokka Pitää on hulvattoman hauska minustakin. Roisto ei lähde mukaan ... hän kun ei kestä Hyacinttiä ollenkaan.:)

   Poista
 6. Lankapirtissä jo ihastelinkin kauniita myssyjä ja niiden määrää. Näistä innostuneena pistin sukkalangat hetkeksi syrjään ja aloin virkata myssyä. t. Eija

  VastaaPoista
 7. Kaunis tuo tekemäsi myssy! :) Ja monta nättiä on noissa Lankamaailmasta ja asukastuvalta tulleissa myssyissäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos..on kyllä toinen toistaan kauniinpia nuo lahjoitetut myssyt.

   Poista
 8. Mahtava määrä myssyjä. Teette kyllä hyvään tarkoitukseen!! Uusin tekemäsi myssy on aivan ihana!! Niin ja hauskaa teatteri iltaa!

  VastaaPoista
 9. On siinä myssy poikineen. Ja kauniitakin kaikki.

  Tuo esitys on taatusti hauska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat minustakin.:) Esitys oli ihan hauska tosin vähän kyllästytti samat vanhat vitsit mitkä tv-sarjassakin.

   Poista
 10. On kauniita myssyjä, ja kun tietää tarkoituksen,niin kertakaikkiaan se on hyvä. Minä vain yhden olen olen tehnyt, jonka lähetin samantien entiselle työkaverilleni. Näillä samoilla ohjeilla sen tein.Hän tykkäsi siitä kovasti ja on nyt jo parantunut ja töissä edelleen siellä missä minäkin olin silloin joskus. Terv.Kerttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu.<3 Ensimmäisen myssyni minäkin tein ystävälleni ja hänkin jo terveen kirjoissa.

   Poista
 11. Uskomattoman paljon ihanuuksia. Ihanaa viikonloppua Sinulle

  VastaaPoista
 12. Tosi kauniita myssyjä ja paljon ! Varmasti noilla kaikilla on kysyntää, tavallaan voisi sanoa: valitettavasti. Mutta hyvä kun potilaat otetaan huomioon. Koskaan ei tiedä koska itse olen tuossa tilanteessa ?

  VastaaPoista