aluset

aluset

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Haastekuva kunnallisvaalipäivänä..

Lokakuun alussa  otin vastaan haasteen, jossa seurataan kuvina kodin "ikkunamaiseman" muuttumista ensin talveksi, sitten kevääksi ja taas kesäksi. Tarkoituksena on kuvata saman ikkunan maisema kerran kuukaudessa kuukauden ajan. Lopuksi kuvat kerätään kollaasiksi.  Lokakuun alussa ottamani aloituskuvan voi käydä katsomassa TÄÄLTÄ.

ma kuva on napattu tänään kello 12.30. Ensi lumi on satanut pari päivää sitten.  Suomenlippu on nostettu salkoon kunnallisvaalipäivän kunniaksi. Sää on tyyni ja pakkasta vain -1 astetta. Onkin aivan ihanteellinen vaalisunnuntain ulkoilusää.

 Roiston kanssa teimmekin leppoisan kävelylenkin naapurilähiön koululle äänestämään.

 Palatessamme meidän etupihalla oli lumessa tämä
  
Se ei liikkunut mihinkään, vaikka menin ihan likelle. Ajattelin ensin, että se on loukannut itsensä, mutta Roisto meinasi, että se on syönyt vain liikaa pihjalanmarjoja, joita tänä syksynä on ollut yllinkyllin. Puolen tunnin päästä kävin katsomassa, niin lintu oli lähtenyt omin voimin loikkimaan eteenpäin. Jalanjäljet näkyivät lumessa. Ähky taisi siis vain vaivata tai sitten marjat oli käyneitä ja lintu oli hiprakassa.:)  Aiemmin päivällä seurasimmekin kun Taviokuurnaparvi herkutteli meidän pihapuun pihlajanmarjansiemenillä, joita kyseiset linnut oikein erityisesti himoitsevat. 

Jos muuten et ole vielä äänestänyt ja vielä ehdit sen tehdä, niin kipin kapin uurnille.
 Tulipa napattua kuvakin äänestyskopissa. :)..tosin numero, minkä tuohon lippuun kirjoitin, jääköön salaisuudeksi. Sen verran voin kertoa, että valinta mietitytti, mutta lopulta YLE-vaalikoneen avulla löysin minulle oikein sopivan ehdokkaan. 

Tänään seuraamme mielenkiinnolla televisiosta vaalituloksia ja minä tikuttelen samalla sytomyssyjä. Alkuviikosta esittelen teille monta tekemääni sytomyssyä, joiden joukossa myös uusia malleja.

Mielenkiintoista vaali-iltaa muillekin!

Toivoo Seijasisko

4 kommenttia:

 1. Sie kun kaikenlaista virkkailet ja teet, niin oletko törmännyt missään käsityö/askarteluliikkeessä niihin ennenvanhasiin pahvisiin/kankaisiin nuken kasvoihin mistä tehtiin joskus patalappuja kahdella lapulla ja jotain mollamaijoja? Muistan, että miun tyttö joskus sai sellasen mollan jostain matkaansa.
  Tuttavalla olis hakusessa niitä kasvoja, mutta kun ei osaa oikealla hakusanalla kuukkeloidakkaan, ja onko niitä nykyisin enää edes saatavana? Mallikin tietysti olis ihan hyvä, josko niitä joku vaikka saisi aikaan tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä mitä tarkoitat , mutta en ole missään nähnyt myytävänä noita pahvinaamoja. Toivotttavasti löydät etsimäsi.

   Poista
 2. Myös Turussa satoi ensilumi torstaina ja siitä asti on talvea pitänyt. Tänään pitäisi sataa vettä. Taviokuurna oli eksynyt myös meidän pihapihlajaamme taloyhtiössä ja sitä oli useampi bongari kuvailemassa. Hyvä, etteivät jääneet auton alle....ne bongarit meinaan!

  VastaaPoista
 3. Olimme loppuviikon reissussa ja sinä aikana meillekin oli satanut ensilumi. Ja äänestämässä kävimme ennakkoon jo tiistaina.

  VastaaPoista