aluset

aluset

tiistai 30. lokakuuta 2012

BravomyssyPuikot: 4-4,5 pyöröpuikot resoriin, 5-6 pyöröpuikot sileään neuleeseen.


1 kerä Scachenmayerin Bravo Color lankaa (50 gr = 133m) tai  muuta  vastaavan vahvuista lankaa.
40 asteen konepesu, ei silitystä tai höyrytystä.

Luo 90 silmukkaa ohuemmille pyöröpuikoille ja neulo 1o, 1n resoria n.5cm. Vaida työhön isommat puikot ja lisää tasavälein 10 s. Jatka aina oikein neuleella 35 krs:ta(n.20cm) ja aloita kavennukset: Neulo 9. ja 10 s yhteen koko krs. Seuraavalla kerroksella kavenna 8. ja 9. s. yhteen.

Jatka näin kaventaen joka krs silmukoita. Kun jäjellä on 10 s:aa, pujota lanka silmukoiden läpi, kiristä ja päätä nurjalle.

Kysymykset tätä mallista voi kirjoittaa kommentteihin. Vastaan niihin mielelläni.

Käsityöniloa!

Toivoo Seijasisko

14 kommenttia:

 1. Kivan näkönen myssy ja tosi helppo ohje :D Kiitos

  VastaaPoista
 2. on sitten mukavan näköinen myssy, ihailin jo lankapirtin sivuillakin ;) Kiitos Seijasisko ohjeesta !!
  Oikein mukavaa viikonvaihdetta sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva pipo! Osaatteko sanoa mikä Novitan langoist avastaisi tätä? Itse en äkkiseltään löytänyt.

  VastaaPoista
 4. Puro toimii ainakin hyvin :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, tätä pitää kokeilla. Voin sitten esitellä myssyn ja Tianan samalla kertaa, päähän on ollut minulla jo kauan, ongelmia koneeni kanssa mutta jahka haen uuden koneen niin eiköhän ala pelittämään.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ohjeesta! Tällainen tuli tehtyä, tosin jäi hieman ohjetta lyhyemmäksi pipoksi, kun uupumus iski kesken kaiken. Täällä kuva omastani. http://oikeinoivaltaa.blogspot.fi/2013/01/bravo-myssy.html

  VastaaPoista
 7. Toimisiko Puro Batik?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puro Batikista on tehty Bravomyssyjä ja ne näyttävät tosi kauniilta.Asia on kuitenkin juuri nyt pinnalla koska sain vain viime huonoja uutisia siitä että ko. lanka venähtäisi parin viikon käytön jälkeen. Tosiaalta tiedämme myös tyytyväisiä käyttäjiä. Olen itse parhaillaan neulomassa myssyä PuroBatikista testimielessä isälleni . Hän käyttää sitä maanantaista alkaen neljä viikkkoa joka päivä kävellyretkillään. Teen postauksen asiasta maanantaina ja kerro tuloksen kuukauden päästä.

   Poista
  2. Oon tehnyt Bravomyssyjä erivahvuisista puuvilla- ja bambulangoista ja yhden merinovillaisenkin. Malli on kyllä mainio! Simppeli ja kaunis.

   Poista
 8. Mä kans tein tällä ohjeella muutaman pipon! :) Oli kyllä tosi kaunis ja helppo ohje. Kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
 9. Hei Seijasisko!

  Tehdäänkö kavennukset ensin nuo mainitsemasi ja sen jälkeen kuinka? 7. ja 8. yhteen? vai taas 9. ja 10.? Ajatus ei nyt juokse..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmas kavennuskerros 7. ja 8. yhteen, neljäs kavennuskrs. 6. ja 7. , viides kavennuskrs. 5. ja 6. jne. kunnes puikoilla 10 silmukkaa..

   Poista