aluset

aluset

maanantai 3. syyskuuta 2012

Sytomyssyuutisia

  Olemme taas saaneet aivan ihania  lankalahjoituksia sytomyssykeräykseen.

Halaukset ja lämpimät kiitokset lankojen lahjoittajille.<3

 Lahjoituslankoja voikin nyt jokainen sytomyssyjen tekijä hakea oululaisesta lankakauppa Lumoavasta Langasta (Albertink. 11, Mannerheimin puiston laidassa).  Jos siis haluat ilmaista lankaa sytomyssyjä varten, niin  rohkeasti vain Lauran putiikkiin kyselemään niitä. Olemme päättäneet, että kerralla voi enintään valita viisi kerää lankaa ja kun tuo valmiit myssyt tilalle, niin voi sitten halutessaan valita lisää sytomyssylankaa, jos sitä suinkin on vain tarjolla.:) 

Samainen lankakauppa ottaa siis vastaan myös valmiit myssyt ja toimittaa ne OYS:n syöpätautien poliklinikalle.

Lauran kauppaan on taas viimeaikoina toimitettu mukavasti myssyjä niin yksityisiltä henkilöiltä kuin käsityökerhoiltakin.:) Oulunsalon asukastupalaiset olivat  ahkeroineet 33  myssyä ja Käsityökökässä oli  tehty 29 myssyjä ja mm. Mari.J. poikkeaa tämän tästä viemässä tekemiään sytomyssyjä kauppaan. Marilta muuten valmistui viime viikolla jo sadas sytomyssy! Hienoa!

 Sytomyssyihin soveltuvaa lankaa otamme edelleenkin mieluusti vastaan. Tarkoituksemme on haastaa syksymmällä mm. Marttoja ja eri käsityökerhoja sytomyssyjen tekoon ja tarjoaisimme mieluusti samalla ilmaista lankaa myssyjen tekoon.

Lankalahjoitukset voi toimittaa suoraan Lumoavaan Lankaan. Olemme sopineet Laura-kauppiaan kanssa, että liike ottaa lahjoitukset vastaan ja ilmoittaa meille lahjoituksesta. Kaikissa lahjoituslanka-asioissa voi toki  olla  yhteydessä myös minuun ja esimerkiksi silloin jos haluaa lähettää lahjoituslankaa postin välityksellä. Sähköpostiosoitteeni on  seijasiskon@gmail.com.

 Etelä-Karjalassa  on polkaistu käyntiin  sytomyssykampanja ajalle 1.9 - 31.12. Myssyjä kerätään  Etelä-Karjalan Keskusairaalaan Lappeenrantaan. Keräyksestä lisätietoja TÄÄLLÄ

Minäkin olen saanut pari sytomyssyä aikaseksi.
Kuvan isoäidinneliömyssyn tekoon vinkit voi  lukea Matleenan blogista TÄÄLLÄ .Myssy on tehty  puuvillalankakerien jämistä.
 Sitten tein vielä Novitan Essi-langasta 3.5 koukulla suosikkini eli Olivian perhosmyssyn. Ohje löytyy blogistani TÄÄLTÄ. Tästä tuli aika pienikokoinen myssy niinpä laitankin sen lastenosastolle. Lanka on lahjoituslankaa, jota Novita ei  enää valmista.

Kauniita syyspäiviä!

t. Seijasisko


7 kommenttia:

 1. Minä vienkin huomenna taas 20 myssyä Lumoavaan Lankaan. :) Mutta sitten ajattelin pitää myssyilytaukoa, eli en ota sieltä lahjoituslankojakaan, kun en sitten kuitenkaan malta olla tekemättä niitä myssyjä, jos lankaa on... ;) Mutta pitää välillä tehdä muutakin, kun tarvetta on itselläkin yhdelle jos toiselle neuleelle. Eiköhän se myssyily taas jatku myöhemmin, viimeistään keväällä sitten, kun kevät- ja kesäneuleista jää puuvillalankojen jämiä.

  VastaaPoista
 2. Nuo isoäidin neliöiset ovat tosi hienot ja tuli mieleeni jotta varmasti niistä tykkäisi miehetkin vain väritys ratkaisee.Syöpäpotilaista on monelle miehelle ikävä kadonneita hiuksiaan.

  VastaaPoista
 3. Tämä miesten sytomyssyasia tulee aina välillä esille ja toki miesten myssyjäkin voi välillä neuloa. Myös monet naisille tarkoitetut myssyt käyvät miehille. Miesten myssyjen tarve ei kuitenkaan läheskään niin suuri kuin naisten. Naiselle kaljuus on muutenkin yleensä kipeämpi paikka kuin miehille.

  Tarve myssyihin on suuri ja olemme OYS:ssa sellaisessa tilanteessa että pelkään että väliin tulee väkisinkin aikoja, jolloin myssyjä ei ole jaossa ollenkaan.

  VastaaPoista
 4. Lisään vielä että tuo pinkin perhosmyssy menee lasten/nuorten syöpäosastolle. Sinnekin voi myssyjä tehdä.

  Lastenmysssyyn kannatttaa kiinnittää lappu jossa lukee LAPSI niin myssy löytää helpommin lastenosastolle. Lastenmyssyjen tarvekaan ei ole niin suuri kuin aikuisten ja se johtuu siitä että syöpää sairastavia lapsi on kuitenkin paljon vähemmän kuin aikuisia.

  VastaaPoista
 5. Heippa hei Seijasisko! Ilmoittelen että täällä Kuopion seudulla aloitetaan taas sytomyssy-kampanja. Lankakaupat Lankamatka ja Nappi ja Nauha ovat mukana ja niihin voi jättää valmiit myssyt, jotka sitten toimitetaan Kysiin kuukausittain. Sukevalla on joukko innostuneita neulojia neulonut kesän aikana kassillisen myssyjä ja ne vien mennessäni Kysiin. Meillä on mukana myös sukkakeräys samaan tarkoitukseen. Sytostaatit aiheuttaa jalkojen palelua, niin pehmeät väljät villasukat on mukava pukea ja ne pitää jalat lämpiminä peiton alla. :)

  VastaaPoista
 6. Jaana: Kiitos tiedosta. Kuulostaapa mukavalta. Minua silloin alkuun keväällä 2010 harmittikin ettei Kyksiin ollut olenkaan keräystä, mutta onneksi senjälkeen sieltä on hyviä uutisia aina silloin tällöin kuulunut. Seuraavan kerran kun bloggaan enemmän sytomyssyasiaa, niin mainostan keräystänne.

  VastaaPoista