aluset

aluset

tiistai 30. lokakuuta 2012

Marilynmyssy


Pitkänmallisia myssyjä on toivottu - niinpä kehittelin  tämän mallin, jonka ristin mannekiinipääni "Marilynin mukaan". Palmikkokuvio on kirjasta Lesley Stanfield: Kauneimmat Neulemallit.Lankana on Adrianfilin Nature puuvillalanka, 50 gr =87m. Langanmenekki n.90 grammaa.
 
Luo 90 s nelosen pyöröpuikoille ja neulo 1o, 1n resoria n.5cm.


  Neulo sitten  *9 silmukkaa oikein ja lisää 1 s.*. toista *-* kolme kertaa. Neulo 2 o. Tässä kohdassa aloita Palmikkokaavion ensimmäinen kerros.


  piste=nurin ja  /=oikein takareunasta


     
Kaavion 13.silmukan jälkeen neulo 2 o ja lisää 1. Neulo sitten *9 silmukkaa oikein ja lisää 1 s.*, toista *-* kolme kertaa. Kerros on valmis ja puikoilla pitäsi  olla 99 silmukka.
Jatka aina oikeinneuletta ja palmikkokuviota, kunnes resorin jälkeen olet neulonut yhteensä  48 kerrosta tai 20cm.  

Sitten alkaa kavennukset, jolloin palmikkokuviota ei enää tehdä.   Kun silmukat vähenevät on aika vaihtaa työhön sukkapuikot. 

Näin kavennat: Neulo aina joka 9. ja 10. silmukkaa oikein yhteen koko krs. Seuraavalla kerroksella kavenna joka 8. ja 9. s , seuraavalla 7. ja 8. jne. Huomaa, että ensimmäisellä kavennuskerroksella kavennetaan  9 kertaa, seuraavilla 10 kertaa. Jatka näin kaventaen kunnes jäljellä on enää 10 s:aa, pujota lanka silmukoiden läpi, kiristä ja päätä nurjalle. 
Myssy mahtuu monen kokoiseen päähän. Pituutta voi tarpeen mukaan säätää. Palmikkokuvion  voit halutessasi jättää pois, silloin malli sopii paremmin esim. miehille. 

Kysymykset tätä mallista voi kirjoittaa kommentteihin.Vastaan niihin mielelläni.

Mukavia myssyilyhetkiä!

Toivoo Seijasisko 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti