aluset

aluset

tiistai 30. lokakuuta 2012

Esittelyssä Marilyn ja Charlie ja monta sytomyssyä

Kyllä kuulkaa minun nyt kelpaa myssyjä blogissani esitellä, nimittäin tilasin.. 
..Irlannista asti Ebayn kautta  TÄÄLTÄ  kuvan mannekiinipään, jonka ristin Marilyniksi.Päätä voi käännellä eri suuntiin. Marilyn maksoi postikuluineen 40 euroa.
 Halusin myös isomman ja miehisemmän pään ja sen tilasin TÄÄLTÄ. Postikuluineen styroxpää maksoi 20 euroa.   
mä pää sai nimekseen Charlie.

Marilyn ja Charlie pääsivätkin heti saavuttuaan mannekiinin hommiin. 

Meitä on viimeaikoina kritisoitu liian aikuismaisista malleista ja siinä on varmaan hitunen perääkin. Seuraavat myssyt ovatkin minun vastineeni tuohon kritiikkiin.

  Tämä myssy on tehty Scachenmayerin Bravo-langasta ja mallin nimi on Bravomyssy. Kiitos Kippovalimon Irinalle ja Tiina-Riitalle ohjeesta ja langasta. Bravo-myssyn ohjeen julkaisin puoli tuntia sitten blogissani TÄÄLLÄ.


  Tamä pitkänmallinen palmikkomyssy on 100% puuvillaa. Malli on oma kehittelemäni ja  nimeksi Marilynmyssy. Malli sopii hyvin miehellekin etenkin, jos jättää palmikon tekemättä. Myssyn ohjeen olen hetki sitten julkaissut blogissani TÄÄLLÄ.

     Tässä sitten pari peruspipoa , jotka  neuloin "oikein takareunasta ja  nurin"-neulosta. Tämän pipon ristin "Charliepipoksi" Vaikka Charliepipo on miehinen malli niin se näyttää  ihan hyvältä myös Marilynin päässä. Myssyn ohjeen julkasin vastikään  TÄÄLLÄ.
 
Olen myös tehnyt jo aiemmin tutuksi tulleilla malleilla pari pari myssyä.

   Olivian Perhosmyssyn virkkasin Adrianfilin Nature puuvillalangasta ja..

Ridgehatun  virkkasin Dropsin Paris-langasta. Paris lanka on niin paksua, että tein "vartalo"-osaan vain seitsemän kerrosta ja lieri-osaan yhteensä neljä. Siltikin ihan mukavan kokoinen tuli.  Lankaa meni n 100 grammaa.

Koska haluan kehittää sytomyssymalleja siihen suuntaan, että mahdollisimman moni löytäisi mieleisensä, niin ensi sunnuntaina julkaisen blogissani "Suuren sytomyssymallikyselyn", johon toivon runsasta osanottoa. Äänestykseen sisältyy myös arvonta. 

Kuulumisiin!

t. Seijasisko


27 kommenttia:

  1. Kivat mallipäät ja pipot sinulla!

    Oletkohan sen sytomyssykyselyn jossain vaiheessa vahingossa julkaissutkin, minä nimittäin olen sen postauksen ehtinyt jo lukea syötteenlukijan kautta! Tosin nyt en sitä täältä löydä, kun tulin ihan tänne sinun blogiisi kurkkaamaan. Joka tapauksessa jäin siis ihmettelemään, kun muistan ne kysymykset ja kaikki lukeneeni, ja nyt kirjoitit, että aiot julkaista kyselyn vasta ensi sunnuntaina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mari: Viikko sitten tein luonnosta tuohon kyselyyn ja vahingossa julkaisin keskeneräisen luonnoksen. Se oli julki varmaan vaan puoli minuuttia , mutta kun syötteenlukijasta sitä ei voi poistaa. Luonnos on nyt kutakuinkin valmis, mutta mallimyssyjä on siihen vielä tekemättä...joten ensi sunnuntaina julkasen kyselyn. Käyhän sinäkin sitten vastaamassa.

      Poista
    2. Näin arvelinkin. Kävin nimittäin kurkkaamassa syötteenlukijasta "viimeksi luetut" -osiosta, ja olihan se teksti tosiaan sielläkin vielä tallessa, mutta selvästi keskeneräisenä (linkit puuttui tms.). Tuo onkin mielenkiintoinen juttu noitten syötteenlukijoitten kanssa, että ne nappaavat sen päivityksen samantien. Minullakin monesti käy niin, että julkaisen tekstin ja sitten vasta huomaan kirjoitusvirheitä ja korjaan ne jälkeenpäin, mutta se alkuperäinen versio saattaa jo siinä vaiheessa olla jonkun syötteenlukijassa luettavana.

      Odotellaanpas sitten sitä sunnuntain kyselyä, tai minä ehkä odotan enemmän niitä tuloksia, niin osaa sitten jatkossa tehdä oikeantyyppisiä myssyjä. :)

      Poista
  2. Noin monta myssyä olet ahkeroinut! Ja on niin upeat mannekiinitkin! :)

    VastaaPoista
  3. Ihania myssyjä ja nuo uudet mallit on tosi hyvät. Mannekiinit molemmat ovat upeita.

    VastaaPoista
  4. Hienoja myssyjä ja kivoja nämä nuorekkaammat tosiaan! Tuo Bravo on sen verran kiva malli, että sen voisin tehdä itselleni pipoksi :)

    VastaaPoista
  5. Tosi kivoja myssyjä oot tehnyt! Hienoa, että nuorekkaampia mallejakin nyt on.
    Onnittelut uusille päille! ;)

    VastaaPoista
  6. Joskus itsekin kaipaisi kokeilupäätä, kun nuo päät välillä kiertelevät ympäri maailmaa:)

    VastaaPoista
  7. Nyt on sulla hyvät "päät" millä tosiaan esittelet noita sytopipoja! Oi kun jostain löytäisi...
    Malleja oli vaikka minkälaisia, nuorempaankin makuun!
    Kiva lukea sun blogiasi!

    VastaaPoista
  8. Hei! Minähän se aloin niistä "nuorekkaammista" puhumaan ja eipä mennyt kauaa kun Seijasiskokin oli juonessa mukana! Aivan huippu tuo Bravomyssy, taidanpas laittaa heti puikoille itsellekin kunhan saisin ostettua langat. Itse kun olen yksi sellainen herkkäihoinen joka tukka päässäkin tarttee erittäin pehmeän pipon (en voi ymmärtää kuinka jotkut voivat pitää vaikka seiskaveikasta tehtyjä pipoja!) Lankakauppaan siis tieni vie! Jäädäänpäs tosiaan odottelemaan kyselyä, minäkin sen ehdin lukaista readerissa kertaalleen jo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krittiikkisi oli ihan paikallaan. Monta hyvää myssymalliakin tuli lisää "hyviin sytomyssymalleihin". Matleena on vielä hurruutellut ompelukoneella pitkänmallisia trikoomyssyjä ja sekin malli tulee kyselyyn.

      Poista
  9. Kivat mallipäät olet tilannut, niissä onkin hyvä esitellä uudet myssyt. Tuo uusi Bravomyssy on tosi kivan näköinen, on varmasti nuorten mieleen.

    VastaaPoista
  10. Kivat ovat nuo päät. Ja mukavan näköisiä myssyjä. Sitä ei tule varmasti välttämättä edes ajatelleeksi, että myssyjä kaipaavat myös nuoret syöpäpotilaat...Hienoa, että tartuit heti asiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uudet mallit ovat nuorille ja nuorekkaille. Itteki voisin mieluusti noita uusia malleja pitää.:)

      Poista
  11. Mallipäät ovatkin mainioita esittelijöitä! Hienoja ovat kaikki myssytkin....

    VastaaPoista
  12. Minäkin tarvitsisin kipeästi mallipäitä, meidän perheessä kun on kolmella neljästä poikkeuksellisen iso pää ja tuolla keskenkasvuisimmalla kovin vähän innostusta olla mallina.

    Pitääpä itsekin ottautua nuorekkaampiin myssymalleihin. Itse olen aina ollut pipoihmisiä, niin tuppaa unohtumaan, että myssyttävämmät mallit ovat joidenkin mielestä ihan ehdottomia.

    VastaaPoista
  13. Ei passaa näyttää tuota Marilynin kuvaa minun "Päämiehelle", ettei se karkaa sinne kokonaan =) Niistä tuliskin kyllä komee pari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mielelläni ottaisin kyllä komean "Päämiehen" kotivävykseni.=)

      Poista
  14. Komeita päitä ja kauniita myssyjä! Minunkin tekisi vähän mieli tilata tuo Charlie... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täähän on miehen pää eli en tiiä saako näin isoa(58cm päänympärys) muualta, mutta tytär vinkkas liian myöhään että kampaamoista kannattaa kysyä styroxpäitä ..saa kuulemma kuudellakin eurolla kappale.

      Poista
  15. heippa Seija! styroxpää,no eihän sitä voi edes samana päivänä tai vuonna verrata tuohon upeaan Marilyniin.tosi hieno löytö ja sehän on monikäyttöinen kun voi mallata kaulakorutkin siinä.hienoja myssyjä tosi upeita.ajattelin kutovani ne ihan itse mutta luettuani ohjeet ajattelin soittaa Kiikka-äidille.kyllä Äiti osaa. Hyvää loppuvuotta ja terveisiä kaikille! t.kaiku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaiku <3 kommentista. Marilyn on minustakin tosi kiva ostos. Kiva , kun tykkäät myssyistäni..siinäpä Kiikalle oiva joululahjatoive Sinulta. Hyvää loppuvuotta meiltäkin ja terveiset Kiikalle, Arjalle ja muillekin tutuille.

      Poista
  16. Oletpas löytänyt kivat varapäät :-)

    Kiitos kauniista sanoistasi blogissani. <3

    VastaaPoista
  17. Oletpa tehnyt upeita myssyja, nuo nuorten mallit etenkin valloittivat minut ja varmasti nuori joka kamppailee vaikeassa sairaudessaan, saa iloa noista myssyistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Nämä uudet mallin sopivat hyvin nuorille, mutta myös keski-ikäisille..ja minäkin 54-vuotias voisin käyttää ihan mieluusti noita malleja.

      Poista
  18. Kauniita ovat kaikki ja kiva et olet tehnyt paljon erilaisia. Varmasit jokaiseen makuun.
    Hiukan nauratti tuo Charlien ostopaikka...Miks autosähköliike myy styroxpäitä;) Mut luulenpa tarvitsevani puotiin juuri tuollaisia!

    VastaaPoista
  19. Styroxpäitä myy autosähköliikkeen lisäksi ainakin Punanaamio ja Apuhara Oy.
    Punanaamiolla mallistossaan kaksi naisen styroxpäätä (valkoinen ja samettinen). Mallistosta ei löydy miehen päätä. Styroxpäitten hinnat esillä sivuilla.
    Styroxpäitä myy myös Itä-Helsingissä Apuhara Oy .. http://www.vaateripustin.fi/ .. sivujen "Tuotteissa" on ryhmä "Somisteet" ja somisteitten joukosta löytyy styroxpäät. Naisten päitä kaksi erilaista mallia ja miehen päätä yksi malli - päät ovat uusia, eivät myy käytettyjä - hinnat tällä hetkellä .. lyhyt kaulainen nainen 12.80e ja muut mallit 17.70e. Apuharan myymät styroxpäät ovat valkoisia.

    VastaaPoista