aluset

aluset

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Helppo Virkattu Perusmyssy


 Tämän myssyn voi tehdä eri vahvuisista langoista. Kokoa voi säädellä levityskerroksien määrillä. Tässä lankana Novita Blues. Koukku nro 3. Mallissa otini koukulle aina edellisen kerroksen pylvään silmukasta vain takalaidalla olevan langan läpi

Kierrä lankalenkki sormesi ympäri ja yhdistä piilosilmukalla. Virkkaa ensin 3 kjs = 1 p , virkkaa vielä lenkkiin 11 pylvästä, kiristä lanka ja yhdistä renkaaksi pilosilmukalla. =12p

Toisella kerroksella neulo jokaiseen pylvääseen 2 pylvästä =24 p.

Kolmannella  kerroksella virkkaa jokaiseen edellisen kerroksen pylvääseen pylväs. Aina kolmen pylvään jälkeen virkkaa yksi  ketjusilmukkaa. Näin muodostuu kahdeksan eri pylväsryhmää, joiden välissä on aina se kaksi ketjusilmukkaa. Näistä kolmen pylvään ryhmistä kasvaa myssyyn säteet, joiden reunoissa myssyä levitetään.

Neljännellä kerroksella jatkat  virkkaamalla ryhmän ensimmäiseen pylvääseen kaksi pylvästä, välipylväisiin yksi pylväs ja jälleen ryhmän viimeiseen pylvääseen kaksi pylvästä. Ryhmien välissä säilyy koko työn ajan aina se 1  ketjusilmukkaa. Jatka näitä levityskerroksia niin kauan kunnes sinulla on ryhmässä aina 9 pylvästä. Tällä kohtaa pystyt säätämään myssyn laen leveyttä eli tee useampia kerroksia, jos tuntuu pieneltä tai vähennä, jos on liian iso.
  
 Tästä eteenpäin jätä lisäyskerrokset pois ja niin alkaa muodostumaan myssyn suora osuus . Jatka virkkaamista vielä niin monta kerrosta että myssy on mielestäsi sopivan syvyinen.

Viimeisenä - huolittelukerroksena - virkkaan koko kerroksen kiinteitä silmukoita. 
Kukkaan malli löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti