aluset

aluset

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Hyviä Sytomyssyohjeita

EDIT 20.8. 2013 Olen lopettanut sytomyssyemona toimimisen. Matleena jatkaa edelleen. Tämä sivu löytyy nyt uudistuneena Matleenan blogista seuraavan linkin takaa.  http://lankapirtin.blogspot.fi/2013/08/hyvia-sytomyssyohjeita.html 
Hän lisää sinne tarpeen mukaan uusia hyviä myssymalleja.


Koska olen nähnyt eri blogeissa toinen toistaan mukavampia sytomyssyjä niin olen kerännyt   linkkejä erilaisiin sytomyssymalleihin.  

Sytomyssyissä tärkeintä on materiaali, sillä myssy ei saa kutittaa, hiostaa eikä mitenkään ärsyttää herkkää päänahkaa.   Hyvä olisi myös, että myssy kestäisi hyvin pesua.Niinkin on käynyt, että muutaman kutiseva ja kova myssy on jouduttu toimittamaan hyväntekeväisyys-kirpparille

Puuvilla- ja bambulangat paras valinta sytomyssyihin, villalangoista suosittelemme ainoastaan merinovillaa. Jotkut puuvillakaltaiset ja tuntuiset keinokuitulangatkin käyvät esim. Novitan Puro Batik on hyväksi havaittu sytomyssylanka. 

 Olkaapa hyvät! 


      Neulottuja malleja:
 Bravomyssy
-Sytomyssymallikyselyn voittajamyssy 

 Marilynmyssy

 Charliepipo  

Juulian Helminauhat 
-Sytomyssymallikyselyssä toinen sija 


Xeranthemum 

.Väreilyä-myssy

  Kukkahattutätimyssy
- ohjeen lopussa myös kiva kukanohje

 Silopipo
-Kuvan Rinsessa Dropsin Safran. Novitan langoista Kotiväki hyvä tässä mallissa.
-sytomyssymallikyselyssä komas sija 
Kettukarkkimyssynkaavio


 
Ommeltu trikoopipo

Ohjeita englanniksi:


Mukavaa myssyilyä!

t. Seijasisko

11 kommenttia:

 1. Vaihdatko Minttu-myssyn linkin bloggerin puolelle. Laitoin ohjeen sinne. Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Hei vastaajat jotka äänestivät myssyt parhaiksi, olivatko he itse syövän sairastaneita myssyn käyttäjiä?
  Mallikuvissakin kaikilla on hiukset??? Myssy näyttää totisesti aivan erilaiselta, kun päässä ei ole karvan karvaa. Ei riitä että tunkee kaikki hiukset lakin alle ja kuvaa.

  Jotkin mallit ovat mukavan näköisiä hiuksettomassa päässä sen tietävät kokemuksesta oikeat käyttäjät.

  Otan tuohon kampanjaan osaa ja siksi kiinnostaa kyselyn kohderyhmä. Peukkuni on nyt niin kulunut, etten varmaan sai enää neuloa ollenkaan, en sen vuoksi tee mitään ehkä sopii juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kampanja käytiin marraskuussa ja vastaajista 14 henkilöä/78 oli sairastanut syövän ja se kyllä on sanottu kampanjan tulossivullakin. Yksi syöpäpotilas vastasi mm. että "paras sytomyssy on sellainen joka tykkäisi ihan normi oloissakin."ja luulenpa, että suurin osa syöpäpotilaista kokee juuri näin- toki moni haluaa syvän myssyn peittävyyden takia. Jos katsot äänestyksen mallikuvia, niin niissä ei ole kuin yhdessä hiukset! Suurin osa myssyistä oli kuvattu kaljun mallinuken päässä. Vielä kerran Samat linkit kuin ylempänä tässä postauksessa.
   Tulokset: http://seijasisko.blogspot.fi/2012/12/suuren-sytomyssymallikyselyn-tulokset.html
   Äänestyksessä olleet myssykuvat paremmuusjärjestyksessä:https://picasaweb.google.com/111633361692687521535/SytomyssyaanestyksenTulokset

   Poista
 3. Kiitos Seija sivuista. Saimme perustettua Päijät-Hämeeseen myssyryhmän, edellisestä kampanjasta on jo aikaa.
  Linkitin näitä jo valmiiksi koettuja juttuja Facebook-ryhmäämme.
  Onhan se sallittua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma, kun Päijät-Hämeessäkin innostutaan taas myssyilemään. Kaikkea tietoa blogistani, mikä vähänkään edistää sytomyssyjen syntymistä,saa linkittää edelleen. :)En löytänyt Päijät-Hämeen Facebook-ryhmää. Saisinko linkin niin laitan tiedot blogiini Päijät-Hämeen osalta ajantasalle.

   Poista
 4. Hei
  Kettukarkkimyssy on aivan ihana. Toivottavasti se tuo paljon hyvää mieltä saajalleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos..luulisinkin, että tuo Kettukarkkimyssy on käytössä . Ystävänpäivänä se toimitettiin OYS:n lasten syöpäosastolle.

   Poista
 5. Olisiko semmoinen myssy kiva mihin tulisi periaatteessa kissankorvat, eli neuloo suoraan jonkun putkilon mallisen ja ompelee pään kiinni... En osaa kauheen hyvin selittää... kivan sais vaikka tekemällä erikoisen pinnan vaikka helmineuleena. Ittelläni on useempana talvena ollut semmonen, joka talveksi erilainen. Tosin saattaisi muutama ärrä päästä kun puuvillalangasta lähtisi nyhertämään, tästä jään pohtimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai sellanen kissamyssy olis kiva ja varmaan monikin mieluusti sellaisen valitsee.:) Makuja on monia niin erilaisia myssyjä tarvitaan !!

   Poista
 6. Mistä löytyy ohje minttusytomyssyyn, tuo linkki ei toimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://kirjavalanka.blogspot.fi/2012/07/minttu-myssyn-ohje.html Korjaan kohta linkin tekstiinkin...en enää ylläpidä tätä sivua, kun en ole enää puuhanaisena, mutta vastaava Hyviä sytmyssyohjeita sivu löytyy Matleenan Lankapirtistä: http://lankapirtin.blogspot.fi/p/blog-page.html

   Poista