aluset

aluset

perjantai 10. helmikuuta 2012

Ystävänpäiväsytomyssyjä ja peitontekoa

Tällä viikolla olen saanut valmiiksi kolme sytomyssyä.
 Alkuviikosta valmistui palmikkomyssy Purobatikista. Käytin nelosen pyöröpuikkoja ja sukkapuikkoja ja silmukoita aloituksessa oli 96. 

 Keskiviikkoiltana sain valmiiksi toisen Kukkahattutätimyssyn. Ohje myssyyn löytyy Susun blogista TÄÄLTÄ. Tästä tuli minusta ainakin omaan päähän sopivampi, kun neuloin korkeuteen pari senttiä lisää. Lankana Sirdarin Salsa ja Hjeregarnin Bambu.

 Eilen virkkailin vielä 3,5 koukulla Pauliina-myssyn Novitan Miamista.  Selkeä ohje löytyy Kardemumman blogista TÄÄLTÄ.

Myssyn kukka löytyy tälläkertaa päälaelta. :)

 Torkkupeittokin on edistynyt. Lappuja on valmiina 22 . Tässä ensimmäiset 20 pingottumassa. Liottelin ennen pingottamista lappuja huuhteluaine vedessä. Ihan kivasti pehmenivät. Lankahan on Aade Lõngin Vironvillaa.

Tässä sitten lappusia pingotuksen jälkeen. Reilunkokoiseen torkkupeittoon tarvitaan 60 lappua. Näitä lappuja  on tosi kiva tehdä ..niin kivaa, että..

 ..ostin Lumoavasta Langasta Vironvillat jo seuraavaan peittoon, joka tulee meidän makkariin.:D

Tänään on mukava päivä tiedossa, kun ajelen Kempeleeseen. Aion käydä Zimmarissa vesijuoksemassa..

 ..ja samalla reissulla käyn viemässä kuvan ystävänpäivämyssyt Matleenalle = yhteensä 56 kappaletta sytomyssyä Oulun Kansalaisopiston HyvääKäsilläTehdenKerholaisten tekemiä. 

  Matleena käy sitten viemässä kaikki keräämänsä myssyt OYS:iin ystävänpäiväksi.:) 

Mukavaa loppuviikoa ja viikonloppua!

t. Seija

11 kommenttia:

 1. Paljon oletkin myssyjä saanut tehtyä:) Peittolappuset ovat tosi kauniita. Pehmittääkö huuhteluaine vironvillaa niin paljon, että sitä pystyy pitämään vaikka paljaalla iholla? Minä kun olen aika herkkänahkaista sorttia ja vironvilla on aika karheaa.

  VastaaPoista
 2. Kauniita myssyjä olet tehnyt.
  Meidän on tarkoitus mennä etelän hiihtolomaviikolla Kempeleeseen sukuloimaan ja ajattelin käydä katsastamassa lopultakin tuon uimahallin.

  VastaaPoista
 3. Tosi ihania myssyjä ja varsinkin tuo kukkahattutätimyssy ja hyvään tarkoitukseen menevät. On sinulla kyllä hieno lanka- ja tarvikevarasto.Mukavaa viikonloppua....

  VastaaPoista
 4. Kauniita myssyjä! Ja todella nättejä peittotilkkuja.

  Marjutin kysymykseen voisin minäkin vastailla: olen yhden hartiahuivin tehnyt vironvillasta. Neulottaessa se tuntui karhealta. Valmiina pesin sen villapesuaineella pesukoneen käsinpesuohjelmalla huivi pehmeni niin, että pystyn sitä käyttämään nyt myös paljaalla kaulalla. Toki ihoissa on eroja, mutta ainakin oman kokemukseni mukaan tuo villa pehmeni merkittävästi.

  Nyt vielä odotellaan, mikä on Seijasiskon kokemus asiasta :)

  VastaaPoista
 5. Marjut:Kun pidän lappua poskeani vasten niin kyllä se tuntuu kuitenkin vielä aika karhealta. -maria- oli laittanut pesukoneeseen villapesuainetta ja pessyt vironvillahuivin käsinpesuohjelmalla. Sitä kannattaa varmaan kokeilla.

  VastaaPoista
 6. Kivoja myssyjä ja paljon olette ehtineet tuolla kerhossa!
  Peittotilkku on lumoava ja mulle tuttu jo 70 -luvun vaihteesta, jolloin tein kummipojalle vaunuihin tuolla mallilla peiton.

  VastaaPoista
 7. Onpas tänne matkalla komea kasa sytomyssyjä! :) ja kukkahattutätimyssy on ihana!

  Minäkin Marjutille kerron kokemukseni vironvillaisesta huivista. Minä olen aika herkkä ihoinen ja pitää tarkoin valita, millaisen huivin voin kaulalleni laittaa. Minulla on yksi Viron villasta tehty hartiahuivi itsellä, jonka ensin pesin ja sitten huuhteluainekäsittelyyn vielä. Pehmeni kyllä mukavasti, mutta sen verran se on vieläkin karhea, etten kaulahuivina sitä luultavasti voisi käyttää.

  VastaaPoista
 8. Ihania myssyjä mutta tuo ripsureunainen on jotenki ihana tekis kyllä mieli kokeilla.

  VastaaPoista
 9. Hienoja myssyjä olet tehnyt... Ja tosi paljon. Me veimme äidin kanssa eilen Kotkaan lankakauppaan. Tein itse 3 myssyä ja äiti teki 17 myssyä. Ja ostettiin lisää lankaa myssyjä varten.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Teille mukavista kommenteistanne!!

  Eetu-Liina: Hienoa kuulla.:)

  VastaaPoista
 11. Kivoja myssyjä olet taas tehnyt! Kerholaisten tekemät on hieno lisä keräykseen.
  Peittopalat on tosi kauniita kans.

  VastaaPoista