aluset

aluset

torstai 23. helmikuuta 2012

Uutta oppimassa..

Meillä on kansalaisopiston HyvääKäsilläTehden kerhossa mukava opiskelijatyttö, joka opetti tänään karstatusta villasta huovuttamista. Joskus olen joitakin neuleita huovuttanut, mutta tämä tekniikka on minulle ihan uutta. 
Alkuun tarvittiin huovutusneulaa, joka on ihan omanalaisensa kapistus. Neulasin vihreään villapalaseen vaaleita koristeraitoja ja sitten vielä neulasin villapalasen yhteen "putkiloksi".
Lämmintä vettä ja mäntysuopaa kului ennenkuin sain huovutettua villan tämmöiseen  muotoon. Villahan pienenee huovuttuaan huomattavasti. Apuna käytimme mm.kuplamuovia.
 Kotona jatkoin työtä. Ompelin työni kalalangalla yhteen  "pötkyksi".
Sitten käytin "pötkyä" kiehuvassa  vedessä. 

Meillä on kuivausrumpu, joten laitoin tekeleeni pyyhepyykin kanssa  kanssa sinne kuivumaan.  Kuivattaa voi myös vaikkapa patterin päällä, mutta se vie kauemman aikaa.

Parin tunnin päästä "pötky"  oli kuiva. Irroitin langat ja leikkasin tekeleen keskeltä kahtia. Vielä venyttelin kappaleet muotoonsa eli..
..minulle sopiviksi ranteenlämmittimiski. Lopputulos ihan OK. Mallikämmekkäissä oli kyllä pitemmät varret ja olivat muutenkin minusta nätimmät.
 Enpä usko, että minulla on tämmösille käyttöä ja ajattelinkin laittaa nämä kerhon kautta vanhainkotiin. Jospa nämä päätyisivät sitä kautta jonkun vanhuksen kämmeniä lämmittämään. 

Oli kiva oli kokeilla tätä tekniikkaa! Ehkäpä innostun kokeilemaan samalla tekniikalla jotain muitakin juttuja esim. kukkia tai sydämiä voisi olla mukava huovutella. <3-kiitokset ohjaajalle!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

t. Seijasisko
.

6 kommenttia:

 1. Kivan näköiset ranteenlämmittimet. Vanhainkodissa joku mummo tule ikionnelliseksi :)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisen näköinen tekniikka. Uusia juttuja on aina kiva oppia ja tehdä. Nätit ovat!

  VastaaPoista
 3. Kiva tekniikka! On melkoisen mukavaa kokeilla uusia juttuja, eiks vaan. Saitkin lämpimät rannekkeet.

  VastaaPoista
 4. Voisko seuraava askel olla huovutettu hattu?
  Se ois kova sana!
  Kivat noi ranteen lämmittimetkin on

  VastaaPoista
 5. Minustakin on kiva kokeilla aina uusia asioita, vaikka niitä ei sitten ottaisikaan käyttöön. Kivat ranteenlämmittäjät sait aikaan, joku on niistä vielä tosi hyvillään.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Teille mukavista kommenteista..
  Olen samaa miletä Matleena.Kivaa kokeilla uusia juttuja vaikka ei välttämättä ominta oliskaan. Jotenkin on sellainen olo että en välttämättä tästä tavasta huovuttaa innostu. Aikamoista veden ja saippuan kanssa "läträämistä". Mielummin teen käsitöitä leppoisasti lepotuolista käsin.:)

  VastaaPoista