aluset

aluset

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Sukkaa, myssyä ja mukavia tuliaisia..

Eilen valmistui  "Ne on Vaan Sukat".  Alkuperäinen malli on Oulunseudulla asuvan Taina Anttilan suunnittelema ja ohje löytyy nettineulelehti Ullasta TÄÄLTÄ
 
Tykkään tämän mallin simppelistä kauneudesta. Neuloin  sukat ohjeesta poiketen Maija-langalla, kolmosen sukkapuikoilla niin että aina 14 silmukkaa puikolla.
 Sukkien neulepinta syntyy siten, että joka toinen kerros neulotaan 2o 2n ja joka toinen kerros oikeaa. Kummallista, vaikka villasukat ovat yksi suosikki
 käsitöistäni niin nämä ovat vasta tämän vuoden ensimmäiset sukat!
Yksi sytomyssykin on valmistunut. Musta lahjoituksena saatu  lanka on 100%  on merseroitua puuvillaa (Marks&Kattens Scilla ). Lanka vaikutti  epäilyttävän kovalta sytomyssylangaksi, mutta liotettuani valmista myssyä puoli tuntia huuhteluainevedessä kelpuutin myssyn sytomyssyksi.
Sytomyssyihin on hyvä laittaa myssyn mukana lappu, josta näkyy ainakin pesuohje ja mielellään myös myssyn koko. Langan vyyhtinauhakin käy hyvin lapun tilalta. Lapun tekeminen ei ole kuitenkaan pakollista.


Tytär tuli eilen laskettelureissulta  Ranskan Alpeilta, jossa hän vietti mukavan lomaviikon kavereittensa kanssa. 
edit 1.3.klo 17.30: lisäsin kuvan postikortista, jonka saimme tytöltä tänään.
Äitiäkin oli matkan aikana muistettu ja ihan liikaakin.:). Sain tuomisina  purkit vadelma-, päärynä- ja mustikkahilloa. Tosi kivat helmet ja vielä pienen kerän kauniinväristä pampulalankaa. Antakaapa vinkkejä ja mielellään vaikka linkkejäkin mitä yhdestä kerästä pampulalankaa voisi tehdä?
 Tänä iltana jatkan torkkupeitontekoa, josta on valmiina jo 42/60 lappua. Huomenna taas "sytomyssyillään" HyvääKäsillätehdenKerhossa.

Mukavia aurinkoisia talvipäiviä!


t. Seijasisko

6 kommenttia:

 1. Saitpa kivat tuliaiset. Minä muuten olen myös tehnyt tuolla mallilla sukat ja tykkäsin kans!

  VastaaPoista
 2. Kivan näköiset sukat !
  Ihanaa lankaa sait, tuleekohan siitä huivi ?

  VastaaPoista
 3. Yksinkertaisen kauniit sukat. Ihania tuliaisia olet saanut.

  VastaaPoista
 4. Mukavia käsitöitä olet tehnyt! Minulla tuo sukkamalli on vielä kokeilematta, mutta se on melkein sama kuin Intsun malli, jota olen käyttänyt.
  Ihania tuliaisia sait!

  VastaaPoista
 5. Nätit sukat; olen tuota mallia käyttänyt, mutta kauneimmillaan se taitaa olla juuri vaaleana.

  Ja kivat tuliaiset sait:)

  VastaaPoista
 6. Oikein kiva sukkakamalli, ajattoman kauniit. Ihania tuliaisia olet saanut:)

  VastaaPoista