aluset

aluset

lauantai 18. helmikuuta 2012

Ajatuksia Sytomyssyilystä..

Toukokuussa 2010 luovutimme  OYS:iin 1168 myssyä ja helmikuussa tänä vuonna nuo myssyt olivat  loppuneet!! Ystävänpäiväntempauksessa Matleena toimitti  OYS:iin reilut parisataa myssyä ja niistä riittää iloa ehkä  muutamaksi kuukaudeksi.  Tarve myssyihin on suuri ..niin suuri, että tuskin on mahdollista että tulevaisuudessa myssyjä tulee olemaan OYS:ssakaan jatkuvasti saatavilla.

Olenkin nyt omalta osaltani päättänyt, että  jatkossa keskityn hyväntekeväisyyskäsitöiden osalta pelkästään sytomyssihin.  Ystäväni sairastelua  läheltä seuranneena  olen nähnyt kuinka  rankka kokemus tuo sairaus on vaikka siitä onneksi nykyisin suurin osa hengissä selviääkin.  Myös se palaute, mikä on tullut sairaalan henkilökunnalta tai suoraan syöpäpotilailta  on ollut todella  sydämellistä ja kannustavaa.

Myssyjen tekeminen on paitsi  mielekästä niin myös mukavaa. Yksitoikkoiseksikään niiden tekeminen  käy. Erilaisia malleja riittää ja omaa luovuuttakin voi myssyjen teossa käyttää. Myssyntekele mahtuu myös kätevästi käsilaukkuun minne ikinä matkaakin.

Kuvan sytomyssyn virkkasin  eilen illalla Novitan Miamista. Koristelin sen pienillä kukkasilla, joihin  löytyi sopiva jämäkerä lankakaappini kätköistä .Napit ovat vanhasta kesämekosta. Ohje TÄÄLLÄ.

Tähänkin myssyyn halusin pienen kukan päälaelle. Helpon nopeatekoisen kukan tein seuraavasti: Kierrä lanka etusormen ympäri ja tee *1 ps 1p 1kp 1p * toista vielä neljä kertaa. Kiristä lankalenkki pieneksi ja ompele nappi kukan keskellä.

Tämä myssy on jotenkin omaan makuuni.Ehkäpä teen itsellekin samanlaisen kesäksi.

Illalla  jatkan torkkupeiton tekoa. Lappuja on valmiina 30/60. Nykysin tykkään,  että on menossa aina  yksi isompi työ  ja sitten teen pikkutöitä väliin ettei isompi projekti ala tuntumaan liian työläältä.

Nyt lähden uimahallille ja iltapäivällä menemme mieheni kanssa vanhempien luokse kyläilemään.

Leppoisaa lauantapäivää kaikille!

t. Seijasisko

8 kommenttia:

 1. Kaunis myssy! :)

  Onhan sinne Oysiin toimitettu sen parin vuoden takaisen reilun tuhannen myssyn jälkeen lisääkin myssyjä, minä ainakin olen käynyt sinne sen jälkeen itse viemässä ja välillä vienyt Lumoavaan Lankaan, viime keväänäkin taisin tehdä parikymmentä myssyä, vai jopa enemmänkin. Tainakin on varmasti niitä "tehtaillut" tässä välissä ihan urakalla. Eli ei ne kaksi vuotta sitten toimitetut olisi riittäneet ihan tähän helmikuuhun saakka.

  Sytomyssyily on mukavaa ihan käsityön tekijänkin kannalta. Minä ainakin tykkään sommitella erilaisia värejä yhteen myssyihin, sellaisiakin värejä, joita en itse käyttäisi itselläni. Ja sitten niihin saa kivasti puuvillalankojen jämiä kulumaan, tai voi testata jotain uutta lankaa myssyyn. Myssy on sellainen nopea ja helppotekoinen käsityö, ja mahtuu myös näppärästi käsilaukkuun reissutyöksi.

  VastaaPoista
 2. Minä toimitin tällä kertaa myssyni Susun kautta TYKSiin. Meillä ei ollut tällä kertaa keräystä.
  Läheiseni rintasyöpä löydettiin viime lokakuussa ja hänellä on vielä hoitojakso kesken. Myssyn hän sai sairaalastaan, joten Hgin seudulla niitä oli vielä jäljellä.

  VastaaPoista
 3. Mari: tiedän kyllä ja mehän kampanjoitiin 2010 lokakuussa myssyjä Oulun Messullakin.En vain jaksanut alkaa tähän niin tarkkaan kirjoittamaan ja jos ihan tarkkoja ollaan niin tuosta 1168 myssykasasta meni silloin alkuun kolmisen sataa myssyä muihin pohjoisen sairaaloihin. Hienoa kyllä, kun olet innostunut myssyilystä ja näppäriä myssyjä sinulta syntyykin.

  Marjut: Helsingissä on ollut aktiivisia puuhanaisia keväään 2010jälkeenkin.

  VastaaPoista
 4. Hienon kampanjan aloitte silloin kaks vuotta sitten ja tämä Ystävänpäiväkamppis taas palautti mieleen myssytarpeen. Mulla oli ilo kerätä myssyjä Salossa ja huomasin, että sun linkkisivut on olleet kovassa käytössä. Kiitos niistä!

  VastaaPoista
 5. Hieno postaus, joka toivottavasti kannustaa mukaan yhä uusia ja uusia myssyn tekijöitä! :) Ja vaikka emme pystyisikään jatkossa lupaamaan myssyä jokaiselle tarvitsijalle, niin voimme tehdä parhaamme.

  Nätti myssy taas ja niin sinun värinenkin, joten sopisi sinulle itsellesikin.

  VastaaPoista
 6. Mitenkäs sytomyssyt jatkossa? Ottaako Lumoava lanka edelleen vastaan? Vai sinä? Jos innostuisin johonkin väliin virkkaamaan muutamat myssyt bussikäsityönä :)

  VastaaPoista
 7. Tottakai keräys on jatkuva. Lumoavaan Lankaan voi edelleen toimittaa myssyjä ja OyS:n syöpäpolillekin voi myssyjä viedä. Osoitteita ym. lisätietoa löytyy blogini oikeasta sivulaatikosta!

  VastaaPoista