aluset

aluset

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Uudistunut blogi ja käsityöaiheinen haaste

Kevään auringonsäteet innostivat minut uudistamaan blogini ulkoasua. Tosi mukavaa puuhaa ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. :)

Intsulta sain mukavan haasteen koskien käsityöharrastusta. Haasteessa pitää vastata yhteentoista käsityöaiheiseen kysymykseen. 

1.Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?
 
Minulla ole juuri nyt suurempia haaveita, mutta yksi pieni haave on kuitenkin toteutumassa lähiaikoina. Monesti olen ajatellut että pitäisi kokeilla kanavatöiden tekoa. Olenkin etsinyt pitkään mieleistä mallia ja eilen sitten  sellainen löytyi.
 Tilasin Vuorelmalta tarvikepakkauksen kuvan tyynynpäälliseen. Ihastuin tyynyn kauneuteen ja se sopii myös meidän olohuoneen sisutukseen.

2. Mikä on ollut kunniahimoisin toteutuneista käsitöistä?

 Kyllä se on kuvan Talviuninen ryijy, joka kaunistaa meidän olohuonettamme. Ryijy valmistui joulukuussa 2011. Ryijyn tekeminen ei ehkä niin vaikeaa ole, mutta kärsivällisyyttä ja aikaa  se vaatii.

 Toinen  iso kärsivällisyyttä koetteleva työ on kuva Hexagon- peitto, josta myös pidän kovasti.

3.Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?

Ei jää. Useimmiten käsitöitä tehdessä kypsyy mielessäni ajatus siitä mitä haluan tehdä seuraavaksi.

4. Mitä käsityötä teet mieluiten?

Neulominen ja virkkaus.  En osaa sanoa kumpi  on mieleisempi. Joskus tekee mieli neuloa ja toisinaan olen enemmän virkkaustuulella.

5.Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

En ole enää työelämässä. Ammattini on lastenhoitaja ja työskentelin päiväkodissa 15 vuotta. Lasten kanssa toki paljon askarreltiin ja yksinkertaisia käsitöitäkin tehtiin. Itse lastenhoito olikin sitten melkoista käsityötä etenkin pienempien taaperoiden osastolla.

6.Vallitseeko työpisteessäsi(tai missä ikinä välineitä säilytätkään)totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?

Vaikka minulla on langoille ja muille tarvikkeille paikkansa, niin siltinkin neuletuolini ympärillä vallitsee usein  ihan kamala kaaos.


  Lopulta sotkuun sitten hermostun ja siivoan kaikki paikoilleen.  Kuvassa vallitsee järjestys, joka on kyllä  harvinaisempaa.

7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa,mutta et ole koskaan tehnyt siitä mitään? Kuinka kauan olet sitä säilönyt?

Vasta myin kirpparilla ison kasan lankoja , jotka olivat "marinoituneet" lankakaapissa osa useita vuosia. Oli kyllä helpottavaa päästä vähemmän innostavista langoista eroon.

Hyvää puuvillalakaa hamstrasin vasta lankakaupan loppuunmyynissä. Ihan järkevä sijoitus, sillä kuvan langat tulevat aivan varmasti muuntumaan myssyiksi ja itseasiassa osa on  myssyiksi muuntunut.

 Olen oppinut, että yleensä viisainta on kuitenkin  hommata langat ym. tarvikkeet sitä mukaan, kun niitä tarvitsee. Silloin ne tulevat ainakin käytettyä. Sitä periaattetta olenkin aika hyvin viime ajat onnistunut noudattamaan.

 Napeista tosin tykkään ja niitä pitää olla aina nappipurkissa vaikka aika harvoin niitä tarvitsenkaan.

8.Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä?Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen,rauhoittuen? Miten?

Teen käsitöitä joka päivä ja varmaan olen tehnyt monenlaisessa mielentilassa. Nautin käsityönteosta - se on  mukavaa ja rentouttavaa. Parasta ovat ne hetket jolloin saan sellaisen työn valmiiksi, johon  voi olla itsekin tyytyväinen.

9. Oletko sinä keksinyt joskus mielestäsi jonkun aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissäsi.

  Aika lailla toteutan valmiita malleja , mutta aina niihin se joku oma juttu ja kädenjälki  jää. 

 Pari helppoa myssymallia  olen kuitenkin itse kehitellyt ja kuvan  Sammakkorinssisukat ovat oma mallini.

10.Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

Hyvää keskitasoa... sanotaan vaikka 8-. 

11. Mikä on sinulle rakkain jonkun muun tekemä käsityö?

    Eeva-tädiltäni lahjaksi saadut Lapinlapaset, jotka olen  jo monta kertaa aiemminkin täällä esitellyt.
 Lapaset sain Eevalta reilu vuosi sitten. Viime elokuussa saattelimme 98-vuotiaan tätini haudanlepoon.

Olipa mukava vastailla-tosi kiva haaste. Kiitos Intsulle, kun haastoit minut tähän.

Tähän  kuuluisi nyt keksiä 11 uutta käsityöaiheista kysymystä valitsemilleni blogilaisille, mutta koska nämä kysymykset olivat niin hyvin laadittu, niin laitan jakoon nämä samat kysymykset.

Haastan vastaamaan:  Suden, Susun, Pirjo-Riitan  , Matleenan, Sinikan, Omppumadon, Tiiqn  ja Anun.

 Haaste ei tarkoita kuitenkaan tässä kohtaa pakkoa ..vaan saa vastata , jos haluaa ja ehtii. Mielelläni käyn kyllä vastaukset lukemassa ja kommentinkin laittamassa.

Käsityöterveisin Seijasisko

17 kommenttia:

 1. Huhuh, jopas haasteen heitit =) Yritän vastata siihen joku päivä :)

  VastaaPoista
 2. Kiva uudistus sivussasi ja oli mukava lukea käsityöharrastuksestasi enemmänkin.
  Mukavaa päivän jatkoa sinne Ouluun.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun vastasit haasteeseen. Olipa mukavaa ja mielenkiintoista lueskella sinun vastauksiasi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta, vastailen kunhan ehdin. :)

  VastaaPoista
 5. Hauskaa luettavaa ja useimmat työt olenkin nähnyt jo tekovaiheissa blogissasi.Minä erityisesti rakastuin tuohon sinun ryijyyn , sen valmistumista oli ihana seurata ja on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis ja kiitos siitäkin että lähes joka postauksessa muistat minua mukavalla kommentilla.:)

   Poista
 6. Kiitos haasteesta, tartuin siihen heti tuoreeltaan!

  VastaaPoista
 7. Kiitos haasteesta! Vastaan siihen kyllä, mutta saattaa mennä jokunen aika ennen kuin ehdin. Mukava oli lukea sinun vastauksiasi, vaikka tuttuahan tuo kaikki taisi olla näiden vuyosien jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä itsekin mietin , että vakituiselle blogini lukijalle nämä on tuttuja juttuja.. mutta ainahan täällä on uusiakin kävijöitä ja oli jotenkin kiva saada noista isoista töistä juttua tähänkin blogiin. Mutta uutta asiaa on kuitenkin tuo tyynytilaus.

   Poista
 8. Mahdoit kyllä antaa itsellesi liian huonon kouluarvosanan, minusta kuuluisi olla kiitettävä. Kanavatyöt on tosi kivoja, olen tehnyt monta. Onko tuo kaunis tyyny kanavatyö vai ristipistotyö ? Minä ainakin olen tyynyt tehnyt ristipistoilla. t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitettävästä numerostta.:)Mielestäni olen aika kyllä amatööri veilä näissä käsitöissä vielä etenkinn kun lueskelee täällä blogimaailmassa monien muiden käsityöblogeja. Paljon on opittavaa.

   Kyllä tuo on kanavatyö. Huomaa tuon tyynykuvan alla on linkki (= klikkaa hiirellä värillistä tekstiä) Vuorelman sivuille.

   Poista
  2. Huomenta ! Pitääpä minunkin tutustua kanavatyötyynyyn, en ole sellaisista aikaisemmin kuullutkaan. Kanavatöitä teenkin mieluummin kuin ristipistoja. t. Eija

   Poista
  3. PS. Näitähän löytyy netistä vaikka kuinka paljon ! Näyttävät olevan hieman kalliimpia kuin ristipistotyynyt - mutta tällaisen minäkin seuraavaksi teen, kiitos vinkistä. t. Eija

   Poista
  4. Kiva kun sait vinkin omiin käsitöihisi täältä.:)

   Poista
 9. Kiitos haasteesta! Vastaukset on jo mielessä...kun vain saisin ne blogiin ja läytäisin kaikki kuvat... Ehkäpä jonain päivänä;-)

  VastaaPoista