aluset

aluset

tiistai 22. tammikuuta 2013

Sytomyssyuutiset

Edit:  25.1.2013 klo.21.40 Alempana *Lankamaailman katuosoitteessa oli virhe, joka on korjattu. 

 Kampanjamme OYS Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi on noin puolivälissä. Tietoomme tullut, että monet yksityiset henkilöt mutta myös erilaiset käsityöpiirit ovat ottaneet haasteen vastaan. Hieno asia! Jos joku ei nyt tiedä mikä on sytomyssy,  niin siitä kerron TÄÄLLÄ

Myös eri puolilla Suomea kampanjoidaan sytomyssyjä. Kampanjakaverini Matleena keräsi yhteen tiedot niistä sytomyssykeräyksistä, jotka tiedämme olevan käynnissä juuri nyt ja antoi luvan minullekin kopioida samat tiedot tänne omaan blogiini.

 "Keräyksiä on OYS:n lisäksi ainakin seuraaviin sairaaloihin:
Päijät-Hämeen Keskussairaalaan keräys
Keräyspisteenä Lahdessa toimii Lankamyymälä Pitsi & Palmikko osoitteessa Vesijärvenkatu 26.  Liike on avoinna ma-pe 10-18 ja la 10-15.
  Kanta-Hämeen Keskussairaalan keräys Facebookissa: SytomyssytKantahämeessä  Blogi: Sytomyssyt Kanta-Hämeessä Toimitusosoitteita löytyy useita sekä FB:ssa että blogissa.
Varsinais-Suomen Keskussairaalan keräys: Facebookissa Sytomyssykampanja Tyksiin Blogit Susun silmukat ja Neulefriikki Toimitusosoitteita löytyy sekä FB:ssa että blogeissa.
HUS:n alueen keräys : Blogi Syto-Myssy HUS 2013 . "
Muihinkin sairaaloihin on  ns. jatkuvia keräyksiä, mutta nämä yllämainitut aktiiviset tempaukset ovat tietoomme viimeaikoina tulleet.  Tietoja kaikista keräyksistä löytyy 
TÄÄLTÄ .
 
Sitten  OYS:n keräyksen uutisia: 
Lumoava Lankahan lopetti toimintansa viikko sitten ja myssyjä voi jatkossa toimittaa
   Lankamaailmaan, Saaristonkatu *27 ja niitä voi viedä myös suoraan OYS:n syöpäpoliklinikalle.
   Ensiviikon keskiviikkona  30.1. kello 18. alkaen Oulun Lankamaailmassa vietetään sytomyssyiltaa. Matleenan kanssa olemme paikalla opastamassa sytomyssynteossa ja Lankamaailma lahjoittaa illan sytomyssylangat. 
Tervetuloa sytomyssyilemään.:)
 
Lahjoituslankaa Oulunseudulla on jaossa ja jos ilmainen sytomyssylanka kiinnostaa, niin voi ottaa minuun yhteyttä sähköpostise: seijasiskon@gmail.com. Voin toimittaa sovitun määrän lankaa Lankamaailmaan, josta ne voi sieltä omalla nimellä käydä hakemassa. 

 Sitten tiedoksi niille, jotka eivät vielä tiedä, että OYS:n sytomyssykampanjallakin on omat Facebooksivut osoitteessa
   
Päivitämme sinne aina tärkeimmät sytomyssyuutiset ja siellä 
voi jokainen jäsen esitellä omatekemiään sytomyssyjä. 
Lopuksi haluan vielä muistuttaa parista tärkeästä asiasta.
Sytomyssythän tulevat paljaaseen päähän ja usein päänahka on hoidoista johtuen arka ja haavainenkin. Siksi sopiva materiaali on sytomyssyn tärkein ominaisuus.  
 Myssy ei saa kutittaa, hiostaa eikä mitenkään ärsyttää herkkä ihoa.  Tärkeää on myös, että myssy kestää hyvin pesua. Monet luonnonkuidut esim. puuvilla, bambu ja merinovilla ovat tällaisia. Joskus keinokuidutkin käyvät esim. ihan hyvä pehmoinen hengittävä lanka on Novitan Puro Batik(kuva). Kannattaakin käyttää maalaisjärkeä sytomyssylankaa valitessa.

 Toinen toiveeni olisi se, että  myssyntekijät viitsisivät ihan vähän nähdä vaivaa ja kertoa myssyyn kiinnitettävällä lapulla materiaalin ja pesuohjeen. Kaikkien iholle eivat sovi kaikki materiaalit ja myös väärällä pesulla voi pilata myssyn jo eka pesussa. Hyvä idea on lapun tilalta  kiinnittää vyyhtinauha myssyyn. Älkää kuitenkaan käyttäkö neuloja lappujen kiinnitykseen -ne eivät pysy paikoillaan ja saattavat pistää esim sairaalan myssykoria penkoessa!

Mukavaa sytomyssyilyä!

t. Seijasisko  
  

   

7 kommenttia:

 1. Hei, ostin tänään Lidlistä puuvillalankaa, ja ajattelin tehdä sytomyssyjä (vaihteeksi :) ). Muistatko, mikä se Oysin syöpäpoliklinikan sijainti on? Minulla kun on noita Oysin käyntejä, niin voisi olla helpompi toimittaa myssyjä suoraan sinne kuin käydä Lankamaailmassa. Tai riippuu siitä, missä päin sairaalaa se syöpäpoliklinikka on, että kummassa vaihtoehdossa tarvitsee kävellä lyhyemmästi, sairaalakin kun on niin valtavan iso. Mutta jos siis muistat sen syöpäpoliklinikan sisäänkäynnin, niin se jo auttaisi paljon. :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mari, sisäänkäynti A3:1 Aika pitkälle joutuu kävelemään ja muistaakseni vielä menemään yhdet portaat alas pohjakerrokseen. Opasteita seuraten pitäsi löytää perille .Tosin minä eksyn siellä melkein joka kerta:) Onneksi käytävillä on aina henkilökuntaa, joka osaa neuvoa.

   Poista
  2. Ok, kiitos vastauksesta. Voi olla lopulta helpompi viedä Lankamaailmaan myssyt, pysäkiltä on ovelle vain muutama metri. :) Katsotaan, kunhan saan myssyt tehtyä, osa onkin jo valmiina.

   Poista
  3. Niin voi hyvinkin olla ja jos viet Lankamaailmaan niin sinunkin myssysi lasketaan sitten Ystävänpäivämyssysaldoon.:)

   Poista
 2. Olisikohan jo minunkin aika osallistua!?
  Nyt on ainakin niin hyvät yhteystiedot, että ei ole ainakaan siitä kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No , ei muuta kuin myssyntekoon- se on ihan mukavaa puuhaa.:)

   Poista
 3. Kiitos mm. ihanasta Bravo-myssyn ohjeesta! Mukana keräyksessä ja tänään laitoin näytille ensimmäiset tuotokset. Lisää on tulossa :)

  VastaaPoista