aluset

aluset

tiistai 20. marraskuuta 2012

Mukavia tapaamisia ja matkakuumetta

Sunnuntaina kattasin ruokapöydän viidelle. Paikalla olivat Roiston ja minun lisäksi Satu-tytär, Pekka-poika ja pojan iloinen tyttöystävä Liisa,  jonka  tapasimme ensimmäisen kerran.

  Tarjosin lasagnea. Ohjeen nappasin tälläkertaa  TÄÄLTÄ . Laitoin ohjeen talteen, sillä lasagnesta tuli oikein  mehevää ja maukasta. Myöhemmin kahvin kanssa nautimme leipomaani mustikkapiirakkaa. Nuoret viihtyivät meillä iltaan asti. Ihania nuoria ja heistä on niin paljon iloa meille!

 Poikani sai minulta neulomani pipon ja vielä myöhemmin illalla sain pojalta Facebookinkin kautta isot kiitokset siitä, että  "maha oli vieläki täynnä ja pääkin lämpimänä." :D Pitkänmallisessa peruspipossa on 7-veljeksen Nostagia-lankaa. Sanoin pojalle, että jos pipo alkaa kutittaan, niin neulon uuden sopivammasta langasta.

Eilen tein mukavan kyläreissun herttaisen ystäväni Tarjan luokse. Olimme hyviä työkavereita vuosina  1993-95  ja on tosi mukavaa, kun yhteydet ovat säilyneet.
 
 Vein  viemisinä patalaput, jotka virkkasin tutulla Eeron patalaput ohjeella. Väriltään laput sointuivat kivasti Tarjan kauniiseen keittiöön. Lankana on Vuorelman Veto ja Novitan Wool.

 Oli kiva nähdä pitkästä aikaa ja kahvitella ja rupatella mukavia.

Tänään olen pakkaillut kesätamineita matkalaukkuun, sillä huomenaamulla aikaisin lähdemme Kanariansaarille parin viikon reissulle. 
Poikamme muuttaa asumaan kotiimme "mörönvahdiksi" koko lomamme ajaksi.


 Norwegian Airlines lentää nykyään edullisesti suoraan Oulusta Gran Canarialle. Lentokoneetkin ovat lähes uusia ja eivätkä  kuulemma niin ahtaitakaan kuin koneet, joilla olemme aiemmin Kanariansaarille lentäneet.

Olemme tälläkertaa omatoimimatkalla ja vuokrasimme mukavan kaksion Las Palmasin vanhasta kaupungista viideksi yöksi ja  sitten on tarkoitus  vuokrata auto ja lähteä seikkailulle ympäri saarta. Hyvillä mielin olemme lähdössä etenkin kun sääennustekin lupaa ihan hyvää.
 Las Palmas on yli 380.000 asukaan suurkaupunki ja aikaisemmin olemme käyneet siellä pari kertaa mutta vain päivän reissuilla. Kiva, kun nyt on mahdollisuus tutustua kaupunkiin paremmin.
  
Suuressa kaupungissa onkin paljon nähtävää ja tekemistä kuten mm. museoita ja kauniita puistoja ja jos shoppailu kiinnostaa, niin kaupungissa on isoja tavarataloja ja ostoskeskuksia. Kuva on Las Palmasin keskustassa sijatsevasta  Doramasin puistosta, jossa on mm. kasvitieteellinen puutarha ja Pueblo Canario(kanarialainen kylä, jossa esitetään viikottain kansantanssiesityksiä.

Las Palmasin upea vanhakaupunki, "Vegueta" keskiaikaisine kortteleineen on Unescon maailmanperintökohde. Kuvan museorakennus,nimeltää "Casa De Colon" eli Kolumbuksen talo, sijaitsee vanhassa kaupungissa. Nimensä talo on saanut siitä, että Kristofer Kolumbuksen kerrotaan yöpyneen yhden yön siellä vuonna 1492 .

 Canterasin hyvin hoidettu ranta on viisi kilometriä pitkä. Keväällä 2011 kävelimme Canterasin rantakadun melkein päästä päähän.

 Kuvassa poseeraan samalla reissulla lankakaupan edessä Las Palmasissa. Oli muuten ihan hyvä kauppa, jossa myydään lähinnä Katian lankoja. Toivottavasti kauppa löytyy entiseltä paikalta. Lankakaupan myyjä kertoi minulle tuolloin, että kaupungissa on vain kaksi lankakauppaa. Lankaa voi kuitenkin ostaa myös tavarataloista.  
  
Tietokoneen otan mukaan ja varmaan jonkinlaista raporttia kirjoitan tännekin matkan varrelta.

 Lankapirtin Matleena teki minulle kuvan myssyn lomamyssyksi. Myssy on sopiva ja hyvin tehty, mutta minua alkoi jälkeenpäin harmittamaan tuo kangasvalintani ja päätin kuitenkin lahjoittaa tämän sytomyssyksi.

Sen sijaan tilasin itselleni sopivamman  myssyn Kippovalimosta ja täma  onkin minulle nyt tosi mieluinen ja kiva, kun Roistokin tästä tykkäsi.:) Käytän etenkin uimareissuillani myssyjä. Uinnin jälkeen, kun tukka on miten sattuu, on kiva sujauttaa mukava myssy päähän.

 Suureen SytomyssyKyselyyn voi käydä vastaamassa vielä pariviikkoa eli 5.12. asti TÄÄLLÄ. Itsenäisyyspäivänä 6.12 suoritan  arvonnan kyselyyn vastanneiden kesken. Palkintona kuvan kori, kynttilä ja kaulakoru. Joulukuun aikana julkaisen kyselyn tulokset ja yhteenvedon. 

Hyvää Viikon Jatkoa Kaikille!

t. Seijasisko  

8 kommenttia:

 1. Oikein mukavaa ja rentouttavaa matkaa Teille. Olin mieheni kanssa marraskuun alussa ensimmäistä kertaa Las Palmasissa.
  Pidin kovasti paikasta, joka on vähän niinkuin rantaloma/kaupunkilomakohde. Hotellimme sijaitsi kävelykadun varrella.Odotan kuulumisia sieltä.....terveisin Helios

  VastaaPoista
 2. Ihanaa rentouttavaa matkaa teille. Aika hyvä ajankohta häipyä maisemista ja vaihtaa pimeys valoon!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille!! Matkatavarat ovat pakattuna ja aion kohta matkustaa untenmaille ..aikainen on herätys, sillä taksi tulee meitä puoli viisi hakemaan lentokentälle. Hyviä öitä.

  VastaaPoista
 4. Nyt olette jo siellä lämpimässä, nauttikaa! :)

  VastaaPoista
 5. Olettejo perillä,mutta oikein nautinnollista,ihanaa ja rentouttavaa lomaa toistenne seurassa!

  VastaaPoista