aluset

aluset

perjantai 15. kesäkuuta 2012

..94, 95, 96, 97, 98, 99 ja 100 ;)

Parissa viikossa olen virkannut kuusi sytomyssyä jämälangoista. Kaikki myssy ovat aikuisten kokoja . Lankaa meni 295 grammaa.

 94.
 95.
 96.
97.
 
 98.
99.
Tosi mukavaa on ollut virkata näitä, eritysesti siksi kun on  saanut sommitella eri värejä yhteen. Myssyjä virkatessa keksin seuraavankin projekin: ajattelin alkaa virkkailemaan 7-veikan ja Nallen jämälangoista patalappuja tuliaisiksi ystäville.:)
 

Tänä aamuna valmistui vihdoin  minultakin..

 100. sytomyssy.:) 

 Tein pyöreän luvun kunniaksi reikämyssyn ruusuineen, sillä sehän on se ensimmäinen ja kuuluisin myssymalli. Sen verran poikkesin ohjeesta , että otin silmukan koukulle aina takareunasta.

 Ohje reikämyssyyn löytyy TÄÄLTÄ  ja ruusuun TÄÄLTÄ . Lanka on Lumoavasta Langasta ostamaani Schachenmayr CottonBamboo lankaa. Koukku 3,5.  

 Reikämyssyä on myös kritisoitu, mutta tiedän kyllä, että vilpoisalla ja mukavalla myssyllä on käyttäjänsä. Reikämyssyasiasta enemmän TÄÄLLÄ . Tietoa sytomyssyilystä TÄÄLLÄ.

  Hyvää viikonloppua!


t. Seijasisko


JK: Tiedoksi, että koetan pärjätä toistaiseksi ilman  kommenttien  salasanavahvistusta, koska se on mennyt entistäkin epäselvemmäksi!! 

13 kommenttia:

  1. Onnea upean luvun saavuttamisesta. Ei voi muuta kuin kunnioituksella onnitella =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tosin menihän siinä 2.5 vuotta. Tiedän muutamia paljon ahkerampiakin myssyntekijöitä.

    VastaaPoista
  3. Onnittelut sadannesta myssystä! :)

    Minäkin ajattelin käydä tässä viemässä myssyjä Lumoavaan, kun lähden kohta piipahtamaan lääkärissä siinä ihan vieressä.

    On ollut muuten viime aikoina taas sytomyssyt mielessä, että pitäisi tehdä niitä taas lisää. Talvella kerroin blogissani eräästä syöpäsairaasta nuoresta, jonka kanssa juttelin sytomyssyistä; hän olisi itselleen myssyn halunnut ja tarvinnut, mutta juuri silloin ne olivat Oysista loppuneet, ja sittemmin hänelle jo hiuksetkin kasvaneet takaisin. Sen keskustelun jälkeen ajattelin, että omalta osaltani haluaisin pitää huolen siitä, etteivät ne myssyt ole lopussa silloin, kun joku niitä tarvitsisi. Niin, ja tämä asia on ollut siksi taas niin pinnalla mielessä, koska tämä parikymppinen nuori ei siitä syövästään parantunut, hautajaiset huomenna. :/ Tiedän ihan varmasti, että vaikka tuttavuuteni hänen kanssaan jäi varsin lyhyeksi, niin jokaista sytomyssyä tehdessäni hän varmasti käy aina mielessäni.

    On se vaan hienoa, että sinä ja Matleena keksitte nämä sytomyssyt, niille on kuitenkin tarvetta jatkuvasti!

    Minulla on vielä jokunen myssy matkaa tuohon sataan, mutta eihöhän sekin vielä saavuteta. :)

    VastaaPoista
  4. Mari: Kiitos Mari. Mahtavaa, että olet niin ahkerasti mukana tässä sytomyssyilyssä. Surullista- tuntuu aina niin kurjalta ja epäreilulta kuulla etenkin nuoren ihmisen poismenosta.:..(((

    Onneksi sairaus on nykyisin useimmiten voitettavissa ja vaikka rankka kokemus se on kovine hoitoineen siltikin.

    VastaaPoista
  5. Kauniita kaikki myssyt !
    Todella sananvahvistus on hirveän epäselvää :((

    VastaaPoista
  6. Onnittelut sadannesta myssystä:)

    VastaaPoista
  7. Kauniita nämä raitamyssyt! Taidan jo toistaa itseäni, mutta olen oikeasti sitä mieltä. Minulla ei vain itsellä tule tehtyä juurikaan sellaisia, miksihän...

    Minäkin kiitän Maria ahkerasta sytomyssyilystä! Koskettavan tarinan kerroit, valitettavasti joskus käy noin jo nuorelle.

    VastaaPoista
  8. Onnea sadannen myssyn valmistumisesta! Se tuntuu hyvältä paitsi saajista, niin myös tekijästä ihan varmasti. Rintaa röyhistämään vaan! Onnea!

    VastaaPoista
  9. Kiitos Teille kaikille.
    Matleena:Kokeileppa varsin vaikka raitamyssyn tekoa. Ehkäpä huomaat ettei se niin vaikeaa olekkaan. Niin kävi ainakin minulle.:)

    VastaaPoista
  10. Olen yrittänyt virkata itselleni kesä myssyä, stytos myssyn ohjeellla sillä helpolla. Aina tuleee liian leveätai liian suuri, missä teen väärin lanka novitan puuvillla lankaa ja virkuukoukku kolmonen .ONKO lanka liian pehmeeää ja lakki ei pysy kuosiissa

    VastaaPoista
  11. Kokohan tientinkin riippuu pään koosta ja kokoa voi säädellä silmukkamäärän, koukun koon ja langan vahvuudella. Jos tekee omaan päähän niin on helppoa matkan varrellla sovitella myssyä purkaa tarpeen mukaan ja lisätä/ vähentää silmukoita. Kaikista helpoiten saa sopivan myssyn aloittamalla alareunasta eli tekemällä ketjusilmukoita sen verran että ketju yltää napakasti päänympäri siltä syvyydeltä minkä haluat että myssyn olevan. Esim reikämyssyohjeessa aloitus tehdään juuri ko.tavalla.Reikiäkääm ei ole pakko tehdä mutta silti voi ohjetta muutoin noudattaa. Toivottavasti tästä oli apua.

    VastaaPoista
  12. Ihania nämä raitamyssyt! Ja just sopivia kesäsäihin.

    VastaaPoista
  13. Olisiko teillä paremmat suhteet tehdä tälläiselle ongelmalle jotakin? Kamala ajatuskin, että kotiin on lähdettävä muovipussi kädessä?! Ei sentään mikään alepa-pussi...

    http://www.menopaussi.net/arkisto/2012/07/leikkauksen_jal.html#comments

    VastaaPoista