aluset

aluset

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

PuroBatikmyssyt testiin..

Kosotäti kertoi  täällä blogissaan Puro Batik-langasta tehdyn lenkkimyssynsä venyneen käytössä kohtuuttomasti.  Me Matleenan kanssa säikähdimme, että olemmeko oman turhan työmme lisäksi  johtaneet muitakin harhaan sanoessamme ko. langan sopivan sytomyssyiksi hyvin. 

Kaikilla ei onneksi ole kuitenkaan ole yhtä huonot kokemukset tuosta langasta mm. Paula Kristiina kommentoi Kosotädin blogissa  seuraavaa: " Satulanpäällyseni ei kyllä ole venyneet ja olen tehnyt ne tuosta samasta langasta. Mistähän johtunee?" 

Matleenakin kysyi eräältä tuttavalta, joka sai Matleenan neuloman sytomyssyn ( kuva alla) reilu kuukausi sitten, miten hänen myssynsä on käyttäytynyt.Tällaisen vastauksen Matleena sai:
  "Myssy on mieluisin myssyni ja se on kovassa käytössä ja pysynyt hyvänä! En oo kertaakaan kyllä pessyt, mutta ainakaan mun ei oo venynyt pelkästä pidosta. Oon tykänny myssystä tosi paljon!

Päätimme , että emme ainakaan toistaiseksi muuta suosituksiamme vaan testaamme itse Batikista tehtyjä myssyjä käytössä. Matleena aikoo käyttää Toukokuun ajan ulkoilessa tekemäänsä PuroBatik myssyä ja minä neuloin ..


 ..kuvan myssyn testimielessä isälleni, joka lenkkeilee päivittäin. Kommentoikaa, jos teillä kokemuksia  ko. langasta. Matleenan blogissakin jo keskustelua aiheesta käydään.

Palaan asiaan, kun palaamme reissusta.  Siihen asti kannattanee jättää Puro Batik-kerät odottamaan, jos niistä on aikonut tehdä sytomyssyjä. Täällä on pakkaushommat alkamassa ja parin päivän päästä näihin aikoihin  olemme jo perillä Torreviejassa, Espanjassa. Pääsemme heti keskiviikkona juhlimaan, sillä Torreviejassa vietetään 25. kerran Toukokuun Feriaa, joka on iloinen juhla, johon kuulemma kuuluu "värikästä ja riehakasta juhlintaa musiikin ja tanssin merkeissä ja tietenkin hyvää ruokaa." :) Tiestikka lähtee mukaan ja kirjoittelen tännekin aina silloin tällöin kuulumisia kuvien kera.

Aurinkoisia päiviä  Kaikille!

t. Seijasisko

26 kommenttia:

 1. Oikein hyvää matkaa. Odottelemme matkakuvauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sude. Kiitos ..katsotaan ..kai ne parhaat palat pitää tänne tallettaa.

   Poista
 2. Kommentoin aiheeseen jo Kosotätin ja Matleenan blogeissa. Mutta lyhyesti vain, että todennäköisesti Puro Batik pysyy paremmin kuosissaan virkattuna kuin neulottuna, eli jos myssytyttää ja on paljon Puro Batikia siihen varattuna, niin ehkä kannattaa tarttua ennemmin koukkuun kuin puikkoon, jos langan käyttäytyminen arveluttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli puhettakin tuosta virkkauksesta ja luulen kanssa että myssyt yleensäkin pysyvät virkattuna paremmin kuosissaan. Haluamme kuitenkin testata neulottuja myssyjä siksikin että neulotut PuroBatikmyssyt ovat mielestämme erityisen kauniita. Yllätävää kyllä niin Kosotädin kokemuksista huolimatta olemme saaneet usealta taholta viestiä,että PuroBatik-myssyt ovat pysyneet kuosissaan. Tunti sitten mm. Pirkko R. kommentoi asiaa Facebookin OYS:n sivuilla:"minulla on ko. langasta myssy ja ollut kovasti käytössä erittäin mieluisana myssynä niin sisä- kuin ulkokäytössä. Ainakaan minun sytomyssyni ei ole kärsinyt vaan on pysynyt kuosissaan menossa mukana Ja sitä on siis käytetty paljon." Sitä ei tuossa kommentissa sanottu oliko myssy neulottu vai virkattu. Voisin kysyä sitä.

   Poista
  2. Pirkko vastasi samantien että hänen myssynsä on neulottu sekin. Tulee jo mieleen että olisko Koso-tädin lanka ollut jotenkin viallinen?

   Poista
  3. Nyt mulle sitten selvisi että tuo Pirkko R. on sama henkilö kuin tuo Matleenan tuttava, josta kerron postauksessa.

   Poista
 3. Ihana matka Teillä edessä.....Toivotan antoisaa ja mielenkiintoista lomaa! Matkakuvia/kertomuksia tietysti odottelemme täällä kotiSuomessa.
  Terveisin Helios

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos..Kiva kuulla , kun näitä minun reissuntarinoita toivotaan. Laitan varmaan matkan aikana kuvia ja juttua tekemissitänne. Ollaankin tutkittu, että kivoja retkikohteita Costa Blancan aluelta löytyy.

   Poista
 4. Upeita myssyjä. Rakastan Puro-langan värejä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 5. Laitampa minäkin lusikkani tähän Puro-Batik soppaan (tosin kerroin tarinani Koso-tädillekin).
  Olen NEULONUT monta myssyä tuosta langasta omaan käyttöön, pidän navettamyssyinä (keveitä, mutta tarpeeksi lämpimiä eikä hiosta).
  Resorin neulon kolmosen puikoilla melko korkeaksi ja kuvio-osan nelosen puikoilla.
  Koneella pestä hyrskytän aikas usein muiden pyykkien joukossa ohjelmalla: käsinpesu 30 astetta ja 900 kierroksen linkous.
  Hyvin on pintansa pitäneet, ei mitään moitittavaa!!!

  Oikein antoisaa, rentouttavaa matkaa: varmasti mukava tuollanen "pitemmän kaavan" mukanen reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vastauksesta. Tuo pesuoohje on hyvä. Ehkä itsekin panisin 30 asteeseen 40 tilalta.

   Kiitos. On kyllä ihana kun oli kerrankin mahdollisuus vähän pitempään lomaan. Ei tuu heti heti mieleen kohta pitää lähteä takaisin. Luulen neljän viikon kotiinpaluu tuntuu jo ihan mielusalta ajatukselta.. varsinkin palaamme kesä Suomeen.:)

   Poista
 6. Minäkin virkkasin maaliskuussa-10 omaan käyttöön testaus mielessä Puro -Batikista naftin kokoisen myssyn, jota olen pitänyt (ja pessyt) keväisin pitkälle kesään. Ei ole mennyt miksikään.
  Oikein mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heleena ja kiva kuuulla sinultakin , että Puro Batik kestää!

   Poista
 7. Olen tehnyt itselleni pipon PuroBatikista (mallineuleena 2o 2n) ja sen tapana on käytössä hiemen venyä mutta siinä vaiheessa tietää että on aika pestä pipo. Pesun jälkeen pipo on sellainen kuin se alkujaankin oli. olen tehnyt myös Tenneseestä ja muutamasta muusta paksummastakin puuvillasta pipoja suurinosa mallineuleena 2o 2n joustin ja aina se hieman venyy mutta pesu auttaa. Nykyään teenkin piposta jo alunalkaen hieman jämäkän niin on sitten sopiva käytössä venyessään.

  Mukavaa reissua teille, omaa reissuamme jouidun odottelemaan vielä viitisen viikkoa ja sitten välimerelle Rodoksen ja Symin saarille.
  T:Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta. Tämä saattaa olla syy myssyn venymiseen..käytössä etekin jos vielä hikoilee myssy venähtää eli se pitää pestä säännölliset väliajoin. Koso-täti kertokin, että myssyä ei oltu pesty.

   Kiitos! Aina on kiva kun joku reissu tiedossa. Me varattiin lennot Maaliskuun lopulla silloin matka tuntui vielä niin kaukaiselta. Äkkiä on aika mennyt.

   Poista
 8. Kiva pipo :)
  Minunkaan Puro Batik neuleet eivät ole venyneet käytössä. Mukavaa lankaa minusta.

  Oikein ihanaa lomaa teille!

  VastaaPoista
 9. En ole pipoja tehnyt, mutta paitoja olen neulonut. Ja ne kyllä venyy käytössä leveyttä.
  Mutta siinähän se ei haittaa.

  Oikein mukavaa matkaa, nauti, ja kerää voimia ♥

  VastaaPoista
 10. Oikein rentouttavaa,nautinnollista ja ihanaa lomaa teille molemmille!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Sipi ja Intsu. Nyt menen nukkumaan..aamulla kello 6,25 pitäs lennon lähteä Oulunsalosta.:)

  VastaaPoista