aluset

aluset

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Katin pipo ja matkakuumetta

Pitkästä aikaa valmistui  sytomyssynkin. 
Tämän helpon ja mukavan  ohjeen Matleenan tytär kehitellyt. Ristin myssyn "Katin pipoksi". Loin pyöröpuikoille numero 4.5 Dropsin Paris-langalla 88 silmukkaa. Resoria  tein 2 cm  3o, 1n. Sitten  neuloin 3 o, 1 n toistuen kolme kerrosta. Seuraava kerros 1 n, 3 o, 1n, 3 o jne. taas kolme kerrosta eli aina kolmen kerroksen jälkeen siirretään oikeita silmukoita yhden silmukan verran vasemmalle.


Myssy pituuden voi säädellä maun mukaan. Itse halusin tehdä muodikkaan pitkän pipon. Kun koko myssyn pituus oli 21  cm aloitin sileän neuleen ja samalla tein seuraavat kavennukset : neuloin joka 7s ja 8 s yhteen koko krs. Seuraavalla kerroksella kavensin 6.s ja 7.s. yhteen. Jatkoin näin kaventaen joka krs silmukoita kunnes jäjellä oli  10 s:aa. 

Lopuksi pujotin langan silmukoiden läpi, kiristin ja päättelin. Myssy  on joustava ja sopii monenkokoiseen päähän. Lankaa meni vajaa kaksi kerää eli n. 90 grammaa. Ohjetta voi soveltaa hyvin myös ohuemmille langoille silmukoiden määrää lisäämällä.

  Roisto harvoin erityisemmin kiinnittää huomiota käsitöihini , mutta tästä tuli kehuja.:) Kyllä tämä hieno myssy onkin!

Kirjoitin vielä erillisen ohjeen TÄNNE.

Oulussa on ollut kova lumipyry tänään. Kalevan sivuilta luin että useampia autoja oli kolaroinutkin. Itse olin hyvillään siitä että ei tarvinnut lähteä mihinkään. Päivä kuluikin siivotessa.


 Kuvassa kuvaa meidän olohuoneen ikkunasta pahimman myräkän aikaan.

Onneksi pyry on jo laantunut ja huomiseksi luvataan aurinkoista päivää. Se on hyvä asia jo siksikin että voi luottaa kutakuinkin siihen, että Pendoliino kulkee. Nimittäin huomenna puoli kolmen aikaa lähdemme Satun kanssa kahdestaan parin yön teatterireissulle Tampereelle.
 Matkasuunnitelmistamme kerroinkin jo aiemmin TÄÄLLÄ.


   Minulla on pitkästä aikaa Etiopianuttu tekeillä Sandnesin Lanetista, jota löytyi lankakaappini "vauvanlankaosastolta". Ihan kiva käsityö matkallekin mukaan.

Mukavaa loppuviikkoa!

t. Seijasisko

9 kommenttia:

 1. Tosi nätti pipo ja helpolta vaikuttava ohje :)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen pipo ja helppo malli.
  Oikein hyvää matkaa teille sinne Tampereelle. Minä kävin Kouvolassa viime viikonloppuna junalla. On se niin vaivaton matkustus muoto ja neulominen onnistuu kivasti kun on valmis tasainen kyyti :)

  VastaaPoista
 3. Nätti pipo, jota täytyy kokeilla syksyllä :)

  Onneksi täällä oli tänään aurinkoinen ja niin keväinen päivä. Tosin illalla sää tuntuu taas muuttuvan...eli tuulta ja aamulla varmaan paljon pakkasta...

  VastaaPoista
 4. Olikin hurja myräkkä eilen. Minä ajelin sen seassa kaupunkiin ja väliin sai melkein pysäyttää auton. Onneksi paluumatka sujui mukavammin, kun myräkkä oli jo päättynyt.

  VastaaPoista
 5. Kiitos synttärikortista! Ja oikein mukavaa synttäriä itsellesikin:)

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen pipo!
  Eksyin sivuillesi blogilistan kautta. Kivoja käsitöitä täältä löytyykin.

  VastaaPoista
 7. Kiva, että myssymallini on päässyt kirjoihin ja kansiin :) Itse en olisi saanut kirjoitettua sitä ylös.
  Hyvän näköinen on. Kiitos Seijasisko!. T: Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään ..mukava vain oli näin kiva myssymalli kirjoitella "kirjoihin ja kansiin. :)

   Poista
 8. Johan nyt, minäkin nimittäin olin Tampereella!

  VastaaPoista