aluset

aluset

torstai 14. helmikuuta 2013

Ystäväpäiväsytomyssy 2013 Finaali


Ystävänpäivä-sytomyssyt on luovutettu ja myssykahvit kahviteltu OYS:n syöpäpolilla tänään. Kuvan "kädet" vasemmaltMatleena, minä, osastonhoitaja Irma Kinnunen ja kaksi naista Kempeleen Martoista, jotka sattumalta tulivat tuomaan kerhonsa sytomyssyjä samaan aikaan. :) Kempeleen Marttojen 22 myssyä lisäsimme vielä viimetipassa Ystävänpäivämyssylukemaan.
 
Pohjois-Suomen osalta luku on komeat 784 myssyä!! Joista OYS:iin on toimitettu 689 myssyä ja Kemiin Kemin Marttojen toimesta loput 95. Nämä lukemat ovat siis meidän tietoomme tulleet myssyt. Oletan , että suoraan sairaaloihin on viety ainakin jonkin verran myssyjä.

Myssyjä ovat tehneet ainakin Oulun Martat, Kuusamon Martat, Kemin Martat, Nivalan Martat, Kempeleen Martat, Kempeleen ja Oulunsalon asukastupalaiset ja monet yksityset henkilöt! Lämpimät kiitokset kaikille tavalla tai toisella mukana olleelle.

 Vaikka myssyjä on juuri nyt OYS:ssa paljon, niin niitä meneekin paljon. Myssyjä voi siis tehdä edelleen- itse tosin ajattelin ainakin nyt vähän malttaa huilata!;)

Huomenna matkaamme Kemiin juhlimaan Roiston veljen syntymäpäiviä. Lahjasukat on minulla vielä vähän kesken ja alankin niitä nyt tikuttelemaan.

Hyvää Viikonloppua!

t. Seijasisko 

17 kommenttia:

 1. Mahtava saldo! Itse vein tänään henkilökohtaisesti pienen pussillisen myssyjä, arviolta parikymmentä, KYSin syöpäosastolle / infuusiopoliklinikalle. Otin viimeisen parin viikon aikana sellaisen loppukirin myssyilyssä, että ajattelin minäkin huilata hetken ja neuloskella ihan jotain muuta :-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! ..hieno on kyllä tuo Sinun henkiökohtainen saldosi! Minä olen nyt alkuvuodesta tehnyt vain muutamia myssyjä tosin muuten tuli kyllä tehtyä töitä kampanjan eteen!

   Poista
 2. Huikea saldo ! t. Eija

  VastaaPoista
 3. Aivan käsittämättömän valtava määrä myssyjä! Olette tehneet huikean kampanjan, hienoa!

  VastaaPoista
 4. Voimme tyytyväisin mielin huilata hetken muiden käsitöiden parissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! ja <3- kiitos Sinulle Matleena yhteistyöstä!

   Poista
 5. Olette te myssyilijät mahtavaa porukkaa! On hienoa ajatella, miten monta ihmistä teette myssyillä onnellisiksi tai ainakin paremmalle mielelle!

  VastaaPoista
 6. Minulla on ystävätär joka haluaisi minun tekevän hänelle tuon sytömyssyn. Nyt olen huono kun en löytänyt mitkä langat olivat parhaita myssyyn????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myssy ei saa kutittaa, hiostaa eikä mitenkään ärsyttää herkkää päänahkaa. Hyvä olisi myös, että myssy kestäisi hyvin pesua. Puuvilla- ja bambulangat paras valinta sytomyssyihin, villalangoista suositan ainoastaan merinovillaa. Jotkut akryylilangat käyvät esim Novitan Puro Batik on kaunis ja hyväoloinen sytomyssylanka.

   Poista
  2. Kiitos Seijasisko, on memtävä lankaostoksille.

   Poista
 7. Hieno myyssysaalis teillä siellä! Onneksi olkoon ja kiitos haasteesta. Ihan tällaisiin lukemiin meillä ei päästy, mutta ihan kivasti myssyjä kertyi ja koko ajan tulee lisää... Myöhästyneet ystikset sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hieno tulos teilläkin ja vielä kun jaksatte sukkiakin syöpäsairaille kampanjoida.

   Poista