aluset

aluset

maanantai 25. helmikuuta 2013

80-vuotta vanhoja mainoksia

Kaappeja siivotessa osui käteeni joskus kirpparilta ostamani 80-vuotta vanha puutarhalehti. Lehden mainokset herättivät minussa sen verran hilpeyttä ja ihmetystä, että halusin jakaa kokemukseni muidenkin kanssa. Tiedäthän, että kuvaa hiirellä klikkaamalla saat kuvan kooltaa suuremmaksi.


Kannattaa suosia Askon huonekaluja ihan vaan sen takia , että kakki huomaavat mm.kuinka alykäs ja taloudellisesti kaukonäköinen olet. :D

 KAIKILLE käyttöön tarkoitettu terveyttä edistävä?!  koje.:)

 Kerho on tupakka, joka ei aiheuta tupakkayskää.:)

 Opas tupakkamiehille ja naisille.

 Tässä vielä kultasepänliikkeen mainos lehden takasivulla. Huomaa myös osoitelappu, josta käy ilmi että lehti on jaettu aikoinaan Pöytyälle Haverin kansakoulun johtajaopettajalle.

Hyvää illanjatkoa!

t. Seijasisko

16 kommenttia:

 1. Tänä päivänä tuntuu nuo tupakkamainokset inhottavilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kyllä lähinnä huvittaa nuo tupakkamainokset ja eihan sitä teitty silloin tupakan vaarallisuudesta paljon mitään. Tupakointi oli niin hienoa.

   Poista
 2. No olipa kiva kun laitoit jakoon noin hienot mainokset. Näin syvälle syvälle luotaavia mainoksia ei kyllä nykyisin enää näe. Muistan kun olin lapsi oli kotonani jossain puulaatikossa jotain ihme lehtiä ja isä kertoi niiden olevan kessua. Ei meidän isä polttanut ja isän isä poltti Saimaa-tupakkaa, joten miten mahdottoman vanhoja lie olleet....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva. Minun ukkini eli isäni isä kuoli 68-vuotiaana..hän poltti sätkiä ja saattoi kääriä tupakin sanomalehtipaperiinkin. :( Hän meni Kittilään lääkäriin valittamaan rintakipua ja lääkäri määräsi nitroja. Diagnoosi oli väärä ja hän kuoli myöhemmin Rovaniemen sairaalassa kehkosyöpään. :( Sairaalan lääkäri oli sanonut että eli syöpänsä kanssa niinkin pitkään , koska sydän oli viin vahva! Oma isäni lopetti tupakoinnin joskus viisikymmpisenä ja alkoi muutenkin hoitaan kuntoaan. Nykyisin hän 84-vuotias teräsvaari, joka käy joka päivä parin tunnin kävelylenkin ja lisäksi lähes päivittän ui Oulun uimahallissa kilometrin! Mitään sairauksia hänellä ei ole! Minä olen ottanut esimerkkiä isästäni - seitsemän vuotta sitten lopetin tupakoinnin ja harrastan säännöllisesti liikuntaa lähes päivittäin. :)

   Poista
 3. No voivoi, miksi ne on lopettaneet Kerho-tupakan valmistamisen, jos se kerta on ollut noin erikoislaatuista :) Heti voisin siirtyä tuohon merkkiin ja pääsisin tupakka-yskästä ;)

  VastaaPoista
 4. On nuo mainokset olleet mahtavia aikoinaan! Informaatiota niissä ainakin riittää, nehän ovat kuin pieniä artikkeleita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kyllä jänniä.Luulisin, että painettuun sanaan on ollut enemmän tuolloin uskottukin kuin nykyään.:)

   Poista
 5. No niin,innostuit sitten keskustelemaan toisen bloggaajan kanssa vähän enemmänkin:D Hauskoja nuo ikivanhat mainokset:D:D Tulin kertomaan,että blogissani on sinulle haaste!

  VastaaPoista
 6. Hauskoja mainoksia! Nyt ovat mainoksetkin muuttuneet aika lailla toisenlaisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..joo hauskoja ovat mutta varmaan mainoksilla osataan "vedättää" ihmisiä vielä nykypäivänäkin.

   Poista
 7. Hauskaa luettavaa. :) Mainoksetkin ovat aikansa lapsia. Mutta mitähän tuumaavat ne, jotka 80. vuoden päästä katselevat meidän aikamme mainoksia. :)

  Kiva pirtsakka ilme muuten uudistuneessa blogissasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti kun aloin ajattelemaan joitakin nykyisiä mainoksiakin-..niin aika huvittavia monet niistäkin nekin ovat.Ekana tuli mieleen Mia Nuutilan "vatsa toimii" jogurttimainokset TV:ssä.:)

   Kiitos!

   Poista