aluset

aluset

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Syntymäpäiväjuhlintaa ja lahjasukat

editoin kirjoitusta vähän kello 23.00 *-*

Olemme tänään vähän juhlistaneet esikoisemme 25-vuotissynttäreitä oman perheen keskenPieni kermakakku on omaleipomani ja
lahjaksi "esikolle" ostin koko elämän kestävän kauniin hopeoidun ruusun ja neuloin sukat

,

Idean lahjasukkiin sain kirjasta  Stine Hoelgaard-Johansen: Suloiset sukat. Tuon kirjan  sain muuten tyttäreltäni joululahjaksi. Sukat, kokoa 37, olivat justiinsa sopivat. Tytär tykkää käyttää villasukkia ja tuli sukista tosi iloiseksi. :)


Ruskea lanka on Janne-lankaa  ja loput 7-Veljeksen jämälankoja. Sukkapuikot olivat kolmoset ja silmukoita oli puikoilla 12. Ohjeen mukaan tein tiimalasikantapään. Kärkeen tein ensin ohjeen mukaan nauhakavennukset, mutta se ei mielestäni näyttänyt hyvältä ja niinpä purin ja tein sädekavennukset.

*Oli mukava lapset taas kävivät. Ruuan ja kahvittelun jälkeen poika ja isäntä soittelivat keskenään  rokkibiisejä musiikkihuoneessa ja tytär ja minä keskustelimme  "syntyjä ja syviä" olohuoneen puolella. Oli myös vähän puhetta, että jos laitettas yhteinen kirpparipöytä Oulun keskustan Second Hand Storeen. Lankoja ainakin laittaisin myyntiin.*

Nyt on puikoilla sytomyssy ja ensiviikolla esittelenkin teille tekemiäni sytomyssyjä kerron myös hyviä sytomyssyuutisia.

Siihen saakka näkemiiin ja kuulemiin!

Seijasisko  


14 kommenttia:

 1. Hauskat sukat ! Minun esikoispoikani täyttää 25 vuotta ensi viikolla, mutta valitettavasti emme voi juhlia yhdessä. t. Eija

  VastaaPoista
 2. Onpas hauskan näköiset sukat. Värien leikkiä :)

  VastaaPoista
 3. Tuommoiset sukat ovat oikein iloiset ja hyvänmielen tuojat.

  VastaaPoista
 4. Hei! Kivat sukat! Minulla on just sama kirja kirjastosta lainassa.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat teit lahjaksi:) Luin lehdestä PHKS:n sytomyssykampanjasta (mies huomasi). Olinkin jo tehnyt pari myssyä valmiiksi ja nyt aion tehdä vielä muutaman lisää. Facebook-linkkiisi en valitettavasti pääse, kosken ole facebookissa.

  VastaaPoista
 6. Hauskat sukat, itsellänikin taitaa muuten olla tuo kirja. :)

  VastaaPoista
 7. Taidanpa käydä katsastamassa kirpputoriasi, jos siellä on erilaisia lankoja. Olen yrittänyt hakea tietyn väristä 7-veljestä lankaa (Raita: roosa-lila-kanerva), jonka valmistus on loppunut.Yksi sukka on valmis ja toinen vasta "varsivaiheessa"

  Maire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varasinkin jo pöytäpaikan viikoille 7 ja 8. Seitsemän veljestä lankaa tulee varmaan myyntiin -tosin just tuon väristä minulla ikävä kyllä ole. Jäin miettimmään ootko se oululainen Maire,jonka tunnen oikeassa elämässä?

   Poista
 8. Olen Maire-ystäväsi Oulusta. Hurahdin viime keväänä talvilomalla sukkien kutomiseen - edelliset sukkapari olin tehnyt "pakon sanelemana" kansakoulussa. Lähes koko lähisuku sai joululahjaksi villasukat. Nyt harmittaa vähän tuo langan loppuminen - en noviisina ymmärtänyt, että Novita vaihtaa lankojen värejä puolivuosittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kun oot innostunu neulomisesta. Tunnen paljon käsityöihmisiä niin voi kysellä , jospa jollakin olisi juuri tuota lankaa. :)

   Poista