aluset

aluset

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Suuri Sytomyssymalli Kysely!

EDIT 20.12.2012
Kyselyn tulokset:
http://seijasisko.blogspot.fi/2012/12/suuren-sytomyssymallikyselyn-tulokset.html 

Koska  viimeaikoina on syntynyt keskustelua eri sytomyssymalleista, niin sain ajatuksen tehdä kyselyn siitä "Minkälaisen sytomyssyn sinä valitsisit?"  Kyselyyn liittyy myös arvonta. (Jos nyt joku lukijoista ei tiedä, mitä  sytomyssyily  on, niin vastauksen siihen voi käydä lukemassa ÄLLÄ )

Kampanjakaverini Matleena Lankapirtti-blogista ei ehtinyt tämän tekoon juurikaan tälläkertaa osallistumaan, mutta on antanut tukensa kyselylle ja hänkin odottaa  mielenkiinnolla Teidän vastauksianne. 


 Toivon runsasta osanottoa, sillä haluamme kehittää sytomyssyilyä siihen suuntaan, että mahdollisimman moni syöpäpotilas löytäisi itselleen mieleisen myssyn. 
 Kuvia katsomalla voi tutustua erilaisiin myssymalleihin, joista voit valita mieleisesi. Kaikki halukkaat voivat osallistua HUOM: myös miehet. Joukossa on  malleja, jotka käyvät myös miehille  ja  jos ei mieli myssyä löydy, niin  voit kuvailla minkälaisen myssyn juuri sinä haluaisit.

 Osallistumisaikaa on joulukuun viidenteen päivään asti.* Vastaukset kirjoitetaan kommentteihin (huom. vaikeaksi koettu salasanavahvistus ei ole nyt käytössä). Joulukuun alussa osallistujien kesken arvotaan yksi palkinto, joka sisältää virkkaamani sisustuskorin, sydänkorun, ja jouluisen kynttilän.  Anonyymit mielipiteetkin otetaan huomioon, mutta arvontaan osallistuvat vain ne, jotka ilmoittavat nimensä/nimimerkkinsä tai jonkun keksityn nimen. Jos sinulla on oma blogi tai kotisivut saat kaksi arpalipuketta, jos mainostat kyselyä sivuillasi. Muista mainita siitä kyselun lopuksi. Kyselyn yhteenvedon julkaisen blogissani joulukuun aikana.

Varaa aikaa kyselyn tekoon vähintään 15 minuuttia. Ota sitten hyvä asento tuolissasi ja eläydy aluksi syöpäpotilaan arkeen lukemalla  

 seuraava aika tavallinen tarina.

  "Elät ehkä tähänastisen elämäsi suurinta kriisiä, sillä olet  saanut pari kuukautta sitten kuulla sairastavasi syöpää. Lääkäri on määrännyt hoidoksi mm. sytostaatteja kuusi  kertaa joka kolmen viikon välein. 
 Astut syöpäpoliklinikan ovesta sisään, sillä  olet menossa toista kertaa sytostaattihoitoihin. Edellisenä iltana suihkussa on suurin osa hiuksistasi tippunut tuppoina kylpyhuoneen lattialle. Sinua masentaa ja ahdistaa  ja vaikka ennuste paranemisesta onkin melko hyvä, niin tunteesi ovat siitäkin huolimatta pelonsekaiset.
 Menet hoitohuoneeseen ja hoitaja laittaa tipan. Punaista myrkkyä virtaa suoniisi. Myrkyn pitäsi tappaa mahdolliset syöpäsolut, mutta se tappaa samalla myös terveitä soluja. Siitä johtuen vointisi on ollut  heikko ja olet tuntenut  väsymystä ja juuri, kun jotenkin aloit toipua, niin nyt onkin uusi sytostaattitiputus käsillä.
  Ystävällinen hoitaja  jututtaa  sinua hetken  ja kysyy, että tiedätkö, että käytävällä on korissa käsityöihmisten tekemiä myssyjä, joista saa ilmaiseksi valita itselleen yhden? 
 Ajatus tuntuu mukavalta.  Hoidon jälkeen menet valitsemaan myssyä."
  
Allaolevaa linkkiä klikkaamalla tulet sivulle missä  näet  18 erilaista myssyä(linkin pitäisi avautua uuteen ikkunaan). Myssykuvaa klikkaamalla näe kuvan suurempana. Voit käyttää myös nuolinappulaa selatessasi myssynkuvia.
Tutki myssyjä ajatuksella ja yritä löytää sinulle mieluinen myssy.HUOM: Arvioi mallia älä väriä! 


A:Jos löydät myssyjen joukosta Sinua kutakuinkin miellyttävän sytomyssyn, niin vastaa kohtaan 1.

B: Jos myssyissä ei löydy mieleistä, niin siirry kohtaan 2.

 1. Jos myssyistä löytyy mieleinen, niin


A: kerro ensin myssyn numero ja nimi

esim. "9. Matleenan Lierimyssy". 

B: kerro minkävärisenä haluaisit valisemasi myssyn? Voi olla kirjavakin tai vaikka raidallinen.


C: perustele, miksi juuri valitsit tämän mallin? 


D: kerro, jos myssyssä on jokin ominaisuus myssyssä, minkä haluaisit muuttaa kuten vaikka "liian matala myssy" ,  "koriste pois" "palmikko pois" tms, ? 


  E: Jos valinta oli vaikea, niin voit halutessasi nimetä toisenkin vaihtoehdon.


Jos vastasit tähän kohtaan siirry suoraan kohtaan 3.

2. Jos et löytänyt mieluista myssyä,  niin 


A: kuvaile millaisen ja minkävärisen myssyn haluaisit? 


B: Jos sinun lempimyssysi ohje tai kuva löytyy internetistä, niin se linkki olisi kiinnostavaa saada.

3. Oletko a. nainen 
                b. mies

4. Ikäryhmäsi:  A: alle 25 vuotta

                        B: 25-45 vuotta
                        C: 45-65 vuotta
                        D: yli 65  vuotta


5. Oletko sairastanut tai sairastat syöpää?
 Vastaus KYLLÄ tai EIPaljon Kiitoksia Osallistumisestasi! 


 Seijasisko


* edit 20.11.12 : pidensin osallistumisaikaa aina viidenteen joulukuuta saakka.

109 kommenttia:

 1. Valitsisin Marilyn-myssyn. Tykkäisin lempiväreistäni, en mistään liian värikkäästä. Valitsisin sen, koska en erityisemmin tykkää kukkasista yms. rimpsukoista. Tämä myssy on aika perus, hieman hip hop ja kuitenkin siinä on toi palmikkokuvio. Se ei tee myssystä liian hienoa.
  Olen nainen, 25-45 (ihana päästä vielä just ja just näin nuoreen haarukkaan :) ), enkä ole sairastanut itse syöpää. Työssäni olen kuitenkin tavannut useita syöpäpotilaita.
  Luulen, että myssyjen tekijöitä on niin paljon ja jos jokainen toteuttaa omia näkemyksiään, löytyy syöpää sairastavalle varmasti mieluinen hattu monien joukosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa!!Levitä sanaa tästä kyselystä siellä työpaikallisikin. Syöpäpotilaitten mielipiteitä olisi hyvä saada tähän mukaan.

   Poista
 2. Valitsisn huivimyssyn; tein niitä itsekin. Toki monta muutakin kaunnista on joukossa, kuten Isoäidinneliömyssy, Matleenan lierimyssy ja se liehureunamyssy, Tähtimyssy jne.
  Jotain "kivaa" saa myssyssä olla, vaikka irrotettava; niinhän ne useimmat taitavat ollakin ;) Olen nainen yli 65v, en itse ole sairastanut syöpää, mutta suvussa ja lähipiirissä sitä on paljon. Levitän sanaa!

  VastaaPoista
 3. Valitsisin myssyn numero 6, Juulian helminauhat. Väri voisi olla vaikka violetti tai turkoosi. Malli on mukavan lötsö, mutta ei ole ihan perussileää, vaan siinä on jokin juju. Olen nainen, 25-45 vuotta ja olen itse sairastanut syövän.

  VastaaPoista
 4. Vitonen, Olivian perhosmyssy on tyylikäs ja simppeli. Pidän siitä ehdottomasti eniten!
  Olen nainen, c-ikäryhmästä.
  Syöpää ei itselläni ole ollut, mutta lähipiirissä kylläkin.

  VastaaPoista
 5. Viitonen Olivian perhosmyssy, tyylikäs sopii kaikenlaiseen pään malliin, perhosen voi sioittaa ohimon kohdallekkin.Ja tämän voi varmaan tehdä monenlaisesta langasta riippuen onko myssyn tarve talvella vaikko kesällä.

  Myssyni halauaisin kirkkaan iloisen värisenä, tuo sairauden aika on raskas, ja pienikin värikkään ilon pilkahdus on suuri asia.
  Monta muutakin kivaa mallia oli mukana,
  Ikäryhmäni C. ja olen sairastanut syövän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivian perhosmyssyn voi tehdä ohuemmastakin langasta ja ihan sievä on niinkin. Varmaan kuitenkin ulkonäkönsä puolesta eniten edukseen myssy on vähän vahemmasta puuvillalangasta tehtynä kuten kuvassa.

   Poista
 6. Myssy numero 8.Silopopo ( vai pipo, mutta tuo popokin on kyllä kiva nimi ) olisi minun oma valintani kivan mallineuleen vuoksi. Tykkäisin siitä vaikka tuon kuvan värisenä tai vaikka anilliinipunaisena,violettina tai luumunvärisenä, vihreänä..Moni väri kävisi. Olen alle 25-vuotias nainen, en sairasta tai ole sairastanut syöpää. - Annika Kouvolasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun mainitsit tuosta kirjoitusvirheestä :D myssyn nimessä. Nyt se on korjattu.

   Poista
 7. 6 juulian helminauhat. Malli on niin mukavan löysä väri voisi olla vihree sävyinen. Olen nainen 45-65v en ole itse sairastanut syöpää mutta perheessä on ollut.

  VastaaPoista
 8. Myssy numero 8 Silopipo kuvan värillä on oma valintani. Neuleen koristeellisuus ja malli miellyttävät silmää.Olen itse juuri sairastanut syövän, kahlannut sytostaatit ja sädehoidot läpi ja palailemassa takaisin työelämään 9 kuukauden sairasloman jälkeen.Kuulun ikäryhmään C. Sytomyssyn sain myös itse osastolta sytostaattihoidon aikana. Tuntui mukavalta että joku, täysin vieras ihminen on jaksanut nähdä niin paljon vaivaa että on virkannut minulle myssyn, sydäntä lämmitti mukavasti. :) - Tiina Turusta

  VastaaPoista
 9. Äärimmäisen hienoa tämä mitä teette!
  Itse valitsisin Bravomyssyn, tämä malli jotenkin mukailisi pitkiä hiuksiani. Ehkä luonnolliset värit tai jopa tumman ruskea niinkuin hiukseni ovat. Kenties turkoosi nauha otsalla? Ikä 26, en ole sairastanut syöpää.

  VastaaPoista
 10. 1. A: 13. Bravomyssy. B: Väreinä olisi hyvä olla räväkkiä ja kuitenkin myös hillittyjä värejä, että sopivat muuhun vaatetukseen. vaikka ei olisi hiuksia päässä niin kivahan olisi omaan tyyliin ja värimaailmaan sopiva pipo kuitenkin. C: Valitsin mallin, koska pidän enemmän loose fit pipoista. Isopäisille on oikeasti vaikea löytää sopivia pipoja ja liian tiukat pipot eivät pysy paikoillaan niin hieman lörpömpi on paras ratkaisu, kun asettuu päähän hyvin.
  D: Pipo on oikein hyvän mallinen, mutta parempi on kaventaa suurinosa silmukoista pois ennen langan pujoitusta silmukoiden läpi, koska kovassa käytössä itselläni monta pipoa mennyt sellaiseen kuntoon, että takaraivoon tulee hirveä reikä, eikä pipo enää lämmitä kunnolla.
  3. Nainen
  4. B
  %: Ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta. Hyvä tietää tuokin . Juuri tässä Bravomyssyssä on ennen kavennusta 90 silmukkaa eli vain 10 viimeistä silmukkaa pujotetaan langan läpi.

   Poista
  2. Bravoomyssy tai trikoopipo ehdottomasti!

   Poista
 11. Valitsisin myssyn numero 6, Juulian helminauhat
  On vaikea kuvitella millaisen myssyn haluaisin laittaa päähäni, jos minulla ei olis hiuksia. Tämä myssy miellyttää kuitenkin minua muuten ja ehkä sillä haluaisin lämmitää päätäni jos olisin kokenut syöpä-hoidot.

  Olen nainen, B, en ole sairastanut.

  Anna

  VastaaPoista
 12. 12. Huivimyssy, juuri tämä väri on lempivärini. Huivimuoto miellyttää ja koristekin on ihana. Pidän myös perhosmyssystä. Olen nainen ikäryhmässä 45-65. En itse ole sairastanut. Riitta M.

  VastaaPoista
 13. 13. Bravomyssy olisi valintani. Pidän tuollaisissta lötköpipoista ja -myssyistä, kun eivät kiristä päätä. Väriksi valitsisin jonkun kivan lämpimän tai luonnonsävyisen värin esim. viininpunainen, tummanoranssi, ruskea jne (huom. yksivärinen). Toisaalta joku sellainen, missä olisi isot raidat olisi myös kiva.

  Olen nainen, 27v., en ole sairastanut syöpää.

  VastaaPoista
 14. Eka päivän tulos peräti 13 vastausta tähän asti . Hieno alku. Vastauksianne on ollut mielenkiintoista lukea. Kiitos!

  Aion itsekin jossakin välissä vastata ..vielä vähän mietityttää oma valintani kun on niin monta myssyä ehdolla. :)

  VastaaPoista
 15. Todella hienon asian puolesta teette töitä <3

  Kuvailemasi tarina pisti miettimään... En osaa kuin kuvitella tilanteen...

  Upeista malleista valitsisin ehkä Marilyn-myssyn. Vihreästä väristäkin tykkäsin, tosin saattaisin myös valita jonkun tylsän huomaamattomamman värin tuossa tilanteessa, en tiedä?

  Olen nainen, 25-45 (heh, tosiaan mukavan laaja skaala :)

  En ole sairastanut syöpää, toistaiseksi ainakaan. Koskaan ei tiedä mitä uusi päivä tuo tullessaan, joten on hyvä valmistautua kaikkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arkimamma. Juuri siksi laitoinkin tuon tuon tarina, että osaisi edes hieman eläytyä syöpäpotilaan tilanteeseen. Vielä vaikeampaa on niillä syöpäpotilailla, joilla syöpä on päässyt leviämään, sillä silloin paranemismahdollisuudet ovat pienemmät. Itse en ole sairastanut syöpää, mutta erittäin läheltä olen seurannut hyvän ystäväni sairastamista. Hän on parantunut syövästään. Samalla ystävälläni luetutin ennen julkistamista tuon kuviteellisen tarina ja hän hyväksyi sen.

   Poista
 16. Hei!
  kolme vuotta sitten olin menossa ensimmäiseen rintasyöpäleikkaukseeni,osapoisto.Kuukauden päästä oli sitten kainalon tyhjennys vuorossa koska etäpesäkkeitäkin löytyi. Oli aikaslailla hämmentynyt olo...
  Sytostaattien seurauksena hiukseni lähtivät ja neuloin/virkkasin itselleni monta erilaista pipoa(täälläpäin ei ollut sillon sytomyssykampanjan pipoja,nykyään kuulemma on)
  Ylläolevista pipoista mieluisampia ovat 13.Bravomyssy ja 15.Trikoopipo koska ovat tuommoisia rentoja ja löysiä,eri värisinä/kuosisina saisi lisää väriä kalpeaan naamaan ja honteloon oloon minkä sytostaatit aiheuttaa.

  Olen 48-v nainen,äiti ja vaimo Savosta.
  -Tiina-


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jaoit tarinasi!!
   Tuo on kyllä hyvä pointti, että sytomyssyä valitessa valitsee sellaisen värin, josta tulee väriä usein niin kalpeisiin kasvoihin. Olettaisin kirkkaat värit ovat hyviä sen suhteen, mutta poikkeuksena kuitenkin ehkä keltainen, joka tekee kasvoja entistä kalpeammiksi.

   Poista
 17. Päätin minäkin vastata.:) Jos menettäisin hiukseni niin tekisin itselle varmaan melkein kaikki kuvan pipot.:) Valinta olikin vaikea mutta..

  A. valitsin 5. Olivian Perhosmyssyn..se on vaan niin kaunis malli ja peittäväkin. Toiselle sijalle laittaisin 15.Trikoomyssyn..se on niin mukavan, rennon näköinen , peittää hyvin, on ilmava ja on varmaan mielyttävän tuntoinen pitääkin. Valitsisin ehkä punaisen myssyn, koska väri sopii hyvin minulle.
  Olen 54-vuotias ja en ole sairastanut syöpää.

  VastaaPoista
 18. 13. Bravomyssy on valintani.
  En missään nimessä noin värikkäänä. Voisi olla camo-pilkullinen tummaa ja vähän vaaleampaa vihreätä, tai sitten vain tummempi ja toisiinsa sopivammat värit. Ehkä myös vähemmän eri värejä. Koko joustolieri ja oranssien raitojen osuus mustalla, ja näyttäisi kiinnostavalta.
  Valitsin koska malli itsessään näyttää hyvältä, ja peittää tarpeeksi. Ei herättäisi liikaa huomiota syyhyn, miksi myssyä tarvitsisin. Myöskin näyttää hyvältä näillä pitkillä hiuksilla, jos siihen tarkoitukseen ajatellaan.
  En muuttaisi muuta kuin nuita värejä.
  Nainen, 24 v, en ole sairastanut syöpää.

  VastaaPoista
 19. A. 13 Bravomyssy, myssy ihmisenä on minulle sopiva, ja minun näköiseni.
  B. Luultavasti yksivärisenä,pinkki tai turkoosi jotka ovat minun omia värejäni.

  C: sopii oman pääni muotoon


  4. B: 25-45 vuotta
  5. EI

  VastaaPoista
 20. Valitsisin numeron 6, Juulian helminauhat. Tykkäisin siitä varmaankin tummanpunaisena ja sitten myös jonain neutraalimpana värinä, kuten vaaleanvihreänä.

  Ikä: C

  En ole sairastanut syöpää, mutta sukurasittena se kylläkin on.

  VastaaPoista
 21. 1 malli 6. juulian helminauha
  koska se on neulottu eikä liian reikäinen. En pidä virkatuista myssyistä, juurikin reikäisyyden vuoksi. Tuo myssy on muuten tosi hyvä, mutta mulle ei sovi se, että se löpöttää takaa, kuten nykyisin tykätään. Siispä päänmuotoinen on parempi.

  värit olisivat lempiväreissäni, ruskeaa, vihreää, ehkä punaista, sellainen neutri joka sopii kaikkien vaatteiden kanssa. Vaikka iloiset värit voisivat piristää, luulen, etten haluaisi korostaa päänaluetta. Pitkähiuksisena hiusten puute olisi tosi isoa asia.
  3 b
  4 b
  5. en ole sairastanut

  VastaaPoista
 22. 1 A Myssy n:o 2, Minttumyssy
  1 B joko puna-valkoinen, harmaa-valkoinen tai turkoosi-valkoinen
  1 C Malli voisi sopia minulle, kukka on kiva, pukee myssyn mallia
  1 D Voisi olla myös syvempi
  1 E Myssy n: 12, Huivihattu
  3 a)
  4 c)
  5 En ole sairastanut syöpää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo harmaa-valkoinen onkin hieno väriehdotus. Mulla on sattumalta ohutta harmaata puuvillalakaa ja taidankin tehdä siitä Minttu-sytomyssyn ja siihen koristeeksi valkoisen ruusun.:)

   Poista
 23. Valintani on numero 9 koska lierillinen hattu on naisellinen ja kesäinen, värikin miellyttää silmää samoin kaunis ruusu.
  Olen kohta 60, lähipiirissä on monta syöpä tapausta.

  VastaaPoista
 24. 1 A: 12. Huivihattu
  1 B: Ruskea, turkoosi, petroolinsininen tai oliivinvihreä
  1 C: Voisin kuvitella, että tuntuisi miellyttävältä päässä.
  1 D: Koristeita en välttämättä kaipaisi omaan päähineeseeni. Tämä tosin riippuu vähän koristeesta ja omasta mielentilasta ;D
  3a
  4B
  5. EI

  VastaaPoista
 25. Minusta Ulla-neuleen "Will I be pretty"-myssy on niin kaunis, että semmoisen minä haluaisin, jos hiukset lähtee. Kuitenkin ilman kukkasta, että koriste ei paina päätä nukkuessa. Myssyn pitää olla myös tarpeeksi syvä, että pysyy päässä joka tilanteessa. Värinä vaalea lila, vaalea sininen tai muita kauniita vaaleita sävyjä.
  60v nainen , sairastanut syöpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sude. Tiiq onkin suunnitellut tuon kauniin myssyyn sytomyssyksi. Sekin oli ehdolla tänne, mutta piti tehdä valintoja , kun hyviä malleja on niin paljon. Laitan tähän linkin tuohon Will be pretty myssyyn, jos joku haluaa käydä katsomassa sen :
   http://www.ullaneule.net/0310/ohjeet_willibepretty.html

   Poista
 26. Kauniita kiinnostavia malleja on monta, mutta tällä hetkellä voisin valita
  1A n:o 6 eli Juulian helminauhat
  1B tumman sininen tai murrettu punainen
  1C myssy on mielestäni kaunis ja istuu napakasti päässä
  1D ehkä voisi olla hieman lisää korkeutta

  3 nainen
  4 yli 65v
  5 en ole sairastanut

  VastaaPoista
 27. 13, Bravomyssy on kiva.
  Kirkas punainen tai viininpunainen.

  Ei reikiä ja vähän löysä malli on kiva mulle.

  Olen nainen

  Olen 25-45v
  En ole sairastanut syöpää
  VastaaPoista
 28. 1.
  A. 6. Juulian helminauhat

  B. Luultavasti joku punaisen tai sinisen sävy

  C. Malli miellytti silmää eikä siinä ole reikiä.

  D. Tätä on kahta kokoa ja luultavasti valitsisin juuri kuvan löysemmän mallin.

  3. Olen nainen:D

  4. C

  5. En ole itse vielä sairastanut syöpää, mutta lähipiirissä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan se vähän hassua kysyä tuota sukupuolta, mutta se on siinä sen takia, että jos joku vastaa anonyyminä tai muuten "sukupuolineutraalilla" nimimerkillä.

   Poista
 29. 2. Lähimpänä suosikkia noista oli Juulian helminauhat, mutta päädyin kuitenkin haluamaan jotain muuta...

  En pidä lainkaan reikämalleista. Jos lanka on hyvä, se kyllä hengittää ilman että tarvitsee pipossa reikiä. En myöskään pidä kiinteistä kukkakoristeista, sillä ne painavat, eivätkä ole minun tyyliäni.

  A.Haluaisin yksivärisen pipon, lempivärejäni: helmenharmaa, burgundinpunainen, suklaanruskea, tummanvihreä. Pipoja saa olla monenvärisiä, kaikenlaisiin asuihin. En halua Marimekkoraitatyyliä.

  B. Nämä mallit ovat suosikkejani: Regina ja Caroline siksi, että niissä on Charleston-henkeä ja sopivan syvä pipomalli. Niissä ei kaipaa alta liehuavaa hiusmerta. Butterfly on kiva syvä malli, jossa on mukava pintakuvio. Milja Uimosen Faye Hat on ihana myös, mutta maksullinen malli Ravelryssä.

  http://www.ravelry.com/patterns/library/regina-2
  http://www.ravelry.com/patterns/library/caroline-5
  http://www.ravelry.com/patterns/library/butterfly-hat
  http://www.ravelry.com/patterns/library/faye-hat

  3. a. nainen
  4. B. 25-45v
  5. KYLLÄ Elämäni raskain kokemus. Hiusten menetys ei ollut pahinta, mutta sai kyllä ajattelemaan, että tämäkin vielä. Kaljuna, ilman karvan karvaa kasvoissa - siis ei ripsiäkään! on todella ruma olo. Ripsettömiä silmiä ei edes voi meikata. Osaston pipolaatikossa oli yksi ainoa kiva pipo, himmeästi kiiltävää puuvillaa, valepalmikot ja tarpeeksi syvä. Sen sai päähän nopeasti, kun ovikello soi, toisin kuin peruukin, jossa on tiukka verkkopohja ja oma asettelunsa. Ja alussa, kun äkisti hiukset menettänyt pääni paleli, toi pipo lämpöä. Myöhemmin en pipoa paljon kaivannut kotioloissa. Paras sytopipo on sellainen, jonka laittaisin päähäni nytkin, kun olen taas terve ja normielämässä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania malleja!! Kokeilen tehdä noita kun ehdin ja laitan linkkejä jakoonkin kun teen yhteenvedon tästä.

   Sairastumisestasi on kulunut jonkin verran aikaa ja hyvä kuitenkin että löysit aikonaan sen yhden mieleisen myssyn korista.
   Ainakin OYS:ssa myssyvalkikoima on monipuolisempi nykyään kuin se oli alkuaikoina. Reikämyssy oli ensimmäinen sytomyssymalli ja eka keväänä niitä tehtiin paljon..nykyisin niitä on aika vähän. Jostakin meidän piti silloin aloittaa . Reikämyssyn ohje on otettu Syöpälehdestä.

   Kiitos tarinastasi. Ihanaa kuulla että parantunut ja saat elää normaalielämää taas. Kiitos myös arvokkaasta palautteestasi.Hyvää Jatkoa Sinulle t. Seijasisko

   Poista
 30. 1. Mieleisimmät myssyt

  A: 14. Marilynmyssy & 14. Marilynmyssy

  B: Väri saisi olla harmaa, musta tai valkoinen tai mustavalkoinen: siten se sopisi vaatteisiin kuin vaatteisiin. Jokin erikoinen väri voisi rajoittaa omien vaatteiden värin sopivuutta.

  C: Nämä myssyt olisivat mieluisia koska ne ovat hyvännäköisiä ilman että hiukset näkyvät alta. Lisäksi ovat molemmat nuorekkaita malleja. Huivimyssy on tosi söpö ja Marilynmyssy on kivan rento malli.

  D: Malleissa ei ole mitään muutettavaa. Jos Marilynmyssystä tekisi raitapipon, palmikon voisi jättää pois.

  3. a. nainen

  4. Ikäryhmäsi: B: 25-45 vuotta

  5. Oletko sairastanut tai sairastat syöpää?
  Vastaus on EI


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tuli virhe tuonne... eli piti olla
   14. Marilynmyssy & 12. Huivihattu

   Poista
  2. Ok! O tan sen huomioon.
   Kiitos kivasta vinkistä tehdä raitainen Marilynmyssy.:)

   Poista
 31. 1. 18 Huivihattu
  2. joku neutraali väri
  3. kesällä viileä ja talvella lämmitää
  4. ei muutoksia
  5. nainen
  6. B: 25-45 vuotta
  7. EN
  siskoni kyllä ja hänellä oli verkko myssy
  mitä ei voinu käyttää talvella oli todella kylmä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OYS:ssa on viimeaikoina ollut hyvin valinnanvaraa myssyissä ja hoitajat ovatkin vaihtaneet nyt talveksi lämpimiä myssyjä esille. Reikämyssyjä tehdään nykyisin aika vähän mutta niillekin on omat käyttäjänsä tai aikankin ne ovat kelvanneet.

   Poista
 32. 1 Juulian helminauhat miellyttää minua eniten. Yksivärinen myssy miellyttää minua. Väri voisi olla tumman punainen , sininen tai harmaa.
  Tässä mallissa on kiva kuvio ja nuo reikäiset ei minua miellytä.

  Olen nainen 45-65 vuotta enkä ole syöpää sairastanut.

  VastaaPoista
 33. 1. nro 14 Marilyn-myssy, ehkä. Vaikea loppujen lopuksi nyt sanoa, minkä valitsisi. Luulisin, että neulottu myssy miellyttäisi enemmän. Ja se riippuisi siitä, olisikon tarkoitus käyttää myssyä sisällä vai ulkona. Eli monenlaisia varmaan tarvitsisin.

  Olen aninen 45-65v enkä ole sairastanut syöpää.

  VastaaPoista
 34. Juulian helminauhat ja silopipo miellyttävät eniten. Värinä tummanpunainen tai lila. Ei saa olla liian reikäinen, ettei mahdolliset haavat näy. Pehmeästä, ei kutiavasta langasta, mutta pesua on kestettävä, eikä saa kiristää. Olen nainen, 45-65v. Itsellä ei syöpää. Olen neulonut kymmenisen pipoa ystävälle, jolla on syöpä.

  VastaaPoista
 35. Minua miellyttää eniten Ridge-hattu ja huivimyssy. Väreistä vihreät ja muut maanläheiset ovat suosikkejani. Olen nainen, ikä 45-65. En ole sairastanut syöpää, ainakaan vielä.

  VastaaPoista
 36. Helios vastaa...kauniita myssyjä on paljon, mutta vastaukseni on....
  1.
  A. 11. Ridgehattu tai 2. Minttumyssy
  B. Lila tai musta/valkoinen
  C. Kaunis, naisellinen
  3. Olen nainen
  4. 45-65 v.
  5. En ole sairastanut, mutta lähipiirissä kyllä

  VastaaPoista
 37. Minusta kaikki ovat kauniita, valitsen 14. Marilynmyssyn. Minusta myssy saa olla korkea eli sellainen, joka peittää kunnolla pään eikä ole liian tiukka - ja värikäs, ei siis musta tai harmaa. Joku irrotettava koriste voisi olla kiva, sen voisi laittaa tai ottaa pois, ihan mielen mukaan.

  Olen nainen, ikäryhmässä 45-46 v, en ole sairastanut mutta tunnen monta sairastunutta. Sytomyssy-asia on mielestäni tärkeä, minusta on hienoa että niin moni haluaa olla mukana tuomassa iloa ja toivoa tällä tavoin, vapaaehtoisesti. Itsekin olen lahjoittanut lankaa ja tehnyt muutaman myssyn, haluan olla osaltani mukana hyvässä asiassa. t. Eija

  VastaaPoista
 38. 1)
  A. Olivian perhosmyssy
  B. lila
  C. naisellinen malli
  E. Tähdellinen
  3) nainen
  4) yli 65 v
  5) en ole sairastanut syöpää

  VastaaPoista
 39. Vastaukset
  1. Kiva kun joku kehuu täällä niin paljon parjattua reikämyssyäkin, josta itse tosin edelleenkin sitä mieltä ja tiedänkin , että reikämyssyllä on ollut myös tyytyväiset käyttäjänsä.:) Ihmiset kokevat asisoita eri tavalla ja siksipä erilaisia myssyjä tarvitaan ja muoti sanelee aika paljon etenkin nuorempin valinnoissa.

   Poista
 40. Se 9 Matleenan lierihattu on suosikkini. Ottaisin sen turkoosina. Tiedä, kuulostaa kopioinnilta mutta ihailin sitä hattua jo silloin, kun näin sen kuvan eensimmäisen kerran :)Pidän lierihatuista. Olen nainen, ikäryhmä C enkä ole sairastanut syöpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Mitä kopiointia? Jos "Matleenan lierihattu" sinulle mieluisin niin silloinhan se on sinun valintasi.:) Siinäkin on eroa varmaan vähän naisissa , että toiset ovat enemmän myssyihmisiä ja toiset enemmän hattuihmisiä.

   Poista
 41. Vastaukseni tässä:
  1.A 5 Olivian Perhosmyssy ja 7 Tähdellinen
  B värit sininen, petrooli,
  C Perhosmyssy kiinnostaa, kun en ole ehtinyt sitä vielä tehdä
  Tähdellisiä olen tehnyt useita, kaunis
  D ei muutettavaa
  3. a
  4. D
  5. EI

  VastaaPoista
 42. 1.a. 13 Bravo myssy
  b. kirkkaan iloisen kirjava
  c. pitkästi resoria, roikkuu takaa kuin ois hiukset piilossa
  d. kaventaisin silmukoita enemmän pois ennen kuin sen vetää suppuun.
  3.a
  4.c
  5. ei

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Myssyjä aika paljon tehneenä sanoisin, että kymmenen silmukkaa viimeisellä kerroksella täman vahvuisella langalla on ihan hyvä lukema. Se että myssyä kavennetaan 90 silmukasta kymmeneen vain muutaman kerroksen aikana saattaa antaa vaikutelman kuvan perusteella, että viimeisellä kerroksella olisi vedetty suppuun enemmänkin silmukoita! Myssyn mallia voi tietenkin muuttaa niin että kaventaa lopuksi esim. joka toisella kierroksella jolloin lopputulos ei ole niin "suppumainen" .

   Poista
 43. A. Seija P Violetti myssy
  B Ruskea taipunainen
  C päältä katsottuna kuin kavennus kuin kukka
  D Em muuttaisi mitään mallista
  E Valinta oli helppo, yksi ylitse muide

  3 nainen
  4 45-65 vuotta
  5 en ole sairastanut syöpää


  :) Pirjo

  VastaaPoista
 44. 1. a. Tähdellinen
  b. Vihreä
  c. Käytän syksyn viileissä aamuissa
  d. Ei muutoksia
  3. nainen
  4. c
  5. ei

  T. Sari S

  VastaaPoista
 45. Todella ihania kaikki myssyt!
  1,a, 13 Bravomyssy
  b, metsänvihreä
  c,meidän nuorisolla tämäsuuntaisia pipoja, joita sommittelin jo päähän :)
  d, ei tarvi muuttaa
  e, 12 on hieno myös
  3, nainen
  4, b
  5, kyllä, huomenna eka sytostaatti, huhhuh, jännittää.

  VastaaPoista
 46. 13 tai 14, bravo/marilyn. Tykkään itse "pussuttavista" myssyistä, kunhan pysyvät hyvin kuitenkin päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi, mutta kerrothan vielä ikäryhmäsi?

   Poista
 47. Kaikki myssyt ovat ihania ja on hyvä asia jos tuollaisen myssyn saa. Lämmittää ja suojaa päätä. Itse käytin huivia kun ei ollut myssyä, enkä jaksanut sitä ruveta tekemään.
  1.
  a. 4 Isoäidinmyssy
  b. roosa
  c. olen hulluna isoäidinneliöihin
  d. ei tarvii muuttaa. Kun ei ole hiuksia myssy saa olla matalampi
  e. 10, on myös hauska, mutta ei sitä voi ajatella jatkuvasti käytettäväksi

  3. nainen
  4. 45-65 vuotta
  5. kyllä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritva, onko sinulla tällä hetkellä sytomyssyn tarve? Jos on, ota minuun yhteys, voisin tehdä sinulle sellaisen. Blogissani on esittelyn lopussa s-postiosoitteeni. Ja blogiinihan pääset klikkaamalla nimeäni.

   Poista
 48. 1
  a. Marilynmyssy
  b. lila
  c. tarpeeksi joustava

  3 nainen
  4 C
  5 kyllä

  VastaaPoista
 49. Myssyt 6 ja 11. Vois olla eri värisiä aina muun vaatetuksen ja mielialan mukaan. Yksivärinen kuitenkin.
  Molemmat mallit näyttää sopivan väljältä ja tykkään palmikoista.
  Olen a ja ikä on C
  En ole sairastanut...vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden blogiosoitteen oppiminen on vielä vhän vaikeaa. Jos tällä kerralla menis oikein...

   Poista
 50. Malli 11: Ridgehattu olisi mahtava!! :-) Kakkosvaihtoehtona malli 6: Juulian helminauha. Värinä kirkas vihreä, keltainen tai punainen, tai esim. novitan sateenkaarenvärinen raitalanka! Minä olen nainen, ikäryhmästä 25-45 vuotta, ja itse en ole syöpää sairastanut, mutta äitini on, ja syöpäosasto onkin kovasti tuttu ... Luulen, että hänkin olisi mieluummin ottanut kaljunsa peitoksi myssyn kuin peruukin. :-)

  VastaaPoista
 51. En valitettavasti löytänyt mieleistä mallia, mutta itse pitkätukkaisena pitäisin ajatuksesta että mikäli tukka lähtisi, pipossa olisi paljon pieniä "lettejä" jotta voisi tuntea itsensä edelleen ja varsinkin ihmisten ilmoilla pitkätukkaiseksi :)Ja jopa laittaa "tukkapampuloita". Vaikka mustia ja violettejä lettejä, ei kuitenkaan mitään rastapampuloita.
  Olen nainen, 35 v. Enkä onneksi sairasta syöpää mutta läheiseni ovat sitä sairastaneet. Ystäväni selvisi taudista mutta äitin kuoli helmikuussa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Osanottoni äitisi poismenon johdosta.

   Harmi ettei mieleistä löytynyt. Ideasi on hauska vähän niikuin langasta tehty peruukki..,tosin se kuulostaa ehkä vähän isotöiseltä toteuttaa. Kun neulotaan hyväntekeväisyyyteen niin enemmistö myssyjen tekijöistä suosii kauniita, mutta kuitenkin helppoja ja nopeatekoisia myssyjä jos siksiskin , että tarve myssyihin on suuri. Kaikelaiset "luomukset" ovat kuitenkin sallittuja. Ainut kriteri onkin materiaali ettei se kutita eikä ärsytä päänähkaa.

   Poista
 52. 1A Olivian perhos-myssy
  B Reipas pinkki tai sekaraidallinen
  C Perus myssy siinä om kuitenkin joku juttu
  3 a
  4 b
  5 ei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. leila sarkkinen 16 marraskuuta 2012
   1.A.kukkamyssy
   B.Sininen väri ja valkoinen kukka.

   C: yksinkertainenmalli
   E.mahdollisimman hengittävä.
   3.a
   4.64
   5.kyllä.

   Poista
  2. Kaikki ovat kauniita ja tässä on mistä valia.Paras on 12 huivihattu,hyvä väri ja hyvä malli.Kesäksi vois olla oikein ohkainen.Olen nainen,ikä 45-65.Tämän vuoden huhtikuussa koe oli positiivinen ja nyt odottelen uutta koepalan otto aikaa.
   Kuudelle mummuli

   Poista
  3. Kiitos Leila ja "kuudelle mummuli" vastauksista. Hyvä saada näitä vähän iäkkäämpien naisten mielipiteitä tähän . Mitä enemmän ikää on, sitä enemmän syöpää sairastetaan eli yli kuusikymppiset naiset käyttävät sytomyssyjä eniten. Nettikyselyssä on se ongelma että ikäihmiset käyttävät internettiä vähän ja ja siksi heitä on vaikeampia tavoittaa tällaisessa kyselyssä. "Kuudelle mummeli" Et ehkä kuitenkaan tule tarvimaan sytomyssyä mutta siinä tapauksessa, jos niin keljusti kävisi, niin voit ottaa minuun yhteyttä spostilla , niin neulon sinulle ja lähetän samanlaisen huivihatun kuvassa!Kuvan huivihattu on omatekemäni.

   Poista
  4. Silo myssy on kiva. tykkään siitä. Oranssi väri on ollut nyt lempiväri. Olen nainen , ikäni hieman yli 50 vuotta. En ole sairastantut syöpää. mutta ystävä ja tuttavapiirissäni sitä on ollut.

   Poista
 53. Bravomyssy on minun suosikkin näistä, myssymalleja on niin paljon kauniita ja niistä on todella vaikea valita juuri yhtä.
  Pitkätukkaisena varmaan sellainen barettimalli on lähinnä. Värinä voisi viininpunainen ja musta toimia tähän vuodenaikaan tai tummansävyt.Ikähaitari 25-45, sisarellani todettu syöpä.

  VastaaPoista
 54. Minun kohdallani valinta on 14 eli Marilyn, pinkkinä, vaikka ei tuo kuvan vihreäkään hassumpi ole. Yksinkertainen malli, mutta kuitenkin siinä on se "juju" ja uskon että on mukava myös käytössä. Nainen B-ikäryhmästä, en ole itse sairastanut syöpää, mutta rakas serkkuni voitti ensimmäisen leukemiansa, mutta sairauden uusiuduttua menetimme hänet 32 vuotiaana. Pinkki olisi ollut myös hänen suosikkivärinsä.

  VastaaPoista
 55. 1. Minä valitsisin 13. Bravomyssyn. Ihanan runsas ja muodikas malli. 3. a nainen. 4. b 25-45. 5. Kyllä. T. Satu Oulusta

  VastaaPoista
 56. Mun lemppari on 13. Bravomyssy, mutta väri sais olla neutraalimpi. Esim. mustaa, harmaata, vaaleeta. Sopisi sillon paremmin kaikkien vaatteiden kanssa :) Malli on ihanan rennon näköinen. Olen aina ollut vähän "löysempien" pipojen ystävä. Mitään en mallissa muuttaisi!

  Mä olen nainen, 24-vuotias ja tässä juurikin rintasyöpää vastaan taistellaan!

  VastaaPoista
 57. Mallilla ei mielestäni niin merkitystä vaan värillä, koska on lähellä kasvoja, ehkä kalvakoitakin.
  Vadelmanpunainen hyvä. Eka myssy valkoisine kukkasineen jäi mieleen ja "neljän tuulen hattu, marjapuuronpunainen taisi olla.
  Olen c, nainen, en ole sairastanut syöpää.

  VastaaPoista
 58. Tykkäsin isoäidin neliö myssystä. Hyvät väritkin mallissa.

  Aattelin kysäistä, voiko jostakin mallista tehdä "alusmyssyn" jonka päälle pukisi kylmällä ilmalla toisen pukineen.

  Minulla oli naapuri, joka sairasti syöpää. Hänen ihonsa päälaella, oli punainen ja kovin ärtynyt. Kertoi ettei voinut pitää mitään päässään. Hoidot oli niin rankkoja, iho meni aivan rikki.

  Tästä asiasta tulikin mieleeni kysäistä, kenties joku joutuu turvautumaan myös tällaiseen myssyyn.

  Olen nainen yli 65v, enkä ole sairastanut syöpää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monilla päänahan iho tosiaan on hoidosta johtuen tosi arka ja siksi korostammekin materiaalin tärkeyttä. Vaikea vastata kysmykseesi ,kun en ole perehtynyt asiaan. Arvelisin kuitenkin, että pehmeästä trikoosta ommeltu aluslakki tai ohuesta puuvillasta/bambulangasta neulottu tai virkattu perusmyssy voisi toimiakkin ko. tarkoitukseen.

   Poista
 59. Numero 12. Huivihattu -myssy on minulle mieluisin. Värit valitsisin aina mielialan mukaan, joten myssyjä pitäisi olla useampi. Olen 45-65 ikäryhmään kuuluva, enkä ole sairastanut syöpää.

  VastaaPoista
 60. 1. Mieleisimmät myssyt

  A: 6. Juulian helminauhat ja 15. Trikoopipo

  B: Toisaalta värinä harmaa ja valkoinen, sopisi monenlaisten vaatteiden kanssa, mutta toisaalta itseäni miellyttäisi keltainen, pinkki, limenvihreä, raidalliset, kuviolliset.

  C: Nämä myssyt olisivat mieluisia koska tällä hetkellä minua miellyttävät tällaiset vähän "lörpättävät". Trikoopiposta tykkäisin siksi, että hikoilen päästä (en tiedä miten syöpä vaikuttaisi tähän asiaan) ja vähänkään paksumpi pipo sisätiloissa olisi liikaa.

  D: Nämä kyseiset pipot voisin ottaa ihan tällaisenaan.

  3. a. nainen

  4. Ikäryhmäsi: B: 25-45 vuotta

  5. Oletko sairastanut tai sairastat syöpää?
  En ole.

  VastaaPoista
 61. 2. a. haluaisin kirahvikuvioisen myssyn, eli ruskeaa ja keltaista

  3. a

  4. c

  5. kyllä (kaksi kertaa Hodgkinin tauti, viikko sitten sain tietää sairastavani rintasyöpää)

  VastaaPoista
 62. A: 3. Pauliinamyssy
  B: Kuvan värityskin on kiva, mutta kelpuuttaisin myssyn myös jostain muusta vaaleasta ja kirkkaasta väristä. Kaksivärinen myssy näyttää hyvältä tässä mallissa.
  C: Tykkään virkatuista myssyistä, ne näyttävät kauniimmilta kuin neulotut, en haluaisi neulottua myssyä enkä lierihattua. Tässä mallissa on sopivasti reikiä ja sopivasti peittävyyttä, ja malli on sellainen, että sitä voisi käyttää sekä nainen että mies. Koristeet ovat kivoja, huomattavasti nätimmän näköisiä kuin esim. isot kukkaset, ja useampi samanlainen pieni koriste rinnakkain näyttää tyylikkäältä. Ihastuin tähän myös siksi, että omat tekemäni sytomyssyt ovat olleet pitkälti tuon tyylisiä, ja minun mielestäni tuon näköinen myssy on "ainoa oikea sytomyssy". ;)
  D: Myssy on minun makuuni hieman liian syvä, ei tarvitsisi noin paljon peittää korvia, ja päälaellekin jää vähän tyhjää. Vähän matalampana olisi täydellinen.

  Olen 35-v nainen, en ole sairastanut syöpää.

  VastaaPoista
 63. Jos nämä myssyt olisivat kaikki laatikossa, nappaisin mukaani numeron 12- huivimyssyn, värinä yksivärinen joka on helposti yhdisteltävissä arkivaatteisiini: ruskea, musta, valkoinen... Pidän mallista, juuri koska se ei ole ihan päänmyötäinen (pidän lierihatuista samasta syystä). Luulen että tuntisin itseni jotenkin silmiinpistäväksi jos pääni olis päänmuotoinen eikä siinä olisi mitään ulkonevaa entisten ulkonevien hiusten tilalla.

  Toinen suosikkini on Jacques Cousteau (nro 18). Minulle tulee tällaisesta myssystä itselleni turvallinen olo, kuin joku pitelisi lohduttavasti päätäni. Lisäksi tässä tulee tuo resori mukavasti pään muotoa hieman muuttamaan.

  Olen nainen, ikäryhmä B. Ei ole ollut itselläni syöpää.
  En halua osallistua arvontaan.

  Kiitos arvokkaan kyselyn järjestämisestä. Teen itsekin sytomyssyjä, juuri lähetin muutaman keräykseen. Suosikkimallikseni tehdä on muodostunut Jacques Cousteau -tyyppinen pipo (vähemmän sivistyneillä kavennuksilla tosin, neulon aina summassa, bussissa ja kerän loppuun eli on aloitettava laelta ja lopetettava resoriin). Tämä varmaan siksi että paitsi tämä on unisex-pipo, ja itse pitäisin sitä. Nyt kyllä aion tehdä seuraavaan kesäkeräykseen myös pari huivimyssyä, en tuntenut tuota mallia!

  Tiedätkö onko joku jo koonnut sellaista taulukkoa jossa olisi nyrkkisäännöt silmukkamääriin? Eli "Jos tiheytesi on x s / 10 cm, tulee myssyn resorissa olla y (+-z, koon vaihtelemiseksi) silmukkaa"?

  T. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..."jos pääni olisi päänmuotoinen"... jooh. Kahvin paikka.
   T. Sama

   Poista
  2. Enpä tiedä tuollaista taulokkoa. Jos joku tietää niin laittakaan linkkejä tänne. Sytomyssyissä koolla ei ole niin suurta väliä, sillä eri kokoja tarvitaa. Tosin OYS:sta sain tietoa että isoja kokoja kaivataan enemmän.
   Seuraavin linkin takaa löytyy hyödyllistä tietoa päähineiden suunnitteluun. http://www.kaspaikka.fi/neulonta/asusteita_vaatteita/suunnittelu-paahine.html

   Poista
 64. 8 valitsisin ja värinä lila, turkoosi tai lime! :D Kivan näköinen malli ja vähän erikoisempi. Ikäni 34 ja en ole sairastanut syöpää!

  VastaaPoista
 65. Olen lomamatkalla ja en ole ehtinyt paljon kommentteja jättämään. Olen kuitenkin lukenut näitä ja tosi hyviä mielipiteitä on taas tullut. Kiitos ihan kaikille tähän asti osallistuneille..teitä on iso joukko.:)

  VastaaPoista
 66. Valitsisin Bravomyssyn. Malli on mukavan rento ja väri iloinen.
  Olen nainen, ikä 50v, enkä ole sairastanut syöpää.

  Sitten vielä. Sinulla on tosi mukavat sivut, niistä huokuu positiivisuus ja muista välittäminen.

  Lumituiskuterveisin, Marjaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marjaana- mukava kuulla että tykkäät sivuistani.

   Poista
 67. 1 A) 8 silopipo
  B) jokaiselle värityypille jokin (kevät, kesä, syksy, talvi)
  C) silopipo on kaunis, mutta ei liian naisellinen, on luonnollisen näköinen myös sisällä pidettäväksi
  D) ok
  3.) nainen
  4.) c 45-65v.
  5.) ei

  VastaaPoista
 68. No numero 3 siis Pauliina myssy, jos tarvitsisin.
  Aika huonosti on tämä kysely laitettu. Ei millään tahdo osata, käsketään vain että siirry ja siirry kohtaan, joka ei johda kuitenkaan mihinkään. Tarkoitus on varmaan hyvä ja kiitos, kun kyselit ja muutenkin olet tehnyt arvokasta työtä asian eteen. Terv. Kerttu

  VastaaPoista
 69. Silopipo on paras ja väreinä lila tai oranssi (elämässä pitää olla väriä). Silopipo istuu hyvin päähän ja lisäksi on kaunis. Olen nainen isältäni 45-65 v, en ole itse syöpää sairastanut. THS

  VastaaPoista
 70. 1. A. Pari erityisesti miellyttävää mallia on: "11. Ridgehattu" ja "16. Lippamyssy". Muitakin kivoja oli, mutta nämä oli vähän erilaiset ja joukosta erottuvat.
  B. Vihreä
  C. Molemmat jostain syystä miellyttää silmää. Ehkä tuo lieri ja lippa tuo jonkinlaista ryhtiä hattuun. Liika hörhellys ei kuitenkaan miellytä.
  D. Ei muutettavaa
  3. a
  4. B
  5. EI

  VastaaPoista
 71. 1A. Myssy nro 8 Silopipo
  1B. Joku lämmin, pehmeä värisävy esim. sammalenvihreä tai sýksyisen ruskan värejä.
  1C. Myssyn yksivärinen, mutta kuitenkin kiinnostavan eläväpintainen neule miellyttää silmääni.
  1D. --
  1E. Myssy nro 6 Juulian helminauhat. Valinta on vaikea, koska moni muukin myssy on kaunis. Minusta on hyvä, että tarjolla on erityyppisiä myssyjä. Vuodenaikakin vaikuttaa valintaan. Nyt talven pakkasilla teki mieli valita peittäviä pipoja, kesäkuumalla valinta olisi varmaan ollut toisenlainen.
  3. a
  4. Kuulun ikäryhmään c (45-65 v.)
  5. En ole itse sairastanut syöpää, mutta olen seurannut läheltä ystäväni sairautta. Tämän vuoksi aloin myös itse tehdä sytomyssyjä TYKSiin.

  Terveisin Leena Salosta

  VastaaPoista
 72. 9 Matleenan lierimyssy ja tottakai oranssina! Pelkkä pipo pyöreässä päässäni näyttää hassulta, siksi lierit.

  3 a
  4 c
  5 en

  --Soiniska

  VastaaPoista
 73. Aika vaikea oli valita kaikista näistä sievistä malleista se kaikkein paras!
  Vastaanpa kuitenkin:
  1. 8 silopipo ja tuo värikin oli tosi kiva tai sitten joku viininpunainen, luumu, violetti... yksivärinen mielestäni sopisi tuohon malliin
  Miksi? Mukavan yksinkertainen, mutta siltikin kaunis pintakuvio, ei kaipaa mitään "ylimääräistä", miellyttää minun silmää
  3. nainen
  4. b = 25-45v
  5. En onnekseni ole sen sairauden kanssa joutunut tekemään tuttavuutta!!

  VastaaPoista
 74. Jos joskus joudun tilanteeseen, että joudun syto-myssyä pitämään, haluaisin monta erilaista. Päivät ovat erilaisia ja mielialat varmasti vaihtelevat. Huivihattu ja bravomyssy ja tietysti trikoomyssy myös miellyttävät nyt, mutta toisena päivänä voi valinta olla vaikka kukkahattutätimyssy. Sama juttu värien kanssa, tänään tätä ja huomenna tuota ja ensi viikolla jotain muuta. Kun ei pysty vaikuttamaan elämänsä isoihin asioihin on hyvä että edes pienissä asioissa on valinnan varaa.

  Olen 25-45 vuotiaiden ikäryhmää ja onnekseni olen vielä säästynyt syövältä.

  tiinaliisa

  VastaaPoista
 75. Bravomyssy, kirjavana. Ihanan selkeä, nuorekas ja rento!
  Nainen, ikäryhmä 25-45, ei syöpää.

  VastaaPoista
 76. Huivihattu (12) ja bravomyssy (13) on mun suosikit. Huivihattu yksivärisenä, ilman koristetta bravo joko yksivärisenä tai patkävärjätystä langasta. Molemmat mallit on sopivan yksinkertaisia, mutta niissä on kuitenkin jokin juju.
  Nainen, ikäryhmä B, en ole sairastanut syöpää.
  -Rhian

  VastaaPoista
 77. Osallistuminen kyselyyn on päättynyt. Kiitos osallistujille. Arpaonni suosi Leenaa "Lehdellään"-blogista.

  VastaaPoista