aluset

aluset

torstai 11. lokakuuta 2012

Sytomyssyuutiset

 Tänään kävin OYS:n syöpätautien poliklinikalla ja minulla oli viemisenä  66 sytomyssyä.
Joukossa oli Lumoavaan Lankaan vietyjä myssyjä, KäsilläHyvääTehden kerhossa tehtyjä ja myös omatekemiäni myssyjä.
Syöpätautien ja hematologian poliklinikan osastonhoitaja Irma Kinnunen otti minut iloisesti ja ystävällisesti vastaan ja lähetti myssyntekijöille seuraavat terveiset:
 "Myssyjä on Oys:ssa tällähetkellä ihan mukavasti.:) Uusia potilaita tulee kuitenkin koko ajan lisää ja äkkiä myssyt taas loppuvat, jos niitä ei tehdä lisää. Potilaat ovat  erityisesti toivoneet enemmän  "syviä" myssyjä ja isoja kokoja saisi  myös olla enemmän. Suuret kiitokset myssyntekijöille- myssyt ilahduttavat ja tulevat todella tarpeeseen!" 
http://www.lumoavalanka.fi/
Jos haluat ilmaista lankaa sytomyssyjä varten, niin sitä on jaossa oululaisessa lankakauppa Lumoavassa Langassa (Albertink. 11, Mannerheimin puiston laidassa).
 Langat ovat yksityisten ihmisten keräykseen lahjoittamia. Olemme päättäneet, että kerralla voi enintään valita viisi kerää lankaa ja kun tuo valmiit myssyt tilalle, niin voi sitten halutessaan valita lisää sytomyssylankaa, jos sitä suinkin on vain tarjolla.:)   

Lumoavaan Lankaan  voi myös viedä valmiit myssyt ja kauppias toimittaa ne OYS:n syöpätautien poliklinikalle.

 Sytomyssyihin soveltuvaa lankaa otamme edelleenkin mieluusti vastaan.
 Sytomyssyihin käyvät sellaiset langat, joista tehdyt myssyt eivät hankaa, hiosta eivätkä ärsytä päänahkaa.
 Tälläisiä ovat pehmeät luonnonkuiduista valmistetut  kuten puuvilla- tai bambulanka tosin villalankaa emme suosittele. Keinokuitu ja -sekoitelangoista osa on sopivia sytomyssyiksi. Sytomyssyihin sopimattomia lankoja olemme toimittaneet muuhun hyväntekeväisyyteen.
 Lankalahjoitukset voi toimittaa suoraan Lumoavaan Lankaan. Laura-kauppias ottaa lahjoitukset vastaan ja ilmoittaa meille lahjoituksesta. Osa lahjoituksista menee yksityisille ihmisille ja osa langoista  jaetaan isommissa erissä käsityökerhoille tms. 

 Kaikissa lahjoituslanka-asioissa voi toki  olla  yhteydessä myös minuun ja esimerkiksi silloin jos haluaa lähettää lahjoituslankaa postin välityksellä. Sähköpostiosoitteeni on  seijasiskon@gmail.com 

Lopuksi viimepäivien aikana valmistuneet omatekemäni sytomyssyt. 
 Kaikissa mallina on Olivian Perhosmyssy, jonka ohje löytyy TÄÄLTÄ . Yhden Perhosmyssyn tekee parissa tunnissa!

Viikonlopulla on Pohjois-Suomen suurin käsityötapahtuma eli Oulun Kädentaitomessut Ouluhallissa. Itse olen menossa sinne sunnuntaina ja lupaan kirjoittaa alkuviikosta jonkinlaista raporttia tännekin.

Syksyä on vielä jäljellä! 
Tämän kauniin ruskakuvan nappasin taloyhtiömme pihalta pari päivää sitten ja sen myötä toivottelen kaikille kauniita syyspäiviä!

t. Seijasisko

16 kommenttia:

 1. onneksi olkoon hyvää työtä teet ♥

  VastaaPoista
 2. Hienoa työtä! Tuo toive pidempien pipojen mallista on varmaan ihan hyvä ja sellaisia malleja kannattaisikin suunnitella joka osaa. Aika moni noista myssymalleista kun on hieman aikuisempaan makuun ja useinkin vielä naiselle. Nuoriakin potilaita kuitenkin on ja heille olisikin jotkut beanies tyyliset pipot varmaan mieleen, tai yleensäkin sellaiset ylipitkät jotka rytätään takaraivolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorten ja lasten sytomyssytarve aika pieni verrattuna aikusiin ja ikäihmisiin, jotka sairastavat syöpää huomattasati enemmän. Toki on hyvä silloin tällöin muistaa nuoriakin syöpäpotilaita. Olen itsekkin muutaman tuollaisen Beanismyssyn tehnyt. Trikoomyssyt ovat myös erityisen suosittuja nuorilla. Aikuisten myssyjen joukossa tahtoo muuten olla aina myös pieniä kokoja, jotka toimitetaan suoraan lasten syöpäosastolle, jossa tällähetkelläkin on jaossa sytomyssyjä.

   Poista
  2. Lisäisin vielä tuohon, että aikuisten naisten myssyjen tarve on suurin ja siksi tehdäänkin eniten juuri naisten myssyjä! Aikuiset naiset sairastavat kutakuinkin saman verran kuin aikuiset miehet, mutta kaljuus on heille isompi ongelma kun miehille! Suosittelen kuitenkin niille, jotka tehtailevat myssyjä enemmänkin tekemään silloin tällöin miehisempiäkin malleja ja myös nuorille ja lapsille voi myssyt kohdistaa. Moni myssyntekijä tämän jo tietääkin, sillä aihetta on käsitelty monta kertaa aieminkin. Minulla on myös tilastotietoa syövän yleisyydestä eri ryhmissä.

   Poista
  3. Niin, ikäkysymyskin on suhteellinen, itse olen 43v ja mielummin ottaisin sellaisen pidemmänmallisen pipon kuin "aikusen naisen mallin" ;-) Ikäisissäni on jo ikävä kyllä monta syövän sairastanutta...
   Enkä halunnut sanoa tätä mitenkään pahalla, ajattelin enemmän itseäni ja omaa makuani ja ehkä ikäisiäni. Mitään tilastoja en todellakaan tarvitse :-)

   Poista
  4. Voi en minäkään tarkoittanut mitään pahaa..minulla on vain taipumus olla joksus liiankin perusteellinen vastauksissani. Kiitos kommentistasi ..on hyvä kun asioista keskustellaan. Erilaisia myssyjä tarvitaan kun on eri makujakin!

   Poista
  5. ..vielä lisää aiheesta.Olin tänään Oulun käsityömessuilla ja etsin nyt niitä nuorekaampia myssymalleja keski-ikäisille.:))) ideaa löytyikin ja ilmaista lankaakin.:) Matleena(toinen Oulun sytomyssy emoista tehtailee muuten parhailaan pitkän mallisia trikoomyssyjä.) Päätimme myös, että ensi kuu alussa laitamme blogeihimme esille 10 erilaista myssymallia ja pyydämme lukijoita äänestämään suosikkinsa.Ikä ja sukupuoli kysytään samalla ja myös sekin onko joutunut käyttämään itse sytomyssyä. Laitamme myös tietoa äänestyksestä syöpäpoliklinikalle. Vastata voi tietenkin myös anonyyminä. Haluan vielä kuitenkin sanoa että syöpäpolilta tosiaan tuli toive syvistä (ei pitkistä) peittävistä myssyistä, mikä ei tietenkään sulje pois sitä etteivät pitkänmallisetkin myssyt olisi suosittuja.

   Poista
 3. Olet kyllä hyväsydäminen ihminen, kun jaksat tätä sytomyssy-kampanjaa pitää elävänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna. Kun en ole enää työelämässä niin minulla on aikaa tämmöiseen. Tämä on mielekästä, mukavaa ja antoisaa tekemistä eläkepäiviin. Kiitos kuuluu myös Matleenalle , jonka kanssa yhdessä yritämme pitää elävänä tätä hommaa.

   Poista
 4. Voi taas olet saanut olla viemässä myssyjä:) Mulla just tänään tuli syöpätarkastusaika. Se on 1.11 ja sitä ennen pitää käydä terv.kesk.kokeissa.
  Sulla messut painaa päälle ja meillä synttäreillemeno:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja, että kaikki on hyvin!! Mukavaa synttäriä!

   Poista
 5. Kiva postaus taas tärkeästä asiasta! :)
  Itse olen yrittänyt yleensä tehdä myssyistä aika syviä, vaikka eivät olekaan malliltaan beanismyssyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena! Minä myös teen melkeipä aina syviä myssyjä..kuten kuvan perhosmyssytkin ovat. Joskus syntyy kyllä vähän matalampiakin mutta nekin ovat käyneet kauppansa. Makuja kun on monia ja kaikille peittävyys ei ole isoin asia!

   Poista