aluset

aluset

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Vuodatus is OUT

Minun aikaisemmat blogini Seijasiskon Neuleblogi ja  Seijasiskon Matkablogi  ovat Vuodatus.netissä ja nyt vuodatus ei ole toiminut kuukauteen. Viimeviikolla käyttäjät saivat seuraavan tiedotteen:

"30.6 tapahtuneen sähkökatkoksen yhteydessä Vuodatuksen vanha kuvapalvelin kärsi vaurioita, joiden takia kuvat elokuusta 2009 eteenpäin ovat hävinneet. Elokuuta 2009 edeltävät kuvat saatiin palautettua vanhoista kopioista. Ne käyttäjät, jotka ovat ostaneet lisätilaa kuville ja joita tämä koskee saavat myöhemmin lisäinfoa sähköpostiin, kunhan saamme selville, millaista hyvitystä meidän on tästä mahdollista antaa. " 

Tämä tarkoittaa, että lähes kaikkein Vuodatuksen käyttäjien blogeista(minun blogini mukaanlukien)  kuvat ovat  kadonneet  jo  helmikuusta 2009 eteenpäin. Eniten harmittaa oma tyhmyyteni eli se että luotin Vuodatuksen kuvapalveluun ja en ladannut kuvia toisaalta ja vieläpä maksoin siitä!! Suurimman mokan on tehnyt kuitenkin vuodatuksen ylläpito, sillä on aika erikoista  että kuvista ei ole otettu varmuuskopioita tuon helmikuun alun 2009 jälkeen!

Vuodatuksen ylläpito ilmoitti viime torstaina, että  vuodatus toimii taas ja ilmeisesti toimikin  yhden vuorokauden. Tilanne tosin juuri nyt on se, että postata voi mutta uusien kuvien lataaminen ei onnistu vieläkään. Vähän jo käy mielessä, että saavatko koko vuodatusta enää toimimaan.

 Eipä ole siis ihme, että moni on muuttanut jo bloginsa muualle ja ikävintä on se, että moni blogituttuni miettii nyt vakavasti lopettaako bloggailun kokonaan.  

Muutin  puoli vuotta sitten tänne Bloggeriin. Olisin toki halunnut kannattaa suomalaista palvelua, mutta kun  joulun- ja uudenvuoden aikaan oli useita käyttökatkoksia, niin kypsyin lopullisesti vuodatukseen.  Roskapostiakin tuli aika paljon  ja niiden poistaminen tuntui väliin työläältä ja kaiken lisäksi maksoin siitäkin, etteivät ärsyttävät mainokset näkyneet blogissani. Plussaa vuodatukselle ilman muuta annan "ylläpidosta", johon sai aina nopeasti sähköpostilla yhteyden kun ongelmia ilmeni.

Aika pian muuttoni jälkeen kotiuduin tänne ja olen ainakin tähän asti ollut tyytyväinen toimivaan systeemiin. Onhan niitä muitakin  palvelimia. Blogger tuntui itselle luontevalta kun niin moni blogituttukin on täällä ja ovat tykänneet ja suositelleet .


Epäselvä kommenttien salasanavahvistus on  ainut juttu, mikä on ärsyttänyt ja lähinnä siksi, koska  olen saanut siitä palautetta parilta lukijalta. Olenkin nyt pitkään keplotellut ilman salasanavahvistusta ja vain yhden roskapostin olen koko aikana saanut.  Bloggerissa ei  myöskään ole niin sujuvaa "ylläpitoa" kuin vuodatuksessa ja ei ainakaan suomenkielellä. Siitä ei ole tosin kokemusta, kun en ole koko puolen vuoden aikana  "ylläpitoa" edes kaivannut.

Olen viime päivien aikana mietiskellyt, että tuskinpa kukaan muu noita vanhoja postauksiani  oikeasti kaipaa kuin minä itse ja mahdollisesti perheeni. Blogi onkin toiminut päiväkirjan tavoin. Väliin on ollut mukava selata vanhoja juttuja ja käsitöitä ja ennenkaikkea muistella mukavia matkojamme.  

Siksipä  aion kopioida ainakin nyt ihan ensiksi matkakertomukseni tekstit tekstinkäsittelyohjelmaan ja poistan tekstien joukosta turhat höpinät kuten arvonnat tms.  Sitten lataan tietysti teksteihin kuvat, jotka minulla on onneksi suurimmaksi osaksi tallella.Lopuksi tulostan kaikki paperille ja laitan kauniisiin kansioihin. Neuleblogista aion myöhemmin tehdä saman- tosin valitsen sieltä vain kauneimmat käsityöni  ja merkittävimmät tarinat. Urakkaa siinä tulee olemaan , mutta onhan minulla eläkeläisellä aikaa.:)..ja lopuksi kiitos seisoo eli voin vain todeta että usean vuoden bloggaaminen ei mennyt sittenkään hukkaan.:)

Hyviä Öitä kaikille!

t. Seijasisko

13 kommenttia:

 1. On se kyllä surku monen bloggaajan kannalta, että ne kuvat on hävinneet. Tuntuu ihan samalta, jos olisi kirjoittanut päiväkirjaa ja se olisi hävinnyt.
  Tuo onkin hyvä idea, että tekee kansioita vanhoista postauksista.

  VastaaPoista
 2. Tuo on hyvä idea laittaa oikeisiin kansiin varsinkin matkakertomukset. Valokuvafirmoilla on myös hyviä vaihtoehtoja, jos haluaa valokuvat pääosiin ja tekstiä vähemmän. Mutta useinhan ne kuviin liittyvät tarinat on niitä tärkeimpiä, mitkä helposti unohtuu :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea tehdä oikeita kansioita! Suurin osa neulekuvistani on hävinnyt lopullisesti, koska en ole niitä vienyt talteen ulkoiselle kovalevylle ja läppärin hajotessa ne katosivat sieltä. Matkakuvat olen kyllä vienyt talteen.

  VastaaPoista
 4. Kaikenlaisia vahinkoja tapahtuu ja kun on ilmainen palvelu niin eipä viitsi juuri valittaa vaan suu suppuun;) Eihän kuvien häviäminen tietenkään mukava asia ole ja lisätilasta maksaneilla on tietysti valittamisen aihetta oikeasti.
  Minua ei juurikaan harmita vanhan blogini kuvien häviäminen, vaikka käsityökuvia ei ole minulla enää tallessa, mutta uutta putkeen:)

  VastaaPoista
 5. Kyllä minäkin jo suivaannuin tuohon vuodatukseen, vaikka pitkään olenkin siellä sinnitellyt. Harmittaa sinun ja kaikkien muidenkin tuhoutuneet kuvat. Ihmetellä pitää ettei vuodatus ollut ottanut varmuuskopioita kuvista.
  Tosin minulta tuhoutui vain muutama kuva kun tuolta flickristä olin noita muutamaa lukuunottamatta ne ladannut.
  Nyt tökkii vielä se kun sama kuvansiirtotoiminto ei ole kunnossa, tekstiä kyllä voi kirjoittaa.
  Eli minutkin löytää bloggerista http://villanne.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
 6. Vai noin hakanlasti siinä Vuodatuksen kaatumisessa kävi yksityisille bloggaajille. Harmittaa varmaan kuvien katoaminen kovastikin, jos niitä ei ole muualla tallessa.

  Tuohon Bloggerin sanavahvistuksen tulkintaankin näköjään oppii: minun piti nimittäin aluksi uusia se usein, mutta eipä nykyisin enää juurikaan.

  VastaaPoista
 7. Minäkin bloggasin aikoinaan Vuodatuksessa, mutta melko tuuria on, että juuri v. 2009 vuoden alussa vaihdoin Bloggeriin. Tosin itse otin kaikista Vuodatuksen blogikirjoituksistani varmuuskopiot tekstitiedostoon, ne ovat siellä tallessa.

  Tiedätkö, tämä Vuodatuksen kuvien häviäminen ei ole ainoastaan blogien kirjoittajien suru, vaan kyllä se on myös meidän lukijoiden harmitus. On monia käsityöblogeja, joiden vanhoihin kirjoituksiin palaan vuosienkin jälkeen esim. googlaamalla jotain tiettyä mallia tai ohjetta, tai sitten ihan vain ihailemaan jotain käsityötä, joka on tehnyt minuun vaikutuksen. Kun sitten kuvia ei näissä enää blogeissa ole, niin eipä niihin teksteihinkään huvita enää palata. Kuvat kun on aika monessa blogissa kaiken ydin!

  Mutta on elämässä isompiakin vastoinkäymisiä, tämä menee yhtenä muiden elämänkokemusten joukkoon. Ja eteenpäin mennään kohti uusia pettymyksiä. ;)

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon kommenteista.
  Marjut: harmi, että kadotit kuvasi :(..onneksi sentää matkakuvat ovat talellla.
  Matleena: Tuo Bloggerin sanavahvistus onkin mulle ittelle ollu ihan ymmärrettävä,tosin uskon että etenkin huononäköiselle saattaa tuottaa ongelmia.Pidän sen kumminkin toistaiseksi pois, koska siitä ei näytä koituvan mitään harmiakaan.
  Mari: oonkin aattellu, että siirrän esim. Sammakkorinssisukkaohjeeni Bloggerin puolelle ja klaitan linkin vanhaan ohjeeseen. Tarkoitus on myös lisätä kuvat myös Hexagon peittoohjeeseen ..sekun on ollut niin suosittu sivu. Hyvät sytomyssyohjeita linkki löytyykin jo uudesta blogistani.
  - Eihän tää tosiaan mitenkään ylitsepääsemätön juttu ole ja minulla nyt ovat kuvatkin suurimmalta osalta tallella ulkoiselta kovalevyllä ja vuoden ajan kuvani ovat menneet myöskin Picasaan. Oikeastaan on ihan kiva ajatus alkaa kopioimaan ja kokoamaan kansioihin vanhoja kirjoituksia.

  VastaaPoista
 9. Sinulle kesäkevennys blogissani, poikkeahan hakemaan! :)

  VastaaPoista
 10. Minulla on hyvin samankaltaiset ajatukset. Ja vuodatus oli niin helppo. Mutta katsotaan nyt osaanko tämän uuden kanssa.... !!!

  VastaaPoista
 11. Todella ikävää, että vuodatuksen kuville kävi noin ja että se kosketti sinun blogejasikin noin rankasti. Ja kun olit vielä maksanutkin. Minulla ei ole vuodatukselta maksullisia palveluja, mutta Flickr on maksullinen. Jostain kumman syystä minulla toimii kaikki vuodatuksessa (mitäköhän nyt koputtaisin) ja toivon totisesti, että toimii jatkossakin.
  Jo kauan olen ajatellut tallentaa itselleni kaikki ne postaukset, joissa on valmistuneita töitä. Jatkossa aion niin tehdä.

  VastaaPoista
 12. Hei!! Kuvat hävisi juu.. Vähän aikaa tässä mietiskelin itsekin, että siirrynkö pitämään blogiani johonkin muualle. Olen saanut siirrettyä kuitenkin joitain kuvia takaisin omalta koneelta. Täytyy varmaan nyt vaan jatkaa siitä mihin on jäänyt. Hyvää loppukesää sinulle!!

  VastaaPoista
 13. Tänne sitten onkin siirtynyt suurin osa ja ei mikään ihme sillä niin paljon kuvia hävisi jokaiselta että ikävä katsella nyt niitä sivuja pelkillä teksteillä.

  VastaaPoista