aluset

aluset

torstai 26. huhtikuuta 2012

Käsityötaidoilla Hyvää Tehden

 Tänään meillä oli viimeinen kerta tälle keväälle kansalaisopiston KäsityötaidoillaHyvääTehdenKerhossa. 
 
Valtavasti siellä on talven mittaan urakoitu. On tehty nuttua, peittoa ja sukkaa kehitysmaihin. Virkkailtu ja neulottu sytomyssyjä. Vanhuksia ja köyhiä lapsiperheitä on muistettu ja paljon, paljon muuta hyvää.

Kuvassa on kerholaisten tekemiä vauvansukkia OYS:iin toimitettavaksi.

Opettajamme Marjut Sarkkinen kukitettiin tänään kiitokseksi ja siihen oli todella aihetta. Marjut on niin herttainen ja aivan  loistava kerhomme vetäjä. Moni kerholainen  jatkaa  kesälläkin hyväntekeväisyysneulontaa ja syksyllä taas tapaamme kansalaisopistolla. 

Ensiviikolla käväisen viemässä OYS:iin ison kasan peräti 84 sytomyssyä. Lumoavassa Langassa käydessäni sain matkaani 21 myssyä. Sitten on  kerholaisten tekemiä ja minun tekemiä ja onpa joukossa Marttojenkin ahertamia myssyjä .
Tämän myssyn on virkannut HyvääKäsilläTehden kerhosta, Marja-Liisa . Malli on Kierreraitamyssy, jonka ohje löytyy täältä. Erikoisen kivaksi myssyn tekee sopivasti  itseraidoittuva Katian Bombay-lanka. 

  Huhtikuun alussa minua ja Matleenaa haastateltiin sytomyssyilystä Oulun seurakuntalehti Rauhantervehdykseen. Saimme  jutun viikko sitten oikoluettavaksi ja siitä tulee oikein hyvä juttu.

Juttu tulee lehteen vielä kevään aikana ja mikä tietenkin parasta niin se tietää varmasti lisää myssyjä ja toivottavasti myös lahjoituslankaa. Ilmoitan  kun tiedän, milloin juttu on lehdessä ja sen voi sitten lukea Rauhantervehdyksen nettilehdestäkin. 

Sitten vielä omat valmistuneet sytomyssyt.
Minulla on ollut parina iltana menossa jämälankakeräprojekti. Pikkukeriä sylissäni olen istunut lepotuolissani  ja virkannut siten, että tein aina  uuden kerroksen eri värisellä.
Myssyissä on mm. Novita Tennesseetä, LuxusCottonia ja Purobatikkia. Katian Candya ja Bombayta ja Mandarin Classicia, BlendBamboota ja sitten ihan tuntemattomiakin kerän loppuja. Kivaa hommaa. Perusmalli myssyille löytyy  täältä.
 Tähän myssyyn  ei ole se kummempaa mallia . Se syntyi siten, että  matkin yhden kerholaisen tekemää myssyä. Lanka on Tennessee ja koukku 3,5.
Tämä myssy  on mallitaan Pauliina-myssy, jonka ohje on  täällä. Lanka on Katian Delgrade.

Muuten elämääni kuuluu nykyisin pelkkää hyvää. Mitään suurempia huolia ei ole. Elänkin enimmäkseen tätä hetkeä ja nautin joka päivästä.

Näin kevään tullen minut  on vallannut taas sisustusinto ja kohteena on keskeneräiseksi jäänyt makuuhuoneemme. (kuvassa) Kunhan saan valmiimpaa niin laitan sitten kuvia tännekin. 

Huomenna lähden etsimään inspiraatioita kirppareilta. Saan myös  poikani kaveriksi kirpparikierrokselle.  Hän on muuttamassa  ja tarvitsee joitakin huonekaluja opiskelija-asuntoonsa.
 Arvonta on blogissani on vielä käynnissä muutaman päivän. Käykäähän osallistumassa. 

Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua kaikille!

t. Seijasisko


5 kommenttia:

 1. Meidänkin makkaria pitää varmaan jossain vaiheessa sisustaa, mutta budjetti paukkuu, koska auto meni vaihtoon.

  VastaaPoista
 2. Kaikenlaista oottekin saaneet aikaiseksi talven aikana. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva tuo teidän kerhonne, yhdessä on mukavaa hyväntekeväisyyten tehdä käsitöitä!

  Ja olipa kiva lukea kommenttisi, että elämään kuuluu pelkkää hyvää! Masentavia uutisia on niin usein lehdissä, että tämä piristi päivääni :)

  VastaaPoista
 4. Onpa monta kaunista myssyä.
  Kirpputorikierrokset ovat mukavia ja hyödyllisiä. Minulla on vieraspatjana kirpparilta ostettu vaahtomuovipatja ja ajattelin vaihtaa sen uuteen kaupasta ostettuun kun näin houkuttelevan pehmeän patjan. Hm... hinta olikin yllätys, yli 1000 (tuhat) euroa. Vieläkin vähän nikottelen.

  VastaaPoista
 5. Mahtava kassillinen sytomyssyjä OYS:aan vietävänä! Paljon te muutenkin olette ehtineet tehdä kerhossa talven mittaan, moni saa lämmintä ylleen. :)

  VastaaPoista