aluset

aluset

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Uudistunut blogi ja käsityöaiheinen haaste

Kevään auringonsäteet innostivat minut uudistamaan blogini ulkoasua. Tosi mukavaa puuhaa ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. :)

Intsulta sain mukavan haasteen koskien käsityöharrastusta. Haasteessa pitää vastata yhteentoista käsityöaiheiseen kysymykseen. 

1.Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?
 
Minulla ole juuri nyt suurempia haaveita, mutta yksi pieni haave on kuitenkin toteutumassa lähiaikoina. Monesti olen ajatellut että pitäisi kokeilla kanavatöiden tekoa. Olenkin etsinyt pitkään mieleistä mallia ja eilen sitten  sellainen löytyi.
 Tilasin Vuorelmalta tarvikepakkauksen kuvan tyynynpäälliseen. Ihastuin tyynyn kauneuteen ja se sopii myös meidän olohuoneen sisutukseen.

2. Mikä on ollut kunniahimoisin toteutuneista käsitöistä?

 Kyllä se on kuvan Talviuninen ryijy, joka kaunistaa meidän olohuonettamme. Ryijy valmistui joulukuussa 2011. Ryijyn tekeminen ei ehkä niin vaikeaa ole, mutta kärsivällisyyttä ja aikaa  se vaatii.

 Toinen  iso kärsivällisyyttä koetteleva työ on kuva Hexagon- peitto, josta myös pidän kovasti.

3.Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?

Ei jää. Useimmiten käsitöitä tehdessä kypsyy mielessäni ajatus siitä mitä haluan tehdä seuraavaksi.

4. Mitä käsityötä teet mieluiten?

Neulominen ja virkkaus.  En osaa sanoa kumpi  on mieleisempi. Joskus tekee mieli neuloa ja toisinaan olen enemmän virkkaustuulella.

5.Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

En ole enää työelämässä. Ammattini on lastenhoitaja ja työskentelin päiväkodissa 15 vuotta. Lasten kanssa toki paljon askarreltiin ja yksinkertaisia käsitöitäkin tehtiin. Itse lastenhoito olikin sitten melkoista käsityötä etenkin pienempien taaperoiden osastolla.

6.Vallitseeko työpisteessäsi(tai missä ikinä välineitä säilytätkään)totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?

Vaikka minulla on langoille ja muille tarvikkeille paikkansa, niin siltinkin neuletuolini ympärillä vallitsee usein  ihan kamala kaaos.


  Lopulta sotkuun sitten hermostun ja siivoan kaikki paikoilleen.  Kuvassa vallitsee järjestys, joka on kyllä  harvinaisempaa.

7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa,mutta et ole koskaan tehnyt siitä mitään? Kuinka kauan olet sitä säilönyt?

Vasta myin kirpparilla ison kasan lankoja , jotka olivat "marinoituneet" lankakaapissa osa useita vuosia. Oli kyllä helpottavaa päästä vähemmän innostavista langoista eroon.

Hyvää puuvillalakaa hamstrasin vasta lankakaupan loppuunmyynissä. Ihan järkevä sijoitus, sillä kuvan langat tulevat aivan varmasti muuntumaan myssyiksi ja itseasiassa osa on  myssyiksi muuntunut.

 Olen oppinut, että yleensä viisainta on kuitenkin  hommata langat ym. tarvikkeet sitä mukaan, kun niitä tarvitsee. Silloin ne tulevat ainakin käytettyä. Sitä periaattetta olenkin aika hyvin viime ajat onnistunut noudattamaan.

 Napeista tosin tykkään ja niitä pitää olla aina nappipurkissa vaikka aika harvoin niitä tarvitsenkaan.

8.Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä?Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen,rauhoittuen? Miten?

Teen käsitöitä joka päivä ja varmaan olen tehnyt monenlaisessa mielentilassa. Nautin käsityönteosta - se on  mukavaa ja rentouttavaa. Parasta ovat ne hetket jolloin saan sellaisen työn valmiiksi, johon  voi olla itsekin tyytyväinen.

9. Oletko sinä keksinyt joskus mielestäsi jonkun aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissäsi.

  Aika lailla toteutan valmiita malleja , mutta aina niihin se joku oma juttu ja kädenjälki  jää. 

 Pari helppoa myssymallia  olen kuitenkin itse kehitellyt ja kuvan  Sammakkorinssisukat ovat oma mallini.

10.Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

Hyvää keskitasoa... sanotaan vaikka 8-. 

11. Mikä on sinulle rakkain jonkun muun tekemä käsityö?

    Eeva-tädiltäni lahjaksi saadut Lapinlapaset, jotka olen  jo monta kertaa aiemminkin täällä esitellyt.
 Lapaset sain Eevalta reilu vuosi sitten. Viime elokuussa saattelimme 98-vuotiaan tätini haudanlepoon.

Olipa mukava vastailla-tosi kiva haaste. Kiitos Intsulle, kun haastoit minut tähän.

Tähän  kuuluisi nyt keksiä 11 uutta käsityöaiheista kysymystä valitsemilleni blogilaisille, mutta koska nämä kysymykset olivat niin hyvin laadittu, niin laitan jakoon nämä samat kysymykset.

Haastan vastaamaan:  Suden, Susun, Pirjo-Riitan  , Matleenan, Sinikan, Omppumadon, Tiiqn  ja Anun.

 Haaste ei tarkoita kuitenkaan tässä kohtaa pakkoa ..vaan saa vastata , jos haluaa ja ehtii. Mielelläni käyn kyllä vastaukset lukemassa ja kommentinkin laittamassa.

Käsityöterveisin Seijasisko

maanantai 25. helmikuuta 2013

80-vuotta vanhoja mainoksia

Kaappeja siivotessa osui käteeni joskus kirpparilta ostamani 80-vuotta vanha puutarhalehti. Lehden mainokset herättivät minussa sen verran hilpeyttä ja ihmetystä, että halusin jakaa kokemukseni muidenkin kanssa. Tiedäthän, että kuvaa hiirellä klikkaamalla saat kuvan kooltaa suuremmaksi.


Kannattaa suosia Askon huonekaluja ihan vaan sen takia , että kakki huomaavat mm.kuinka alykäs ja taloudellisesti kaukonäköinen olet. :D

 KAIKILLE käyttöön tarkoitettu terveyttä edistävä?!  koje.:)

 Kerho on tupakka, joka ei aiheuta tupakkayskää.:)

 Opas tupakkamiehille ja naisille.

 Tässä vielä kultasepänliikkeen mainos lehden takasivulla. Huomaa myös osoitelappu, josta käy ilmi että lehti on jaettu aikoinaan Pöytyälle Haverin kansakoulun johtajaopettajalle.

Hyvää illanjatkoa!

t. Seijasisko

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ystävänmyssy

Kävin iltapäivällä vierailulla erittäin hyvän ystäni luona. Oli niin mukava taas tavata .

 Herkuttelimme marjoilla ja jätskillä ja minulla oli kunnia juoda kahvit tosi mukavasta mukista.:D

 Ystäväni on lähdössä Länsi-Afrikan risteilylle  parin viikon päästä ja tein hänelle lomahatun matkaa varten. Toiveena oli vaaleansininen hattu, jossa mielellään olisi myös reikiä. Niinpä mieleeni tuli  Granny Hat,  jonka mallin joskus löysin TÄÄLTÄ.

 
Kuvassa valmis myssy tänä aamuna Marilynin päässä. Lankana on Dropsin Muskat ja on koukku numero 2,5. 

 Ystäväni  tykkäsi kyllä mallista, mutta myssy oli hänelle aivan  liian matala. Purkuun siis meni. Mutta onneksi vielä matkan alkuun on aikaa ja ehdin tämän ihan rauhassa tehdä sopivan kokoiseksi. 

Huomenna alkaa taas uusi viikko ja loppuviikosta vaihtuu jo Maaliskuu. Kevättä on siis ilmassa.

Mukavaa ja aurinkoista viikkoa!

t. Seijasisko   

lauantai 23. helmikuuta 2013

Kirpputorikuulumisia

Olipas taas mukavaa tulla uimahallireissulta kotiin ja valmiiseen ruokapöytään.

 Roisto oli keittänyt mainiota madekeittoa , jota nautin eilen Oulu kauppahallista ostamani maukkaan lempi-ruisleipäni kera.

 Kävin tänään myös kirpputorillani, joka löytyy Oulun keskustan SecondHandstoresta, Isokatu 8. Pöydän numero on 97. Kaikki loput tavarat ovat nyt  50% alennuksessa. Vähän on lankaakin vielä jäljellä ja käsityölehtiä, jotka maksavat nyt 50 senttiä kappale. Toimiva Digiboxin kauko-ohjaimineen saa sieltä nyt edullisesti vain  7,5 eurolla.

  Kuvan kotikadun DVD:t ovat siellä alennuksessa vain 3 euroa kappale. 

Kirpputorin kanssa touhuilu on ollut ihan mukavaa ja rahallista voittoakin on tullut tähän mennessä n. 150 euroa. :) Rahat menevät minun ja tyttäreni Tampereen matkan matkakassaan.:)  Ensi tiistai-iltapäivänä vien loput tavarat SPR:n Kontti-kirpparille

Leppoisaa lauantai-iltaa

t. Seijasisko

torstai 21. helmikuuta 2013

Sytomyssyuutisia ja iloisenväriset raitasukat.

Sain juuri sähköpostiini mukavat terveiset OYS:n syöpäpoliklinikan osastonhoitajalta:'
"Osastolta 51, lastenosastolta, sairaanhoitaja Anna-Maija Mertaniemi pyysi välittämään kiitokset sytomyssyistä sytomyssyjen neulojille. Hän oli iloinen suuresta pipomäärästä, joilla nyt pärjäävät pitkälle.
 Samoin kiitän omasta puolestani sytomyssyjen tekijöitä ja teitä "kampanjapäälliköitä". 
On mukava, että meillä on tarjolla tällainen iloa tuottava asia potilaillemme.
  Hyvää talven jatkoa ja kevään odotusta.
  Irma Kinnunen"

Lastenmyssyjä onkin nyt pitkäksi aikaa mutta aikuisten myssyjä menee siihen tahtiin, että niitä otetaan vastaan jatkuvasti. 

  Entinen Lumoavan Langan lankakauppias Laura  lähetti  pienen lankalahjoituksen sytomyssyjä varten.
Kiitos paljon Lauralle, että vielä halusit muistaa sytomyssyjen tekijöitä.

 Jos sinulla on nurkissasi sytomyssyiksi sopivia lankoja, joita et itse tarvitse, niin otamme niitä mieluusti vastaan  ja jaamme edelleen sytomyssyntekijöille. Yhteydenotot lanka-asioissa sähköpostiini seijasiskon@gmail.com .
 
Eilen varasin junaliput, hotellin ja teatteriliput Tampereelle.:) Tehdään Satu-tyttäreni kanssa kahdestaan pieni lomareissu 7-9.3 sinne.
Pitää ihan mainostaa, kun oli niin hyvä tarjous Veturissa. Edestakainen junamatka Oulu-Tampere-Oulu maksoi meiltä kahdelta yhteensä vain 60 euroa! 

Yövytään aseman vieressä viime kesänä avatussa Rautatienkadun Cumuluksessa. Saimme sieltä Superiorhuoneen hiihtoloman tarjoushintaan aamiaisineen 99 euroa/yö. Standard huoneen olisi saanut 89 eurolla.

Tampereen teatterista varasimme liput Veriveljet musikaaliin. Mukavaa kun on pieni, kiva reissu tulossa, mitä odottaa.:)

 Käsitöissä on valmistunut ihan tarkoituksella vähän eriparisiksi neulomani sukat. Sukat tein iloksi itselleni.:)
 
 Sukkapuikot ovat 3,5.Oranssi lanka on Seitsemää Veljestä ja punainen Janne-lankaa.

Hyvää loppuviikkoa ja viikonloppua!

t. Seijasisko




torstai 14. helmikuuta 2013

Ystäväpäiväsytomyssy 2013 Finaali


Ystävänpäivä-sytomyssyt on luovutettu ja myssykahvit kahviteltu OYS:n syöpäpolilla tänään. Kuvan "kädet" vasemmaltMatleena, minä, osastonhoitaja Irma Kinnunen ja kaksi naista Kempeleen Martoista, jotka sattumalta tulivat tuomaan kerhonsa sytomyssyjä samaan aikaan. :) Kempeleen Marttojen 22 myssyä lisäsimme vielä viimetipassa Ystävänpäivämyssylukemaan.
 
Pohjois-Suomen osalta luku on komeat 784 myssyä!! Joista OYS:iin on toimitettu 689 myssyä ja Kemiin Kemin Marttojen toimesta loput 95. Nämä lukemat ovat siis meidän tietoomme tulleet myssyt. Oletan , että suoraan sairaaloihin on viety ainakin jonkin verran myssyjä.

Myssyjä ovat tehneet ainakin Oulun Martat, Kuusamon Martat, Kemin Martat, Nivalan Martat, Kempeleen Martat, Kempeleen ja Oulunsalon asukastupalaiset ja monet yksityset henkilöt! Lämpimät kiitokset kaikille tavalla tai toisella mukana olleelle.

 Vaikka myssyjä on juuri nyt OYS:ssa paljon, niin niitä meneekin paljon. Myssyjä voi siis tehdä edelleen- itse tosin ajattelin ainakin nyt vähän malttaa huilata!;)

Huomenna matkaamme Kemiin juhlimaan Roiston veljen syntymäpäiviä. Lahjasukat on minulla vielä vähän kesken ja alankin niitä nyt tikuttelemaan.

Hyvää Viikonloppua!

t. Seijasisko 

Hyvää Ystävänpäivää

Eilinen ilta meni myssyjä pakatessa ja laskiessa. Seuraavassa muutamia illalla kuvaamiani myssyjä.
Naisille
  Miehille
  Lapsille ja nuorille alle 18-vuotiaille.
   Kuvassa pakattuna n. puolet OYS:n ystävänpäiväkeräyksen saaliista. Matleenan hallussa ovat loput. Kuvastakin voi päätellä, että mahtava on Oulun Ystävänpäiväkeräyksen lopputulos. Lopullinen lukema on vielä salaisuus, mutta tänään se julkistetaan OYS:ssa kello 13.30. Kirjoitan illalla jutun luovutuksesta.
Ystävänpäivän kunniaksi tarjoan teille virtuaalikakkua. Olkaapa hyvä!
  Onnellista Ystävänpäivää.
t. Seijasisko

tiistai 12. helmikuuta 2013

Kettukarkkimyssy, kiitosta ja kirpputoria

Eilen valmistui lapsen Kettukarkki-myssy, jonka laitan menemään OYS:n lasten syöpäosastolle.



 Lankana on Schachenmayr: Cotton Bamboo ja Dropsin Muskat puuvillalanka. 


Myssyn mallikuvio.
Minusta tosi kiva malli, jota voi käyttää lapasissa ja sukissakin. 

 Blogissani on viimepäivinä ollut muutama kiittävä kommentti  myssyn tarvitsijoilta. Kiitokset ovatkin tarkoitettu kaikille sytomyssyilijöille, joten olkaapa hyvät!

 "Tämä kampanja on oikein hyvä. Itse olin/olen kova tekemään käsitöitä mutta itselle sytomyssyn tekemiseen oli aluksi korkea kynnys -ensimmäisen sainkin Taysista. Niistä lahjoituksista tulee niin hyvä mieli ettei uskoisikaan! "

 "Kiitän sytomyssyistä, ne lämmittää mieltä ja päätäkin." 

 "Kiitos myssyjen tekijöille, kesällä tulee kolme vuotta täyteen karvattomana! Kanta-Hämeen keskussairaalasta olen pari ihanaa myssyä saanut päätä lämmittämään!" 

Hyvää työtä siis teemme!

Huomenna iltapäivällä menen hakemaan myssyt Lankamaailmasta ja Marttojen toimistolta ja ystävänpäivänä viemme Matleenan kanssa myssyt syöpäpoliklikalle.

Minulla Oulun Second Hand Storessa, Isokadulla kirpparipöytä tämän ja ensiviikon. 


 Pöytä numero 97 on alakerrassa. Myynnissä mm. lankoja, käsityö-ja askertelulehtiä ja kynttilöitä ja kynttiläsomisteita mm. Partylitea. Keskiviikkona vien sinne lisää lankaa ja muutakin tavaraa . Tuloilla olisi suunnittelmissa ainakin osaksi rahoittaa tyttäreni ja minun yhteinen parinpäivän kylpylä/ teatteriloma valitsemaamme kohteeseen. :) .. ja toinen tarkoitus on tietenkin myös päästä sellaisesta tavarasta eroon, jota en tarvitse. 

Tänään meillä siivotaan ja keitetään lohisoppaa!
  
Hyvää Viikonjatkoa!

  t. Seijasisko