aluset

aluset

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sytomyssyjä ja "korkkiruuvi"koristuksia

Eilen valmistui  virkattu isoäidinneliömyssy  sytomyssyksi.
 Lankana on ohut puuvillalanka ja koukku 3.


Lyhyesti ohje on seuraavanlainen: 
Virkkaa viisi isoäidinneliölappua ja joka neliön viimeinen kerros kiinteitä silmukoita. 
 Ompele neliöt kiinni toisiinsa.
Alareuna : virkkaa 2 kerrosta pylväitä. 
Yläreuna: virkkaa 1.kerros kiinteitä silmukoita 
2. kerroksesta eteenpäin virkkaa joka kerros kiinteitä silmukoita ja myös  kavenna(=hyppää yli 1s.)joka kerros viisi kertaa tasavälein aina neliövaihtumisen kohdalla kunnes jäljellä enää 5 silmukkaa.Päättele.


 Matleena on tehnyt monta isoäidinneliömyssyä siten, että on virkannut neliöt ja sitten neulonut resorin ja päälaen. Matleenan isoäidinneliömyssy vinkit TÄÄLLÄ .




Tämä perusmyssyn olen tehnyt nelosen koukulla kahdesta jämäkerästä. Langan nimeä en muista, mutta lanka on Lumoavan Langan Lauran lahjoittamaa lankaa sytomyssykeräykseen.

Molempia myssyjä koristaa "korkkiruuvit" joiden teko oli helppoa ja mukavaa.


 "Korkkiruuvi" virkataan seuraavasti: 
Tee ketjusilmukoita haluamasi määrä (korkkiruuvin pituus). Sen jälkeen 1 pylväs kolmanteen kjs:n ja tee vielä 2 pylvästä samaan silmukkaan kuin edellinen. Jatkossa virkkaat 3 pylvästä jokaiseen ketjusilmukkaan ja sinulla on korkkiruuvi.:)

  Lopuksi vähän sisustusta eli  kiva pikku yksityiskohta keittiöstämme.:) 


   Sain ystävältäni Danalta Tsekistä kivan pikku kaakelitaulun. Reijistä meni ripustusnaru, mutta otin narun pois ja länttäsin sinitarralla keittiön kaakelin päälle koristukseksi.:) Hyvin tuntuu pysyvän paikallaan. Nyt on tiskaaminen himpun verran iloisempaa.:)

Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

Toivoo Seijasisko




torstai 27. syyskuuta 2012

Retroa ja Vintagea

Wikipedia määrittelee sanat Retro ja Vintage seuraavasti:
Vintage= menneiden vuosikymmenten vaatteita ja esineitä. Alunperin sanaa käytettiin ainoastaan viinien yhteydessä.
Retro= aiempien vuosikymmenten tyyliä, muotia tai muuten vanhan tuntuista ainesta, jota sovelletaan uudestaan nykyaikana. Myös verbiä "retroilla" käytetään.
Lapsuuteni ja nuoruuteni ajoittuu 1960 ja- 70-luvuille ja  monet tuon ajan esineet herättävät minussa nostalgisia tunteita ja tuovat mieleen myös muistoja.
Yksi suosikkiblogeistani onkin "70-luvulta Päivää", jonka sivuilla voi fiilistellä, ihastella ja ihmetellä tuon ajan muoti-ilmiöitä.

  Samaisen blogin sivuilla näin jokin aika sitten  Aarikan peltipurkkeja:"Kukkasia", "Tuliaisia" ja "Riemuraitoja". 60-ja 70-luvun  Aarikan  peltiastiat olivat menestys ja niitä myytiin paljon ja juuri siksi niitä myydään vielä nykyisinkin kirpputoreilla kohtuuhintaan.  Purkinkuvia ihastellessani tuo nostalginen tunne valtasi  minut  niin, että  halusin hankkia itsellenikin pari purkkia.

Kirpparille asti en viitsinyt purnukoita  lähteä etsimään, kun on olemassa "nettikirppareitakin". Omat suosikki shoppailusivuni ovat   Tori.fi ja Huuto.net  ja  sieltäpä vanhoja Aarikan purkkeja löytyikin. Hinnat vaihtelivat kunnosta riippuen kympistä kolmeenkymppiin. Kirpputorilta  Aarikan purkkeja voi löytää vieläkin edullisemmin.
  Tori.fi sivustolta ostin hyväkuntoisen Aarikan "Riemuraita" purkin. "Riemuraita" purkit olivat tuotannossa vuonna 1973 ja tietääkseni niitä ei ole valmistettu sen jälkeen. Kyseessä pitäisi olla siis aito 70-luvun "Vintage"-purkki.
 Jos haluaa vielä varmistua siitä, että purkki on Aarikkaa, niin pohjassa lukee "aarikkaFINLAND". Fazerin Mariannea ja Mariminttiä myytin lähes samanlaisissa purkeissa aikoinaan, mutta niiden purkkien pohjassa ei lue mitään.
 Toisen hyväkuntoisen ja aidon Riemuraitapurkin "huusin" Huutonetistä.

 Punaisesta purkista tuli astia pannukahville ja paikka löytyi keittiön ikkunanlaudalta Finelin "Vintage"-kahvipannujen viereltä ja..
..vihreästä purkista tuli nappipurkki käsityöhuoneeseeni. :)Ihan kivat nostalgia-purkit..ehkäpä joskus hankin lisääkin näitä.


Toinen vastikään tekemä ostokseni on käsityöhuoneeni seinävalaisin.  Se onkin tosi hyödyllinen kapistus käsitöitä tehdessä ja varsinkin nyt, kun työn alla on isotöinen ryijy.

 Seinävalaisinta en lähtenytkään "vintagena" hakemaan, sillä vanhat kirppareilta hankitut sähkölaitteet saattavat olla jopa hengenvaarallisia käytössä.

Mieleinen valaisin löytyi Oulun Limingantullista Hammarin sähköstä ihan kohtuuhintaan 29,50 eurolla.
Kaikinpuolin oiva ostos: mukavan mallinen, valaisee hyvin ja valoa voi myös kohdistaa joka suuntaan vääntämällä vieteriä.  Lisäksi valaisin on selvästi retro-henkinen, sillä sitä katsellessa se 70-luvun tunnelma tulvii  mieleeni.:)
Valaisin sopii mukavasti käsityöhuoneeseeni ja Joan Miron julistetaulun "kaveriksi". :)  Pakko on vielä tässä kohtaan mainita, että kuvassa on omasta mielestäni kotini  tärkein ja mukavin huonekalu eli nahkainen lepotuoli. Tuolissa on tosi mukava virkata ja neuloa ja ryijyäkin ommella. Niin hyvän asennon tuolissa saa, etteivät niska ja -hartiakivut ole vaivanneet, vaikka paljon käsitöitä teenkin.

 Mutta nyt juttuni jo rönsyilevät otsikonkin ohitse eli  onkin aika päättää tämänkertainen postaukseni.

Oikein mukavaa illajatkoa!

Toivoo Seijasisko

lauantai 22. syyskuuta 2012

Elämää lintujen kanssa..

Meillä oli vähän surullinen tapahtuma, kun Midori-undulaattimme sairastui hengitystieinfektioon ja kuoli alkuviikosta. Ehdimme käyttää sitä eläinlääkärilläkin, mutta lääkärin määräämät antiobiootit eivät auttaneet.
 Kuva on otettu viikko sitten kipeästä Midorista(= japaniksi Vehreys) ja Sorasta(= japanilainen pojan nimi ja tarkoittaa Taivasta). Oli liikuttavaa seurata kuinka Sora hoiti Midoria loppuun asti.
Ihania lintuja!
  
Harmittaa oikeasti, kun puolen vuoden sisällä on mennyt kaksi undulaattia.  Minua masensi alkuviikosta niin paljon, että ehdotin jo Roistolle,  että lahjoitetaan Sora hyvään kotiin. Yksinäisen linnun pitäminenhän on eläinrääkkäystä tai sitten sen kanssa pitää seurustella jatkuvasti.  Roisto kuitenkin halusi, että hankimme pikimmiten uuden undulaatin.

Sora joutuikin elelemään ilman kumppania vain muutaman päivän, sillä eilen saimme uuden perheenjäsenen. Roisto nimesi keltavihreän linnun Akikoksi ( japanilainen tytön nimi ja käännös suomeksi "syksyn lapsi" tai "kirkas lapsi"). Sopuisasti ovat aloittaneet yhteiselon.

 Monesti undulaatit tulevat kauppoihin välikäsien kautta usein Ruotsista ja jopa Hollannista asti ja saattavat olla sairaita jo ostettaessa. Eläinkauppa "Taikalintu" Keminmaalla on poikkeus. Siellä linnut kasvatetaan itse.  Sora ja Akiko on hankittu Taikalinnusta ja linnut ainakin vaikuttavat terveiltä ja iloisilta.

Siitä ei ole ainakaan huono omatunto ettemmekö olisi hoitaneet lintujamme parhaan kykymme mukaan. 
 Joka päivä saavat tuoreita kasviksia, hedelmiä ja vitamoituja siemeniä ja linnunhiekkaa. Raikas vesi vaihdetaan päivittäin ja  häkki puhdistetaan viikottain. Vapaana emme  ole antaneet lintujemme olla, mutta nyt päätimme, että alamme lennättämään niitä aina silloin tällöin. Sora onkin pari kertaa lennellyt vapaana ja hyvä lentäjä onkin ja hyvin on antanut ottaa kiinnikin ja mennyt kiltisti takaisin häkkin.
 Nyt en muuta osaa kuin laittaa sormet ja varpaat ristiin ja toivoa että Akiko ja Sora saavat elää pitkään ilonamme.

Hyväää Viikonlopun jatkoa!

t. Seijasisko

maanantai 17. syyskuuta 2012

Sytomyssyuutiset



Tanjalta tuli postin matkassa ihana lankalahjoitus:
  monta kaunista sytomyssylangoiksi sopivaa kerää. 
 Lämpimät kiitokset Tanjalle. <3
Lankakauppa Lumoavassa Langassa Oulun keskustassa Albertinkatu 11. on jaossa ilmaista lankaa  sytomyssyn tekijöille. Käsityökerhot tms. voivat olla lanka-asioissa suoraan yhteydessä minuun. seijasiskon@gmail.com

 Lankalahjoituksia sytomyssyihin voi edelleen lahjoittaa ja langat voi viedä  Lankakauppa Lumoavaan Lankaan  tai olla sähköpostitse yhteydessä minuun.
  Sytomyssyihin käyvät vain sellaiset langat, joista tehdyt myssyt eivät hankaa, hiosta eivätkä ärsytä päänahkaa.
 Tälläisiä ovat pehmeät luonnonkuiduista valmistetut  kuten puuvilla- tai bambulanka tosin villalankaa emme suosittele. Keinokuitu ja -sekoitelangoista osa on sopivia sytomyssyiksi. Sytomyssyihin sopimattomia lankoja olemme toimittaneet muuhun hyväntekeväisyyteen.

 Kuopion suunnalta kuuluu hyviä uutisia.
  Jaana kommentoi 8. syyskuuta blogissani seuraavasti:
"Ilmoittelen, että täällä Kuopion seudulla aloitetaan taas sytomyssy-kampanja. Lankakaupat "Lankamatka" ja "Nappi ja Nauha" ovat mukana ja niihin voi jättää valmiit myssyt, jotka sitten toimitetaan Kysiin kuukausittain. Sukevalla on joukko innostuneita neulojia neulonut kesän aikana kassillisen myssyjä ja ne vien mennessäni Kysiin. Meillä on mukana myös sukkakeräys samaan tarkoitukseen. Sytostaatit aiheuttaa jalkojen palelua, niin pehmeät väljät villasukat on mukava pukea ja ne pitää jalat lämpiminä peiton alla. :)" 

Minultakin on valmistunut pari sytomyssyä.
 Perhosmyssyyn ohje  löytyy TÄÄLTÄ

Hyvää alkanutta viikkoa!
  
t. Seijasisko


sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Eeva-tädin muistolle

Eilen teimme miehen kanssa vähän surullisemman reissun Rovaniemelle  Eeva-tätini hautajaisiin. Hautajaiset olivat kauniit ja todella  lämminhenkiset.


 Minulla jäi niin hyvä mieli ja hyvät muistot siitä, että tuli viimevuosina käytyä aina silloin tällöin tätini luona kyläilemässä. Blogissanikin olen kertonut noista vierailusta. Kuvassa tätini vuonna 2008 tekemäni Revontulihuivi harteillaan.



Viime  keväänä vierailin tätini luona viimeistä kertaa. 98-vuotias tätini oli silloin vielä ihan hyvässä kunnossa. Leivoimme  Lapin kampanisuja tätini reseptin mukaan. Meillä oli oikein mukavaa. Tätini mainio kampanisuresepti loytyy blogistani seuraavan linkin takaa TÄÄLTÄ




 Haikea ja surullinen on mieleni. 
Ihanaa Eeva-tätiä lämmöllä muistaen. 
  
Seijasisko





tiistai 11. syyskuuta 2012

Iso Juhannusruusumatto

Tänään sain valmiiksi virkatun maton meidän käsityö/ vierashuoneeseen. Malli on Kauhavan Kangasaitan Juhannusruusu, jonka ohje TÄÄLLÄ.



 Oma versioni on tosin alkuperäista mallia paljonkin suurempi.  Alkuperäisessä ohjeessa on 21 kerrosta ja  koko on 105 cm (= yhtäkuin ympyrän halkaisija) ja tässä omassani  kerroksia on 27 ja koko on  156 cm. 

Käytiin ohjeenmukaisesti numero 8. virkkauskoukkua.  Ontelokuteen ostin Oulun Taito Shop Maakarista ja sitä kului n. 6,3 kiloa.  Koska ontelokude kutistuu jonkin verran pesussa, niin halusin aluksi  kastella vyyhdin kuumassa vedessä. Kuivuminen on niin hidasta, että kuivatin vyyhdit osaksi kuivausrummussa.



 Alkuun virkkaaminen tuntui työläältä, mutta kun pääsin vauhtiin niin tekeminen oli oikein mukavaa. Työtunteja en laskenut, mutta aikaa meni ja varsinkin viimeiset kerrokset tuntuivat pitkiltä. Maton virkkaus onnistui hyvin neuletuolissani ja samalla pystyi  hyvin televisiotakin seuraamaan.


Ohje oli helppo tosin "omat"  extra-kerrokset  aiheuttivat pikkuisen päänvaivaa. Vähän piti  purkaakkin , mutta lopputulos onnistui mielestäni ihan hyvin.
  Päättelyyn hurahti parituntinen. Pujottelin kuteenloput (joita oli muuten 22kpl !!) virkkuukoukulla mattoon ja lopuksi taitoin "kuteenpäät" ja sitten vielä  ompelin ne punaisella ompelulangalla  maton pohjaan kiinni. Käsityökaupan myyjä vihjaisi ompelusta, sillä pelkkä pujottelu-päättely alkaa kuulemma helposti purkautua.


Lopputulokseen olen tyytyväinen. Toinen värivaihtoehto oli valkoinen ja olenkin nyt todella iloinen että päädyin tähän punaiseen .
Hakiessani Taito Shopista lisää kudetta ihastuin siellä mukavannäköiseen virkattuun käsityökoppaan , joka sopisi mainiosti käsityöhuoneeseeni.  Siihen tarkoitukseen ostin kilon kuvan vihreää kudetta ja alankin työstämään koppaa seuraavaksi. Yksi vyyhti pitäsi riittää , joten arvioisin, että valmista tulee jo viikon sisällä.

Seuraava ison työn aloitan lähiaikoina ja se tulee olemaan sitten koko tulevan talven kestävä projekti. Alan nimittäin ompelemaan isohkoa ryijyä. 
 Malli on Wetterhoffilta
 Annukka Mikkolan suunnittelema ihana Yrttitarha. 

Ryijynteko on minulle ennestään tuttua puuhaa.Aiemmin olen ommellut Irmelin Gronlundin "Talviuninen"-ryijyn ja Jukka Vesterisen "Kevät Orastaa"-ryijyn, jotka molemmat koristavat kotiamme. Tämän "Yrttitarhan" teen aikuiselle pojalleni hänen kotiinsa. Ryijynteon ohessa aion kyllä tehdä pikkutöitä kuten  myssyjä , sukkia ja lapasia.

 Hyvää Viikonjatkoa Kaikille!

t. Seijasisko 

perjantai 7. syyskuuta 2012

Iloisia Sytomyssyuutisia


Lauralta Lumoavasta Langasta tuli tänään seuraavaa postia:
  "Kohta lähden postiin ja laitan menemään OYSiin yhteensä 141 myssyä, joista siis 79 on Lumoavan Langan asiakkaiden, 33 Oulunsalon asukastuvan ja 29 Käsityökökän tekemiä myssyjä. Iso satsi siis lähdössä matkaan :)"

Ihan mahtava "satsi" todellakin ja varsinkin kun tiedän, että viime lähetyksestä on vain vajaat kaksi kuukautta aikaa. Ilahduttavaa erityisesti on tietoisuus siitä , että OYS:ssa on varmasti jaossa sytomyssyjä ainakin joksikin aikaa!  :) Kiitos kaikille myssyntekijöille ja Lauralle niin toimivasta  yhteistyöstä.

Toinen juttu, jonka haluan kertoa on se, että jouduin varmuuden vuoksi laittamaaan salasanavahvistuksen päälle kun sain tänään yhden roskapostin kommentteihin. Tympäsee,  kun salasanavavistus on välillä aika epäselvä. Toivonkin, ettei kukaan kuitenkaan jätä sen takia kommentoimatta. Kommentit ovat bloggaamisen "suola" ja niitä lukiessa tuntee että "juttuni" jaksavat oikeasti joitakin kiinnostaakin.
 Käsitöissä olen virkannut mattoa ja loppu alkaa  häämöttää. Mallina Kauhavan Kangasaitan "Juhannusruusu" , tosin oma versioni on isompi kuin mallissa. Ehkäpä jo ensi viikolla voin jo julkaista  valmiin maton kuvat.

Nyt meni kello jo yli keskiyön..
 eli  viisasta seuraavaksi matkata untenmaille.

Oikein hyvää perjantaita kaikille!!

Toivoo Seijasisko

maanantai 3. syyskuuta 2012

Sytomyssyuutisia

  Olemme taas saaneet aivan ihania  lankalahjoituksia sytomyssykeräykseen.

Halaukset ja lämpimät kiitokset lankojen lahjoittajille.<3

 Lahjoituslankoja voikin nyt jokainen sytomyssyjen tekijä hakea oululaisesta lankakauppa Lumoavasta Langasta (Albertink. 11, Mannerheimin puiston laidassa).  Jos siis haluat ilmaista lankaa sytomyssyjä varten, niin  rohkeasti vain Lauran putiikkiin kyselemään niitä. Olemme päättäneet, että kerralla voi enintään valita viisi kerää lankaa ja kun tuo valmiit myssyt tilalle, niin voi sitten halutessaan valita lisää sytomyssylankaa, jos sitä suinkin on vain tarjolla.:) 

Samainen lankakauppa ottaa siis vastaan myös valmiit myssyt ja toimittaa ne OYS:n syöpätautien poliklinikalle.

Lauran kauppaan on taas viimeaikoina toimitettu mukavasti myssyjä niin yksityisiltä henkilöiltä kuin käsityökerhoiltakin.:) Oulunsalon asukastupalaiset olivat  ahkeroineet 33  myssyä ja Käsityökökässä oli  tehty 29 myssyjä ja mm. Mari.J. poikkeaa tämän tästä viemässä tekemiään sytomyssyjä kauppaan. Marilta muuten valmistui viime viikolla jo sadas sytomyssy! Hienoa!

 Sytomyssyihin soveltuvaa lankaa otamme edelleenkin mieluusti vastaan. Tarkoituksemme on haastaa syksymmällä mm. Marttoja ja eri käsityökerhoja sytomyssyjen tekoon ja tarjoaisimme mieluusti samalla ilmaista lankaa myssyjen tekoon.

Lankalahjoitukset voi toimittaa suoraan Lumoavaan Lankaan. Olemme sopineet Laura-kauppiaan kanssa, että liike ottaa lahjoitukset vastaan ja ilmoittaa meille lahjoituksesta. Kaikissa lahjoituslanka-asioissa voi toki  olla  yhteydessä myös minuun ja esimerkiksi silloin jos haluaa lähettää lahjoituslankaa postin välityksellä. Sähköpostiosoitteeni on  seijasiskon@gmail.com.

 Etelä-Karjalassa  on polkaistu käyntiin  sytomyssykampanja ajalle 1.9 - 31.12. Myssyjä kerätään  Etelä-Karjalan Keskusairaalaan Lappeenrantaan. Keräyksestä lisätietoja TÄÄLLÄ

Minäkin olen saanut pari sytomyssyä aikaseksi.
Kuvan isoäidinneliömyssyn tekoon vinkit voi  lukea Matleenan blogista TÄÄLLÄ .Myssy on tehty  puuvillalankakerien jämistä.
 Sitten tein vielä Novitan Essi-langasta 3.5 koukulla suosikkini eli Olivian perhosmyssyn. Ohje löytyy blogistani TÄÄLTÄ. Tästä tuli aika pienikokoinen myssy niinpä laitankin sen lastenosastolle. Lanka on lahjoituslankaa, jota Novita ei  enää valmista.

Kauniita syyspäiviä!

t. Seijasisko


lauantai 1. syyskuuta 2012

Terveisiä Tampereelta osa 3

(Tämä on matkakertomukseni 3 osa, jos haluat lukea kertomuksen alusta aikajärjestyksessä klikkaa Osa 1

Keskiviikko aamuna olimme jo puoli yhdeksän aikaan aamiaisella.  Tampereella kun ollaan, niin mustamakkara kuuluu aina hotellin aamiaiselle, muuten aamiainen oli ihan tavanomainen.  

Aamiaisen jälkeen lähdimme kylpylään saunomaan ja uimaan ja porealtaissakin oli mukava köllötellä. Puolenpäivän aikaan luovutimme huoneen ja veimme matkatavarat rautatieasemalle säilöön.
 Rautatieasemalta hyppäsimme Särkäniemeen menevään  Nysseen. (Nysse on leikillinen nimitys bussille Tampereella . Nimi on syntynyt siitä kun bussia odottavilla on tapana sanoa murteella, että "nys se tulee".)
 Tämä kuvan nappasin Särkänniemessä 168 metriä korkean Näsinneulan näkötornin juurella. Hissi nousi  32 sekunnissa tornin huipulle!! Vähän piti nieleskellä, sillä korvat menivät nousussa tukkoon.

Menimme tornin Ravintola Näsinneulaan  ja tilasimme kahvit ja ravintolan jälkiruokalistalta aivan ihanat jäätelo/kinuskikakku-annokset.
 Palvelu oli tosi hyvää. Kahvitkin tarjottiin oikein pannusta.

  Viivyimme kahvilassa vajaan tunnin, jonka aika torni  pyöri  kerran ympäri. Oli kyllä tosi mukavaa bongailla paikkoja, missä olimme käyneet.
 Kuvassa näkyy Tampereen Kylpylähotelli Lapiniemessä, missä mekin yövyimme. Kylpylähän  sijaitsee yli sata vuotta vanhassa puuvillakehräämössä, jossa isoisäni sisko, Aino-tätikin oli nuorena töissä.
Tässä kuvaa tornista  keskustaan päin.
 Tässä kuvaa alaspäin tornin juurelle Särkänniemen  Huvipuistoon. Pari kertaa aiemmin 90-luvulla lasten ollessa pieniä olemme Särkäniemessä vierailleet.  Särkaniemessähän myös Delfinaario, Planetaario ja pienten lasten eläintarha.
 Tässä kuvassa näkyy Amurin asuinalue. Amurin työläismuseokortteli, missä edellisenä päivänä vierailimme,  on alueen keskellä ja jää vähän puiden piiloon. Kuvassa erottuu myös Pyynikin tori, jonka takana Pyynikinharju ja Pyhäjärvi.
Tässä kuvassa on  Pispalanharju ja Pyhäjärveä.
 Lopuksi saimme ihailla komeaa näkymää Näsijärvelle.
Sää oli aika pilvinen ja kirkkaalla säällä olisikin saanut parempia kuvia ja  nähnytkin kauemmas. 
 Ennen junalle lähtöä  nautimme lounaan sata vuotta vanhassa viihtyisässä teatteriravintola Tillikassa. Tillikka on varma valinta, jos haluaa hyvin tehtyä perinteistä ruokaa ja  hyvää palvelua. Ravintolan klassikkoja ovat "Pyttipannu" ja "Paistetut Muikut."  Minä valitsin maittavat lihapullat pippurikastikkeessa, perunamuusin ja salaatin kera. Jälkiruuaksi nautimme kahvit. 


Tillikan kahvikupposen mukana sain suklaakonvehtin ja seuraava kuva sopiikin mainioksi lopetuskuvaksi matkakertomukselleni.
Kiitos Tampere, Kiitos Pirkanmaa.
Oli kyllä mukava reissu.

 Erityiset kiitokset vielä Seijalle hyvästä ja kivasta matkaseurasta ja kiitos myös niille lukijoille,  jotka jaksoitte matkakertomuksen muodossa  "kulkea" matkallamme mukana loppuun asti.

Pirteää Syksyä!

t. Seijasisko

Huom: olethan huomannut, että kuvia klikkaamalla voit nähdä ne halutessasi suurempina.

 Lopuksi vielä linkit matkertomusten aiempiin osiin: