aluset

aluset

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kesäkevennys

       Matleenalta sain mukavan kesäkevennyksen, 
kiitos siitä! 

 Ohjeet annettiin mukaan ja ne ovat seuraavanlaiset:
1.Kiitä tunnustuksen antajaa
2. Anna tunnustus kahdeksalle bloggaajalle
3. Ilmoita näille kahdeksalle tunnustuksesta
4. Kerro kahdeksan asiaa itsestäsi

Päätin jakaa tämän tunnustuksen sellaisille mukaville blogeille, jotka menettivät kuviansa vuodatuksessa ja osalle heistä kannustaakseni jatkaamaan bloggausta. Osallistuminen ei tietenkään ole pakollista.
 Villannelle
Lellulle (Lellun kädenjälki)
TiiQ:lle (Käsistä Karannut)

31.08.2010 vastasin Seijasiskon neuleblogissani  haasteeseen, jossa piti kertoa seitsemän asiaa itsestäni ja haluankin nostaa saman jutun uudelleen tähän, vaikka joku sen  saattaa jotenkin muistaakin. Kahdeksannen kohdan lisäsin tuohon listaan tänään.

Vietin villin ja vapaan nuoruuden ..
 
1. 1975 olin kielikurssilla Englannissa ja katkaisin  mm. isäntäperheen oven avaimen yrittämällä avata sillä viinipulloa.
2. 1976. Liftasin lukion talvilomaviikon aikana ystäväni kanssa  Rovaniemeltä Helsinkiin edestakaisin (yhteensä laskimme, että matkasimme 26. eri autolla)

 3. 1977 abikesänä olin Ruotsissa Luleåssa kaupassa kesätöissä. Perheessä, jossa asuin oli kesy neitokakadu nimeltään Pedro.
 4. 1978-79 olin Lontoon lähellä Watfordissa yhdeksän kuukautta aupairina kivassa perheessä. Opettelin siellä  mm. ajamaan  autoa vasemmalla puolella tietä.
5. 1981  olin reilaamassa rakkaan ystäväni  Kaikun kanssa pienellä budjetilla . Ehkä hauskin muisto siltä reissulta  on se kun kävimme Italiassa Pisan yliopiston ruokalassa syömässä  erittäin hyvät ruuat erittäin  halvalla  tekeytymällä  olevamme yliopiston ulkomaisia opiskelijoita.
6. 1983 Löin Ainoa laukulla päähän. (sorry, tätä kohtaa ei kaikki  ihan ymmärrä, mutta en vaan malttanut olla tätä tähän laittamatta)
7. 1985 onnekseni rakastuin Roistoon   ja taisin siinä samalla vähän  rauhoittuakin.
8. Olemme edelleen yhdessä ja onnellisia ja 22.8.2012 vietämme hopeahääpäiväämme. 

Kauniita kesäpäiviä! 
t. Seijasisko

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Vuodatus is OUT

Minun aikaisemmat blogini Seijasiskon Neuleblogi ja  Seijasiskon Matkablogi  ovat Vuodatus.netissä ja nyt vuodatus ei ole toiminut kuukauteen. Viimeviikolla käyttäjät saivat seuraavan tiedotteen:

"30.6 tapahtuneen sähkökatkoksen yhteydessä Vuodatuksen vanha kuvapalvelin kärsi vaurioita, joiden takia kuvat elokuusta 2009 eteenpäin ovat hävinneet. Elokuuta 2009 edeltävät kuvat saatiin palautettua vanhoista kopioista. Ne käyttäjät, jotka ovat ostaneet lisätilaa kuville ja joita tämä koskee saavat myöhemmin lisäinfoa sähköpostiin, kunhan saamme selville, millaista hyvitystä meidän on tästä mahdollista antaa. " 

Tämä tarkoittaa, että lähes kaikkein Vuodatuksen käyttäjien blogeista(minun blogini mukaanlukien)  kuvat ovat  kadonneet  jo  helmikuusta 2009 eteenpäin. Eniten harmittaa oma tyhmyyteni eli se että luotin Vuodatuksen kuvapalveluun ja en ladannut kuvia toisaalta ja vieläpä maksoin siitä!! Suurimman mokan on tehnyt kuitenkin vuodatuksen ylläpito, sillä on aika erikoista  että kuvista ei ole otettu varmuuskopioita tuon helmikuun alun 2009 jälkeen!

Vuodatuksen ylläpito ilmoitti viime torstaina, että  vuodatus toimii taas ja ilmeisesti toimikin  yhden vuorokauden. Tilanne tosin juuri nyt on se, että postata voi mutta uusien kuvien lataaminen ei onnistu vieläkään. Vähän jo käy mielessä, että saavatko koko vuodatusta enää toimimaan.

 Eipä ole siis ihme, että moni on muuttanut jo bloginsa muualle ja ikävintä on se, että moni blogituttuni miettii nyt vakavasti lopettaako bloggailun kokonaan.  

Muutin  puoli vuotta sitten tänne Bloggeriin. Olisin toki halunnut kannattaa suomalaista palvelua, mutta kun  joulun- ja uudenvuoden aikaan oli useita käyttökatkoksia, niin kypsyin lopullisesti vuodatukseen.  Roskapostiakin tuli aika paljon  ja niiden poistaminen tuntui väliin työläältä ja kaiken lisäksi maksoin siitäkin, etteivät ärsyttävät mainokset näkyneet blogissani. Plussaa vuodatukselle ilman muuta annan "ylläpidosta", johon sai aina nopeasti sähköpostilla yhteyden kun ongelmia ilmeni.

Aika pian muuttoni jälkeen kotiuduin tänne ja olen ainakin tähän asti ollut tyytyväinen toimivaan systeemiin. Onhan niitä muitakin  palvelimia. Blogger tuntui itselle luontevalta kun niin moni blogituttukin on täällä ja ovat tykänneet ja suositelleet .


Epäselvä kommenttien salasanavahvistus on  ainut juttu, mikä on ärsyttänyt ja lähinnä siksi, koska  olen saanut siitä palautetta parilta lukijalta. Olenkin nyt pitkään keplotellut ilman salasanavahvistusta ja vain yhden roskapostin olen koko aikana saanut.  Bloggerissa ei  myöskään ole niin sujuvaa "ylläpitoa" kuin vuodatuksessa ja ei ainakaan suomenkielellä. Siitä ei ole tosin kokemusta, kun en ole koko puolen vuoden aikana  "ylläpitoa" edes kaivannut.

Olen viime päivien aikana mietiskellyt, että tuskinpa kukaan muu noita vanhoja postauksiani  oikeasti kaipaa kuin minä itse ja mahdollisesti perheeni. Blogi onkin toiminut päiväkirjan tavoin. Väliin on ollut mukava selata vanhoja juttuja ja käsitöitä ja ennenkaikkea muistella mukavia matkojamme.  

Siksipä  aion kopioida ainakin nyt ihan ensiksi matkakertomukseni tekstit tekstinkäsittelyohjelmaan ja poistan tekstien joukosta turhat höpinät kuten arvonnat tms.  Sitten lataan tietysti teksteihin kuvat, jotka minulla on onneksi suurimmaksi osaksi tallella.Lopuksi tulostan kaikki paperille ja laitan kauniisiin kansioihin. Neuleblogista aion myöhemmin tehdä saman- tosin valitsen sieltä vain kauneimmat käsityöni  ja merkittävimmät tarinat. Urakkaa siinä tulee olemaan , mutta onhan minulla eläkeläisellä aikaa.:)..ja lopuksi kiitos seisoo eli voin vain todeta että usean vuoden bloggaaminen ei mennyt sittenkään hukkaan.:)

Hyviä Öitä kaikille!

t. Seijasisko

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Onnensukat valmiina

 Olen omalta osaltani osallistunut tamperelaisten mielenterveyskuntoutujanuorten Onnensukkahankkeeseen, jossa he keräävät punaisia vauvansukkia vastasyntyneille ja keskosille TAYS:iin.
 Nämä töppöset olen tehnyt viime päivien aikana. Valitettavasti töppösten teko-ohje on vain englanninkielellä : http://members.home.nl/tdpj/Patronen/Bootees/Saartjes%20bootees.pdf
Tässä minun osuuteeni keräykseen.  Lähtevät postissa Tampereelle ensi viikon aikana.


Nyt tekee mieleni taas virkata. Minulla on yksi patalappupari kesken ja sitten varmaan alan virkkaileen huivia:) Ryijynteon aloitan vielä elokuun aikana.

Mukavaa kesäviikonloppua!

 t.  Seijasisko


 

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Leppoisaa lomailua, oma harrastushuone ja sytomyssyuutisia..

Viikonlopulla kävimme Kemissä sukuloimassa.
 Ravintola Sataman Tähdessä mukavissa merimaisemissa  nautimme päivälliseksi maukasta perämeren lohta seuranamme anoppini ja miehen veljen tytär.

 Miehen siskon ja lankoni luona yövyimme ja heidän kanssaan olimme  Kesäkissabluesissa. 
 Kuvassa  esiintymisvuorosssa Erja Lyytinen bändeineen. Lyytinen on aivan loistava laulaja ja kitaristi. Hauskaa oli  ja muutenkin oli  kaikinpuolin onnistunut yhden yön reissu.

Miehen lomaa ollaan jatkettu  kotosalla.
Minua ja  luulenpa, että joskus miestänikin on ärsyttänyt  se, että keskeneräiset käsityöni olivat aina levällään olohuoneessa. Ollaankin nyt yhdessä laitettu minulle omaa huonetta harrastuksilleni.:)Enpä muistakkaan, milloin mulla olisi ollu viimeksi oma huone.:).. varmaan joskus silloin kun asuin yksin eli 1980-luvun puolessa.
Huoneessani on minulle niin rakas neulontatuoli, lankakaappi ja uutukaiset lipastot käsityötarvikkeilleni. Sitten  siellä on läppäri, kirjahylly ja pikku telkkarikin. Huone toimii vierashuoneena aina silloin kun saadaan yövieraita. Kuvasta näkyy että taulun paikkoja pitää vielä säätää, mutta muuten alkaa olla valmista. Jeeee..
  Valkoiset lipastot kävin ostamassa tänään Jyskistä. Laatikoihin laitoin tarvikkeita kuten koukut, puikot, sakset ym. Aatu ja Amanda eli  Suden ihanat apinat löysivät paikkansa lipaston päältä
 Kolme laatikkoa olen varannut pienille  keskeneräisille töille siten, että aina yksi keskeneräinen työ/laatikko.:) 

 Jospa nämä laatikostot toimisivat paremmin kuin entinen käsityökoppa, joka pohjalla tahtoivat väliin olla kaikki  koukut, tekeleet ym. sikin sokin. Käsityökopan  pakkaan sitten kun tulee yövieraita ja joudun "evakkoon" olohuoneen puolelle.:)
Sitten vielä  vähän sytomyssyasiaa.
Parinviikon takainen juttu sytomyssyistä Oulun seurakuntalehdessä sai ainakin aikaan pari lankalahjoitusta.
Eilen sain postista paketin Tarulta, joka lähetti sytomyssykeräykseen kolme kerää lankaa ja tekemänsä sytomyssyn.
 Lankakauppa Lumoavaan Lankaankin oli viety mukava kasa lankaa sytomyssyjä varten. Paljon kiitoksia lahjoittajille!

Lankalahjoituksia sytomyssyihin otetaan edelleen vastaan ja ne voi toimittaa  Oulun keskustassa sijaitsevaan käsityökauppa Lumoavaan Lankaan (Albertinkatu 11)  tai tuoda tai lähettää postitse minulle Oulun Talvikankaalle.

Jos vain lankaa olisi tarjolla, niin tarkoituksena on, että  Matleenan kanssa  syksyllä oltaisiin yhteydesssä muutamiin oululaisiin käsityökerhoihin ja toimitettaisiin kerhoille lankaa sytomyssyjä varten. Myös yksityiset henkilöt voivat olla yhteydessä minuun sähköpostitse, jos haluavat ilmaista sytomyssylankaa. Sähköpostiosoitteeni on seijasiskon@gmail.com

Mukavaa kesänjatkoa!

t. Seijasisko

torstai 12. heinäkuuta 2012

Sytomyssyt Oulun seurakuntalehdessä ja kesälomakuulumisia

Maaliskuussa Matleenaan otettiin yhteyttä Oulun seurakuntalehti Rauhan Tervehdyksen toimituksesta ja Huhtikuun alussa Matleenaa ja minua haastateltiin sytomyssyilystä. Juttu julkaistaan vihdoin tänään ilmestyvässä lehdessä. Jutun voi myös lukea lehden nettisivuilta TÄÄLTÄ.
Tällä hetkellä on jonkin verran jaossa lahjoituslankoja sytomyssyjä varten.
Kuvan puuvillalangat on lahjoittanut oululainen Pirjo.
  Lumoavan Langan   lankakauppias Lauralta saimme jokin aika sitten  n. 400 grammaa puuvilla- ja bambulankaa.
   Jos  haluat ilmaista lankaa  sytomyssyihin, ota minuun yhteyttä sähköpostitse: seijasiskon@gmail.com. Toimitan langat nimellä Oulun keskustan lankakauppa Lumoavaan lankaan ja toki kotioveltanikin voi lankaa käydä hakemassa.
 
Sa
in eilen  sähkö-postia Lumoavan Langan Lauralta ja hän kertoi, että heiltä oli tänään lähetetty postitse 73 sytomyssyä OYS:aan!  Kiitos kaikille myssyjä sinne toimittaneille ja Lauralle kiitos taas yhteistyöstä!

 Suosittuja  myssymalleja olen kerännyt vanhaan blogiini TÄNNE ja olennaisin tieto  sytomyssyilystä  löytyy klikkaamalla blogini vasemmalla yläkulmassa olevaa "Sytomyssyt Nyt" -linkitystä. 

Minulla on ollut kirjeystäväni Nelza kaukaa Brasiliasta vieraana jo toista viikkoa ja käsityöiden teko ja blogien lukeminen onkin siitä syystä jäänyt  minulta vähiin.
Meillä on ollut tosi mukavaa ja olemme käyneet mm. Helsingissä, Porvoossa , Järvenpäässä(Ainola), Sipoossa , Oulussa, Kemissä, Haaparannalla, Kukkolankoskella, Rovaniemellä ja Ranuan eläinpuistossa. Kuva on viime lauantailta Jäälistä, jossa vietimme leppoisan saunaillan. Saunomassa mieheni ja vieraani lisäksi  olivat myös tyttäreni, poikani ja vanhempani.  Lippunauhan askarteli tyttäreni.
 Ilmatkin ovat olleet meille suosiolliset. Vain yhtenä päivänä olemme tarvinneet sateenvarjoa vain kymmenen minuutin ajan!  Kuva laivasta Porvoon edustalta.
Tässä olemme ruokkimassa joulupukin poroja Napapiirillä Rovaniemellä.  Vasemmalta minä,  mieheni ja Nelza.  Moikkasimme tietenkin myös joulupukkia. :)  

Suurin ihmetys on ystävälleni ollut valoisat yö ja kaunis kesäyön aurinko. Kuvassa ystäväni Rovaniemellä Ounasvaaran huipulla vähän ennen keskiyötä. Olen saanut olla ylpeä, sillä Suomi on kaunis ja hyvä maa asua.  Sunnuntaina ystäväni matkustaa takaisin kotiinsa Sao Paoloon.

Kaunista kesäviikonloppua kaikille!  

t.Seijasisko